PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
znizki na ople
Autor Wiadomość
lola

Wysłany: Sro Sty 25, 2006 20:36   znizki na ople

Czy moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego zostaly zniesione kilku procentowe znizki na kupno nowych lub rocznych naszych opli dla wszystkich kontraktorow zakladu ??? jeszcze niedawno zapewniano mnie ze pracownicy adecco maja znizki 3 % znizki mniej niz pracownicy GM-u. Dziwna taktyka..., bo przy spadku sprzedazy nowych samochodow powinni dbac o kazdego nowego klienta. :-?

monika

Wysłany: Czw Sty 26, 2006 18:06   Re: znizki na ople

Lola, masz racje. Nie umiejetnie gospodaruja albo tak naprawde na kontraktorach im nie zalezy... Tak samo pracuja jak inni, nawet czasem lepiej jak ludzie z Opla,a co z tego maja?! Juz nie wspomne o tych lichych premiach, jesli to mozna nazwac premiami. Czym ci ludzie sie roznia....?! Pracuja jeden obok drugiego na stanowiskach,robiac ta sama robote, jeden ma inna pensje drugi inna. Co do znizek, wydaje mi sie,ze rowniez im przysluguja, tym bardziej, ze maja wplyw co jest produkowane. Czy ktos to zmieni?! :?:

marsss

Wysłany: Sob Lut 11, 2006 11:59   

Ja jak sie przyjmowalem tez myslalem ze na parkingu nie ma prawa stac nic poza Oplem bo to jest w koncu fabryka sam.Nie rozumiem tej polityki bo przy tej ilosci sprzedawanych Opli w Polsce zaloga fabryki to naprawde spory rynek.A ze szefom nie zalezy na tym zeby zaloga jezdzila Oplami potwierdzila oferta lessingowa.Podobno kiedys ktos z niej korzystal ale nikt nie zna tego wariata.Co dziwne w calej Europie lessing pracowniczy jest korzystny dla pracownika tylko u nas jak zwykle sie nie da.

lg 

Dział: Body
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 00:46   

Przeciez zwyklego membra nie stac na nowego opla bo cena jest kosmiczna a nie jeden by kupil opla jak by byly rozsadne jakies znizki:)

rybak

Wysłany: Nie Lip 02, 2006 20:38   

Niestety polityka naszej firmy jest taka że lepiej oddać na złom niż sprzedać taniej pracownikom.
Więc przy zakupie nowego auta kupię inne zamiast chodzić i prosić się o nędzny upust.
Prawda jest taka że inne auto kupię taniej...

Jetan

Wysłany: Wto Lip 04, 2006 12:22   

"pracujesz w oplu i nie jezdzisz oplem?" - tak zastanawiaja sie zwykle moi znajomi, po czym ich przemyslenia sa mniej wiecej takie - "pewnie zdaje sobie sprawe skora tam pracuje jak tandetnie sa wykonane te auta dlatego zapewne nie jezdzi oplem"

skalpel 

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 12:58   

najlepsza reklamą produktu jest gdy ludzie, którzy go wytwarzają sami z niego korzystają. pamiętacie akcje z ubiegłego roku gdy dostalismy do dyspozycji Astry na 3 dni z logo firmy :?: był to chwyt reklamowy tylko szkoda że nikt nam nie powiedział jaki to przyniosło efekt w postaci sprzedarzy naszych aut. pamiętam jak na poczoatkowym szkoleniu przytaczano przykład jakiegoś zakładu Forda w Stanach i mówiono że tam na parkingu przy zakładzie nie ma prawa stać nic innego jak Ford. uważam ze dla pracowników ten samochód powinien być sprzedawany nawet po kosztach produkcji. przeciez można obwarować taka sprzedaż wieloma klauzulami np. nie wolno zbywać samochodu w okresie 3lat i samochód ma byc cały czas serwisowany w autoryzowanym serwisie. taka sprzedaż powinna dotyczyć tylko i wyłacznie pracowników zakładu. dla krewnych pracownik mógłby kupić samochód tak jak do tej pory ze zniżką, która mogłaby być wtedy mniejsza. można też na tych samochodach umieścić logo firmy może nie takie wielkie jak ostatnio ale np. "To ja go wyprodukowałem w GM" , a gdzie taki napis umieścic to kwestia dogadania. mnie takie coś by nie przeszkadzało. przecież bylibysmy najlepsza reklamą pod słońcem i to darmową bo przecież 3000 aut kosztuje pewnie mniej niż nawet mała kampania bilbordowa lub telewizyjna. :)
i tak nie wszyscy by kupili bo preferuja inne marki ale duża część z cała pewnością. leasing na nasze warunki jest do kitu bo nasze prawo jest do bani dlatego akcja leasingowa nie wypaliła :(
co wy na to :?:

p.s.
jakby co to pamiętać ze to mój KAIZEN :) :) :)

Odpowiedz do tematu