|
Zwolnienia adecowcow |
| Autor |
Wiadomość |
bj2

|
Wysłany: Sob Lip 08, 2006 00:15 Zwolnienia adecowcow
|
|
|
| Zwolnienia adecowcow nikogo nie usprawiedliwiaja. Co sadzicie na temat tego co teraz sie dzieje w naszym zakładzie. Jto wymyslil bzdure zwalniania adeco tylko poto zeby przyjąc nowych i czemu zwalniane sa same kobiiety??czekam nakomentarze |
|
|
|
|
 |
|
|
gorbi

Dział: gmmp
|
Wysłany: Sob Lip 08, 2006 23:29 komentarze ?
|
|
|
| komentarze czego? |
_________________ gorbi |
|
|
|
|
 |
skalpel

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Sob Lip 08, 2006 23:32
|
|
|
jakie zwolnienia przecież tylko nie przedłuża się umów |
|
|
|
|
 |
gorbi

|
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 09:21 ha!
|
|
|
| a nawet prawo zabrania zatrudniać adekowców dłuzej jak rok ..... dorobili sobie to wypad dac miejsce innym młodszym zdrowszym i wystraszonym! |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 12:25 Re: ha!
|
|
|
| gorbi napisał/a: | | a nawet prawo zabrania zatrudniać adekowców dłuzej jak rok ..... dorobili sobie to wypad dac miejsce innym młodszym zdrowszym i wystraszonym! |
dlatego należy zatrudnić nowych zamiast dawać umowy do GM. będą bardziej pokorni i ulegli. na nic się nie będa skarżyć bo przecież dostali pracę a starzy Adeccowcy mają już swoje nawyki i wiedza jak ta firma funkcjonuje. ich jest teraz trudniej wychowywać |
|
|
|
|
 |
bj2

|
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 20:42 adeco zwolnienia
|
|
|
| A czy jest sens zwalniac wyszkolonych pracowników ktorzy wiedza jak ten zaklad funkcjonuje i jakie sa ich zadania, a nie zwalniac starych i przyjmowac nowych dlamnie to bezsens |
|
|
|
|
 |
gorbi

|
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 23:46 kasa
|
|
|
| kasa misiek kasa .... młodszym z mniejszym stazem mniej zapłacisz a robic beda bez zajekniecia ..... a pracować na lini to nawet małpe nauczysz.... byle sie wyrobiła .... niestety małpa nie ma motywacji zeby pracować |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 16:28 Re: kasa
|
|
|
| gorbi napisał/a: | | kasa misiek kasa .... młodszym z mniejszym stazem mniej zapłacisz a robic beda bez zajekniecia |
sugerujesz że dostana mniejsze stawki niz obecni Adeccowcy to chyba będzie już wyzysk
| gorbi napisał/a: | | ..... a pracować na lini to nawet małpe nauczysz.... byle sie wyrobiła .... |
oj gorbi nie przesadzaj z tym wyrabianiem bo słyszałem że miałes z tym niezłe problemy na body |
|
|
|
|
 |
|
|
samplot

|
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 21:13
|
|
|
Oj ciekawe co byście pisali jak by zaczeli was zwalniać ( małpy), a przyjmowali by młodych- hehe - to by sie działo !!!!!
[ Dodano: Wto Lip 11, 2006 9:16 pm ]
A co do zwalniania kobiet to mam swoje zdanie na ten temat .Powiem tylko tyle że niektórzy GL walczyli o swoje pracownice ( i wywalczyli ) , a reszta jest spanikowana i nie kiwneli nawet palcem. |
|
|
|
|
 |
gorbi

