|
Zarobki |
| Jakie zarobki (na rękę) są odpowiednie za Twoja pracę ? |
| 600-1000 zł. |
|
0% |
[ 0 ] |
| 1000-1300 zł. |
|
0% |
[ 0 ] |
| 1300-1600 zł. |
|
0% |
[ 0 ] |
| 1600-2000 zł. |
|
5% |
[ 3 ] |
| 2000-2400 zł. |
|
12% |
[ 7 ] |
| 2400-2800 zł. |
|
21% |
[ 12 ] |
| 2800-3200 zł. |
|
31% |
[ 18 ] |
| 3200-3700 zł. |
|
8% |
[ 5 ] |
| 3700-4000 zł. |
|
5% |
[ 3 ] |
| 4000-4500 zł. |
|
8% |
[ 5 ] |
| 4500-5000 zł. |
|
0% |
[ 0 ] |
| 5000-6000 zł. |
|
0% |
[ 0 ] |
| Powyżej 6000 zł. |
|
7% |
[ 4 ] |
|
| Głosowań: 57 |
| Wszystkich Głosów: 57 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Lemur

Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 5:28 pm
|
|
|
Tak sobie czytam i czytam Panowie!
A może byście sobie pewne sprawy wyjaśnili przy piwku, bo coś mi się wydaje, że zboczyliście z tematu. |
|
|
|
|
 |
|
|
brawal

.gif)
Dział: Body
|
Wysłany: Pią Lis 23, 2007 7:15 pm
|
|
|
A mnie się wydaje @Lemur , że bardzo mocno trzymam się tematu zarobki . A tak dokładnie to siły nabywczej naszych zarobków .
W przeciwieństwie do ciebie @GORG mam argumenty na które ty nie potrafisz ( nie umiesz ) odpowiedzieć . Oprócz swojego przekonania @GORG , nie masz nic co by mnie mogło przekonać . Bardzo dobrym przykładem niech będzie twój dom . Przypomnij sobie w którym roku go kupowałeś i za ile , bo zakładam że nie dostałeś go w spadku lub posagu . Przypomij też sobie ile wtedy zarabiałeś . Następnie "wyceń" na dzisiejsze pieniądze swoją nieruchomość i na ile te twoje 3000 zł na rękę by dzisiaj wystarczyło . Porównaj też sobie ceny materiałów budowlnych , wtedy i dzisiaj . Ty który remontujesz dom , najlepiej powinieneś wiedzieć jak ostro do góry poszły ceny mariałów budowlanych . Przypominam ci że stało się tak po 1 maja 2004 roku . Po wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej . |
_________________ A kapusta rzecze smutnie: "Moi drodzy, po co kłótnie, Po co wasze swary głupie, Wnet i tak zginiemy w zupie!" |
|
|
|
|
 |
GORG

|
Wysłany: Pią Lis 23, 2007 10:40 pm
|
|
|
| A ja ci chcę powiedzieć że w tej chwili właśnie mam dwóch kolegów na wydziale którzy wzięli kredyt i budują dom zarobki mają podobne do twoich i jakoś sobie radzą w przeciwieństwie do ciebie . Nie będę ci podawał nazwisk.......... |
_________________ Pozdrowionka Piast Gliwice
 |
|
|
|
|
 |
asus

|
Wysłany: Pią Lis 23, 2007 11:57 pm
|
|
|
| Panowie pogadajcie sobie o takich sprawach na gg,robicie się nudni.Lemur ma rację zboczyliście z tematu. |
|
|
|
|
 |
brawal

.gif)
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 6:33 pm
|
|
|
Dwóch na całe GA . No , no @GORG jestem pod wrażeniem . Jeden to Suliga , tego drugiego nie znam
Wymyśl @GORG lepsze argumenty , bo w logice i matematyce jesteś cienki . Opócz swojego widzi mi się nie masz nic do powiedzenia . Pomyśl przez chwilę @GORG czy dzisiaj byłoby cię stać na kupno domu tak jak parę lat temu . Pomyśl , myślenie nie boli . |
_________________ A kapusta rzecze smutnie: "Moi drodzy, po co kłótnie, Po co wasze swary głupie, Wnet i tak zginiemy w zupie!" |
|
|
|
|
 |
GORG

|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 6:42 pm
|
|
|
wiesz co ty jesteś cienki i widzę że z tobą nie ma co rozmawiać zresztą prywatnie jak byśmy się spotkali to także wiele byśmy nie mieli do pogadania. Nie będę szukał argumentów aby ciebie przekonać według mnie dalej możesz mieszkać w kartonie po telewizorze tylko nie po LCD |
 |
|
|
|
|
 |
brawal

