|
zostali bez kasy :( |
| Autor |
Wiadomość |
skalpel

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 3:11 pm zostali bez kasy :(
|
|
|
patrząc na to co sie ostatnio dzieje nie sposób wspomnieć o kolegach i koleżankach, których już po urlopie nie zobaczymy na linii.
wiem że walka o kasę i godne zarobki jest jak najbardziej potrzebna, bo dość juz robienia nam wody z mózgu i mówieniu ze jesteśmy naj ale bez efektów w postaci kasy. tylko że w całej tej sprawie chyba zapomniano o tych własnie w/w. gdyby przyjąć ostatnią propozycje dyrekcji ludzie, którym nie przedłużono umów, mieliby chociaż na otarcie łez te 800zeta a tak zobaczyli figę. pewnie byli wsród nich tacy, którzy nosili zielone wstążki i na co im się to przydało może wspaniałomyślnie SC wysupła jakąś kasę dla tych osób z budżetu związkowego przeciez ci ludzie teraz juz nie dostana nic w popierali ten protest. |
|
|
|
|
 |
|
|
rybak

|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 4:08 pm
|
|
|
To najlepiej jak zrezygnujemy z naszych żądań i po urlopie porzucimy pracę.
Będziemy razem wspólnie bezrobotni. |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 5:11 pm
|
|
|
| rybak napisał/a: | To najlepiej jak zrezygnujemy z naszych żądań i po urlopie porzucimy pracę.
Będziemy razem wspólnie bezrobotni. |
niezrozumiałeś mnie rybak. wcale mi nie chodzi o to aby na siłe przyjmowac warunki dyrekcji ale o to że tym ludziom też się coś należy. może fakt ze nosili zielone wstążki przyczynił sie braku przedłuzenia umowy oni też mieli nadzieje na lepsza wypłatę a zostali wogóle bez pracy więc ja mówię o najnormalniejszej solidarności. wiem ze jakies 500 czy 800 złoty nie zrekompensuje im utraty pracy wogóle ale pomogłoby przynajmniej przez jakis czas a może wystarczyłoby na bilet do lepszego świata |
|
|
|
|
 |
rybak

|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 6:53 pm
|
|
|
I tu właśnie trzeba walczyć z polityką firmy.
Bo taka polityka jest do bani. |
|
|
|
|
 |
GORG

|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 8:59 pm
|
|
|
| I o to w tym wszystkim chodzi ,że walczyliśmy o godne podwyżki tak jak to dyrektor na spotkaniu powiedział , a nie zaspokojenie nas jakimiś tam bonusikami |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 11:02 pm
|
|
|
| GORG napisał/a: | | I o to w tym wszystkim chodzi ,że walczyliśmy o godne podwyżki tak jak to dyrektor na spotkaniu powiedział , a nie zaspokojenie nas jakimiś tam bonusikami |
właśnie. walczyliśmy. a teraz namów kolejnych czasowników aby się wychylali być może w nie swojej sprawie.
ja nie mówię aby przyjmować to co z łaski daje dyrekcja. ja mówie o tym aby tym ludziom, których juz nie zobaczymy po urlopie w naszych zespołach, w jakis sposób podziękować za to że walczyli razem z nami. |
|
|
|
|
 |
pustelnik25

|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 10:47 am
|
|
|
To ja Skalpel mam taką propozycję. Jeśli cokolwiek wogule wywalczymy tym protestem np.100zł do wypłaty, to oddawaj przez 2 lata jednemu który pożegnał się z pracą w "Naszej"firmie. Piszesz mnóstwo komentarzy na tym forum i wszystkie one mają jeden cel:
Pokazać jakie te związki(a właściwie S.C.) jest kłamcą i oszustem. A staję się to juz nudne. |
_________________ pustelnik25 |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 11:11 am
|
|
|
| pustelnik25 napisał/a: | | To ja Skalpel mam taką propozycję. Jeśli cokolwiek wogule wywalczymy tym protestem np.100zł do wypłaty, to oddawaj przez 2 lata jednemu który pożegnał się z pracą w "Naszej"firmie. |
jak bede rozmawiał z jakims "czasownikiem" na temat strajku to nieomieszkam wspomnieć mu twojego komentarza. napewno gość się ucieszy gdy usłyszy jak jest do niego stosunek i starych pracowników (podejrzewam że masz stala umowę)
| pustelnik25 napisał/a: | Piszesz mnóstwo komentarzy na tym forum i wszystkie one mają jeden cel:
Pokazać jakie te związki(a właściwie S.C.) jest kłamcą i oszustem. A staję się to juz nudne. |
a gdzie w tym tekście jest mowa o oszustwie reszty nie skomentuję. poprostu ich nie czytaj i już. |
|
|
|
|
 |
|
|
memberek

.jpg)
Dział: body
|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 4:04 pm
|
|
|
| Pustelnik25 obudż się.Mnie też pomału otwierają się oczy,co do niektórych panów ze związków.Poczekajmy na rozwój wypadków,jak wywalczą podwyżkę zwracam honor,a jeśli będzie klapa,to związki mogą stracić połowę załogi ze swoich szeregów ze mną włącznie... |
_________________ GMMP-nie polecam... |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 10:15 pm
|
|
|
| memberek napisał/a: | | Pustelnik25 obudż się.Mnie też pomału otwierają się oczy,co do niektórych panów ze związków.Poczekajmy na rozwój wypadków,jak wywalczą podwyżkę zwracam honor,a jeśli będzie klapa,to związki mogą stracić połowę załogi ze swoich szeregów ze mną włącznie... |
SC dostał kredyt zaufania i to duży ale to nie znaczy że nie powinien iść do odstrzału. jeden dobry uczynek nie może przysłaniac serii występków. |
|
|
|
|
 |
pustelnik25

|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 5:57 pm
|
|
|
Memberek zrozum mnie ze ja także nie stoję za nimi murem, bo widze że jednak jest coś nie tak jak trzeba. Ale nie można non stop pisać jakie te związki są bee. ja myślę że stracą więcej niż 50% członków(łącznie ze mną).
A co do skalpela: słuchaj chłopie mówisz często bardzo do rzeczy więc chwała Ci za to, ale po prostu rozmontowałeś mnie tekstem że mam Twoich komentarzy nie czytać, sorki ale nie Ty będziesz mnie kierował co mam robić a czego nie:) pozdrawiam i milego urlopu. |
_________________ pustelnik25 |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 10:59 pm
|
|
|
| pustelnik25 napisał/a: |
A co do skalpela: słuchaj chłopie mówisz często bardzo do rzeczy więc chwała Ci za to, ale po prostu rozmontowałeś mnie tekstem że mam Twoich komentarzy nie czytać, sorki ale nie Ty będziesz mnie kierował co mam robić a czego nie:) pozdrawiam i milego urlopu. |
no przeciez to ty napisales że staje się to nudne ja jak wiem że coś jest nudne nie czytam i już. tobie zaproponowałem ten sam sposób
miłego urlopu równiez życzę. |
|
|
|
|
 |
|
|