|
Wysłany: Wto Lip 11, 2006 23:34 ok
|
|
|
ok ... nie zrozumiałes podtekstu . tak mysla o was wasi szefowie a nie ja!
[ Dodano: Wto Lip 11, 2006 11:44 pm ]
| skalpel napisał/a: | | gorbi napisał/a: | | kasa misiek kasa .... młodszym z mniejszym stazem mniej zapłacisz a robic beda bez zajekniecia |
sugerujesz że dostana mniejsze stawki niz obecni Adeccowcy to chyba będzie już wyzysk
| gorbi napisał/a: | | ..... a pracować na lini to nawet małpe nauczysz.... byle sie wyrobiła .... |
oj gorbi nie przesadzaj z tym wyrabianiem bo słyszałem że miałes z tym niezłe problemy na body |
1.nie jestem małpa i brak mi treningu(albo jestem małpa ale prosto z buszu)
2. taniej zatrudnic (a własciwie wypożyczyć pracownika ) z adeco i potem go olac niech sie adeco martwi niz zatrudniać w GMMP i potem miec go na głowie ...
3.polskie prawo ZABRANIA zatrudniać w takiej firmie jak adeco dłużej niz rok(chyba zeby zmieniac firmy pracownikowi i rotowac go miedzy tymi firmami)
4.bedą to młodzi i niedoswiadczeni to kity im pocisną i bez gadki bedą robic 120% normy co i nas zmusi do lepszej(szybszej .....) pracy
Jejku czy ja musze wszystko pisac wprost?
chciałem byc nieco złosliwy wobec pracodawcy wiec pisałem to ustami (!!!) szefa . |
|
|
|
|
 |
mixerr

|
Wysłany: Sro Lip 12, 2006 11:35
|
|
|
Tak jest co pół roku przed shut downem i na koniec roku z pewnymi osobami się żegnamy i nikt ani nic tego nie zmieni więc się do tego przyzwyczajcie |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Sro Lip 12, 2006 16:08
|
|
|
różnica finansowa żadna, gdyby tym gościom z adecco co pozostali dać umowy z oplem na rok, na to samo by wyszło. pamiętasz gorbi jak było że goście po przejściu z adecco do opla mieli i tak mniejsze stawki niż starzy oplowcy a nawet ci, których przyjmowano bezpośrednio do opla
teraz przyjdą nowi, których trzeba będzie ponownie wyszkolić a pamiętaj że wielu obecnych adeccowców ma porobione specjalistyczne szkolenia za oplowska kasę np, wózki widłowe, suwnice a nawet z tego co się orientuje to i spawalnicze. wywalono na nich cięzki szmal a teraz lekką ręką za brame. gdzie tu oszczędność. przecież tych nastepnych też trzeba bedzie szkolic. fakt jest pewnie paru takich, co im się we łbach poprzewracało i lepiej się z nimi rozstać ale reszta
a wracając do twojej przygody gorbi na body to chodza słuchy że po dwóch tygodniach już umiałes w takcie stację otworzyć prawda to oczywiście bez urazy gorbi... |
|
|
|
|
 |
gorbi

|
Wysłany: Sro Lip 12, 2006 23:13 lata nie te
|
|
|
lata nie te wiec i kondycja kiepska .... a i zabardzo niemiałem kiedy trenowac ..... bo sie powaznie rozchorowałem .... bede miał z tego powodu operacje jesienią
a co do adekowców to to nie to samo co dac umowe na rok .... bo z adekowca opel moze zrezygnowac w kazdej chwili a potem niech sie adeco martwi co z resztą umowy goscia ....
no i nikt nie mówi ze GM zwalnia .... |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Czw Lip 13, 2006 16:37 Re: lata nie te
|
|
|
| gorbi napisał/a: | | lata nie te wiec i kondycja kiepska .... a i zabardzo niemiałem kiedy trenowac ..... bo sie powaznie rozchorowałem .... |
choroba taktyczna
| gorbi napisał/a: | a co do adekowców to to nie to samo co dac umowe na rok .... bo z adekowca opel moze zrezygnowac w kazdej chwili a potem niech sie adeco martwi co z resztą umowy goscia ....
no i nikt nie mówi ze GM zwalnia .... |
przeciez jak wygaśnie umowa z GM to też nie zwolnienie |
|
|
|
|
 |
gorbi

|
Wysłany: Czw Lip 13, 2006 23:41 gm
|
|
|
GM dba o pozory .... zauważ ze najbardziej to sie boja dymu w prasie (radiu i TV)
bo to zepsuje opinie o marce ..... wiec lepiej jak umowy wygasaja w adecco niz w oplu ....
testowałem kilka lat temu ten problem(problem prasowy) wspominając ze z jakims problemem udam sie do nowin .... i załatwiono mnie od reki a tak to sie prosiłem tygodniami |
|
|
|
|
 |
|
|