|
Związki w SILSie |
| Autor |
Wiadomość |
łysy_olo

Wiek: 98 Dołączył: 13 Sty 2007 Posty: 121 Skąd: burdelowo
|
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 10:23 pm Związki w SILSie
|
|
|
Panowie i Panie.
Jestem już w związkach od jakiegoś czasu i tak się zastanawiam dlaczego związki (do których również należą pracownicy SILSa, PREMIERA, WEGI) walczą tylko o podwyżki w GM a nie w pozostałych pod firmach również ??? , dlaczego postulaty, rozmowy i akcje protestacyjne kręcą się wokoło GMMP a nie we wszystkich???, dlaczego mamy się przyłączać do czegoś co nas wogule nie dotyczy ??? .
Myślę , że członkostwo innych firm w związkach opiera się tylko na pobieraniu składek członkowskich i nic więcej.
Może ktoś mi odpowie na te kilka pytań, bo mnie to nie daje spokoju. |
|
|
|
|
 |
|
|
skalpel

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 10:34 pm
|
|
|
| bo Sławuś was wkrecił w tę tzw. międzyzakładową organizację tylko po to aby mieć więcej członków i czerpać kase z wielu źródeł. słynna jest przeciez jego akcja jak wpadł do Premiera upomnieć się o swój szmal za działalność związkową. on od zawsze dbał tylko o własne interesy. |
|
|
|
|
 |
łysy_olo

|
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 10:45 pm
|
|
|
Skalpel to co piszesz to już wiem, chciałem aby się ktoś z zarządu związkowego wypowiedział.
Jeszcze trochę i zacznę myśleć, że płacąc związkom składki to tak jakby płacić za usługę (np. podwyżki ), której nikt nigdy nie wykona. |
|
|
|
|
 |
skalpel

Dział: GMMP
|
Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 11:57 am
|
|
|
| nie bądź naiwny olo, oni ci nie dadza odpowiedzi choćbys do nich , do biura poszedł. usłyszysz tylko smętne frazesy o ile trafisz na jakiegos rozgarniętego bo jak trafisz na Góreckiego to tak jakbyś ze snopiekm siana chciał prowadzić dialog. |
|
|
|
|
 |
łysy_olo

|
Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 9:19 pm
|
|
|
| Hmmmmmmmmm więc trzeba by było pomyśleć o wypisaniu się z tych związkowych szeregów, bo w dobrą stronę to jakoś się nie toczy. |
|
|
|
|
 |
mixerr

|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 1:12 pm
|
|
|
a co do związku to można gadac jak do słupów przecież wszyscy byśmy mogli zablokowac zakład
|
|
|
|
|
 |
łysy_olo

|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 3:05 pm
|
|
|
| mixerr napisał/a: | | wszyscy byśmy mogli zablokowac zakład |
Mixerr nie ma takiej możliwości, żeby sie trzy zmiany zmobilizowały i wstrzymały produkcję.
Osobiście wspomogę to przedsięwzięcie ale szczerze wątpię czy to wogule wypali.
Trzeba by było napisać ulotki jakieś i porozdawać na wszystkich zmianach.
Musimy wziąść sprawę w swoje ręce. |
|
|
|
|
 |
damianello

|
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 8:20 pm
|
|
|
| Racja jestem za trzeba chyba zadzialac a z solidarnoscia sie rozstac przeciez itak nic nierobia NIC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
 |
|
|
ICE MAN

.gif)
|
Wysłany: Sro Cze 20, 2007 9:17 pm
|
|
|
fajnie że to co sobie pogadać i napszecie to jest wasze...........oby tak dalej.!!!!!!!!!!!
[ Dodano: Nie Mar 02, 2008 6:43 pm ]
powdyżki były i spadła ilość zwolnień.... |
|
|
 |
|
|