PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Związki w SILSie
Autor Wiadomość
łysy_olo 

Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 10:23 pm   Związki w SILSie

Panowie i Panie.
Jestem już w związkach od jakiegoś czasu i tak się zastanawiam dlaczego związki (do których również należą pracownicy SILSa, PREMIERA, WEGI) walczą tylko o podwyżki w GM a nie w pozostałych pod firmach również ??? , dlaczego postulaty, rozmowy i akcje protestacyjne kręcą się wokoło GMMP a nie we wszystkich???, dlaczego mamy się przyłączać do czegoś co nas wogule nie dotyczy ??? .
Myślę , że członkostwo innych firm w związkach opiera się tylko na pobieraniu składek członkowskich i nic więcej.
Może ktoś mi odpowie na te kilka pytań, bo mnie to nie daje spokoju.

skalpel 

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 10:34 pm   

bo Sławuś was wkrecił w tę tzw. międzyzakładową organizację tylko po to aby mieć więcej członków i czerpać kase z wielu źródeł. słynna jest przeciez jego akcja jak wpadł do Premiera upomnieć się o swój szmal za działalność związkową. on od zawsze dbał tylko o własne interesy.

łysy_olo 

Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 10:45 pm   

Skalpel to co piszesz to już wiem, chciałem aby się ktoś z zarządu związkowego wypowiedział.
Jeszcze trochę i zacznę myśleć, że płacąc związkom składki to tak jakby płacić za usługę (np. podwyżki ), której nikt nigdy nie wykona.

skalpel 

Dział: GMMP
Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 11:57 am   

nie bądź naiwny olo, oni ci nie dadza odpowiedzi choćbys do nich , do biura poszedł. usłyszysz tylko smętne frazesy o ile trafisz na jakiegos rozgarniętego bo jak trafisz na Góreckiego to tak jakbyś ze snopiekm siana chciał prowadzić dialog.

łysy_olo 

Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 9:19 pm   

Hmmmmmmmmm więc trzeba by było pomyśleć o wypisaniu się z tych związkowych szeregów, bo w dobrą stronę to jakoś się nie toczy.

mixerr 

Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 1:12 pm   

a co do związku to można gadac jak do słupów przecież wszyscy byśmy mogli zablokowac zakład
:mad: :mad: :mad: :mad:

łysy_olo 

Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 3:05 pm   

mixerr napisał/a:
wszyscy byśmy mogli zablokowac zakład

Mixerr nie ma takiej możliwości, żeby sie trzy zmiany zmobilizowały i wstrzymały produkcję.
Osobiście wspomogę to przedsięwzięcie ale szczerze wątpię czy to wogule wypali.
Trzeba by było napisać ulotki jakieś i porozdawać na wszystkich zmianach.
Musimy wziąść sprawę w swoje ręce.

damianello 

Wysłany: Nie Cze 03, 2007 8:20 pm   

Racja jestem za trzeba chyba zadzialac a z solidarnoscia sie rozstac przeciez itak nic nierobia NIC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ICE MAN 

Wysłany: Sro Cze 20, 2007 9:17 pm   

fajnie że to co sobie pogadać i napszecie to jest wasze...........oby tak dalej.!!!!!!!!!!!

[ Dodano: Nie Mar 02, 2008 6:43 pm ]
powdyżki były i spadła ilość zwolnień.... :roll:

Odpowiedz do tematu