|
związki zawodowe?? moze nowe?? |
| Autor |
Wiadomość |
bruneta38

.gif)
Miejsce pracy: Unilever
|
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 15:58 związki zawodowe?? moze nowe??
|
|
|
| co myslicie o nowych związkach zawodowych podobno to nie takietrudne wystarczy chciec popytajcie ludzi i piszcie co o tym myslą??? |
|
|
|
|
 |
|
|
LYSY

|
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 17:49
|
|
|
mysle ze zaloga jest za bardzo podzielona i nie ma wiekszych szans na stworzenie wspolnych zwiazkow z ktorymi ktos by sie wogole liczyl
[ Dodano: Nie Lis 18, 2007 9:48 pm ]
znalazlem cos takiego:
Jeśli chciałbyś
coś zmienić w zakładzie lub
obronić się przed pracodawcą,
załóż ZWIĄZEK ZAWODOWY.
To proste.
Kiedy już zdecydowałeś się na działalność związkową, a w twoim zakładzie pracy nie ma organizacji związkowej lub istniejąca nie odpowiada ci, możesz:
zebrać co najmniej 10 koleżanek i kolegów;
powołajcie Komitet Założycielski związku zawodowego, zrzeszającego pracowników twojego zakładu pracy, w liczbie od 3 do 7 osób;
opracujcie statut i uchwalcie go (wzór statutu i dokumenty rejestracyjne);
w ciągu 30 dni od tego czasu złóż wniosek do sądu rejestrowego o wpisanie do KRS (jest to wolne od opłat)
po rejestracji dokonaj z innymi członkami związku zawodowego wyboru członków organów statutowych
skorzystać z uprawnień określonych w art. 30, 31 i 32 ustawy o związkach zawodowych, o ile wasz związek spełnia te wymogi;
powiadom o istnieniu związku zawodowego pracodawcę wraz z określeniem liczebności, bo to ma znaczenie przy ustaleniu reprezentatywności i innych uprawnieniach związkowych.
10 ludkow to chyba da sie zwerbowac? |
|
|
|
|
 |
bruneta38

.gif)
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 08:39
|
|
|
sam widzisz lysy że to nie takie trudne tylko jedno ale myslałam ze tu ludzie bedą mieli odwagę o tym powiedziec a tu cisza my tylko gadamy |
|
|
|
|
 |
LYSY

|
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 13:37
|
|
|
moze jeszcze ktos dolaczy |
|
|
|
|
 |
bruneta38

.gif)
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 14:27
|
|
|
trzeba uzbroic sie chyba w cierpliwosc moze ludzie zaczną zaglądac na to forum
[ Dodano: Czw Lis 22, 2007 4:35 pm ]
lysy czy Ty czasem nie odnosisz wrażenia że bober nas straszy ?? dzis czytałam jego odpowiedz na poscie mobbing o czytaniu nie tylko przez fizoli , kiedys Tobie napisał tak dziwnie "bedzie sie panu podobało" zastanawiam sie bo i mnie sie kiedys oberwało od niego |
|
|
|
|
 |
memberek

Dział: body
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 20:48
|
|
|
| Jak chcecie związki to poproście naszych związkowców o poradę,może wam pomogą.. |
_________________ GMMP-nie polecam... |
|
|
|
|
 |
LYSY

|
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 22:43
|
|
|
| bruneta38 napisał/a: | trzeba uzbroic sie chyba w cierpliwosc moze ludzie zaczną zaglądac na to forum
[ Dodano: Czw Lis 22, 2007 4:35 pm ]
lysy czy Ty czasem nie odnosisz wrażenia że bober nas straszy ?? dzis czytałam jego odpowiedz na poscie mobbing o czytaniu nie tylko przez fizoli , kiedys Tobie napisał tak dziwnie "bedzie sie panu podobało" zastanawiam sie bo i mnie sie kiedys oberwało od niego |
a mi to tito- moja droga
fora sa od tego zeby je czytali ci co powinni je czytac i zeby na nich pisali ci co maja cos do napisania- wazne zeby w pray nie klikac bo nigdy nie wiesz kto ci przez ramie popatrzy
[ Dodano: Czw Lis 22, 2007 10:50 pm ]
| memberek napisał/a: | | Jak chcecie związki to poproście naszych związkowców o poradę,może wam pomogą.. |
do tanga to trzeba dwojga- ze tak powiem- a my jestesmy na etapie wzajemnego plucia na siebie i to niejednokrotnie pod wiatr
nie ma u nas zgrania- jest tylko gledzenie na palarni i wszechobecne narzekanie- na wszystko i na wszystkich- szkoda gadac
wyczytalem ze do zalozenia zwiazku trzeba dziesieciu czlonkow- sobiscie watpie zeby mi sie udalo skrzyknac dziesiec osob
poza tym zaloga w naszym zakladzie dzieli sie na miejscowych(slask i zaglebie) i zamiejscowuych (chrzanow, trzebinia ) i jedni za drugimi jakos tak niespecjlnie przepadaja wiec nie wydaje mi sie zeby cos z tego wyszlo
ale kto wie- moze kiedys |
| Ostatnio zmieniony przez LYSY Czw Lis 22, 2007 22:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
bruneta38

.gif)
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 22:51
|
|
|
jestes swietny zaj.......sty mam nadzieje ze razem sie tu posmiejemy z tych wszystkich durni a z tym forum bobra to było wprost fantastyczne ja nie zamierzam sie bac musimy sie trzymac |
|
|
|
|
 |
|
|
Pavlik Unilever

.gif)
Dział: Unilever
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 05:12
|
|
|
Bruneta --> nie panikuj! To nie jest komuna - nie spacyfikują Cię. Za bardzo się angażujesz, za bardzo robotą żyjesz. Nie masz większych przyjemności? |
|
|
|
|
 |
bruneta38

.gif)
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 15:50
|
|
|
Pavlik naprawde mam wiele przyjemnosci w zyciu z czego tak wnioskujesz że panikuje??? cos Ci sie chyba pokręciło |
|
|
|
|
 |
|
|