.gif)
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 12:07 pm
|
|
|
| Po piersze @GORG , nie jestem gejem żeby się z tobą spotykać . Po drugie , na twoim miejscu nie wyśmiewałbym się z ludzi bezdomnych mieszkających w kartonach , bo różne przypadki chodzą po ludziach . Wystarczy mała trąba powietrzna lub zawalenie podmytej ściany i sam będziesz musiał wtedy mieszkać w kartonie ( czego z całego serca ci nie życzę ) . Syty głodnego nigdy nie zrozumie . Dopiero jakby spotkało cię nieszczęście ( czego z całego serca ci nie życzę ) , to może dotarłoby do ciebie że 3000 zł na rękę niewystarczy ci na postawienie ściany lub pokrycie dachu . Jakbyś musiał wydać jednorazowo kilkadziesiąt tysięcy złotych to wtedy przestaniesz żyć w matrixie i przestaniesz pociskać głupoty o godnym życiu . |
|
|
|
|
 |
GORG

|
Wysłany: Sro Lis 28, 2007 3:37 pm
|
|
|
| brawal, To w takim razie propozycja 500zł brutto do bazy i 1200 zł bonusu w dwóch ratach nie przypadnie ci do gustu |
 |
|
|
|
|
 |
|
|
brawal

.gif)
|
Wysłany: Sob Gru 01, 2007 12:10 pm
|
|
|
| 500 zł brutto , to jest 333 zł netto . Przy cenie np. 3000 zł za metr kwadratowy mieszkania z rynku wtórnego , to te 333 zł wystarczy mi na 0,12 metra kwadratowego . Zapomniałem jeszcze o jednorazowym 800 zł netto , to będzie 0,27 metra . Zastanawiam się , dlaczego uczciwie pracującego człowieka we wiodącym koncernie samochodowym nie stać na kupno własnego mieszkania . |
|
|
|
|
 |
skalpel

Dział: GMMP
|
Wysłany: Sob Gru 01, 2007 2:09 pm
|
|
|
brawal cos ty się tak uparł na to mieszkanie i przeliczanie wszystkiego na metry kwadratowe w dużo bogatszych społeczeństwach zachodu nie wszyscy mają własny dom czy mieszkanie własnościowe. ludzie wynajmują mieszkania lub jak juz kupuja to na dlugoletnie kredyty. ty bys chciał za swoją wypłatę zaraz kupić willę 400m2 z basenem olimpijskim i lądowiskiem dla helikoptera. tego nawet nie ma na zachodzie. to ze nasze wypłaty są niskie w porównaniu z cenami na rynku to fakt ale myslisz że jak podniosa nam pensje do 10000pln brutto to ten stosunek się zmieni wcale nie wtedy twój ulubiony metr będzie kosztował nie 3000 lecz 20000 i GM nic nie ma do tego to zwykła ekonomia poczęści RR ma rację (przyznaję to bardzo niechętnie) nie możemy być wyspą oderwaną od całej gospodarki i zarabiać po 10tyś. gdy w kraju nawet nikt nie zblizy się to tego poziomu. nasze płace są takie jaka jest gospodarka i płace w tym kraju. wiem że moglibysmy zarabiać więcej ale bez przesady. chciałbym dostawać np. 5x średnią krajową ale to jest obecnie NIEREALNE w tym kraju |
|
|
|
|
 |
GORG

|
Wysłany: Sob Gru 01, 2007 2:55 pm
|
|
|
| skalpel napisał/a: | ale to jest obecnie NIEREALNE w tym kraju | I w tym cię popieram skalpel trzeba spojrzeć realnie na to co się dzieje wokoło ,a nie być oderwanym od rzeczywistości i chcieć np. kupić mieszkanie za trzy wypłaty |
 |
|
|
|
|
 |
skalpel

Dział: GMMP
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 9:27 pm
|
|
|
| GORG napisał/a: | | I w tym cię popieram skalpel trzeba spojrzeć realnie na to co się dzieje wokoło ,a nie być oderwanym od rzeczywistości i chcieć np. kupić mieszkanie za trzy wypłaty |
o nie, nie, nie. tak mnie nie podchodź GORG. ja też chciałbym mieć możliwość kupna mieszkania lub nawet domu, może nawet na kredyt. ale chciałbym ten kredyt spłacać tak abym nie musiał sobie wsadzać korka w miejsce gdzie plecy tracą szlachectwo. z tym ze tu spotykaja się dwie kwestie. kiepskie płace w Polsce, ogólnie oraz astronomiczne oprocentowanie kredytów. tyle że na to nie ma wpływu GMMP. |
|
|
|
|
 |
GORG

|
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 7:34 am
|
|
|
| skalpel napisał/a: | | kiepskie płace w Polsce, | I tu jest pies pogrzebany, dlaczego GMMP ma 100,200,300% płacić więcej niż jest średnia krajowa | Cytat: | | astronomiczne oprocentowanie kredytów. | Na to nie mamy wpływu | skalpel napisał/a: | | tyle że na to nie ma wpływu GMMP. | Tu masz rację dlaczego GMMP ma się wychylać i tracić zyski . myśląc ich sposobem to nie są żadną instytucją harytatywną |
 |
|
|
|
|
 |
|
|