PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zarobki

Jakie zarobki (na rękę) są odpowiednie za Twoja pracę ?
600-1000 zł.
0%
 0%  [ 0 ]
1000-1300 zł.
0%
 0%  [ 0 ]
1300-1600 zł.
0%
 0%  [ 0 ]
1600-2000 zł.
5%
 5%  [ 3 ]
2000-2400 zł.
12%
 12%  [ 7 ]
2400-2800 zł.
21%
 21%  [ 12 ]
2800-3200 zł.
31%
 31%  [ 18 ]
3200-3700 zł.
8%
 8%  [ 5 ]
3700-4000 zł.
5%
 5%  [ 3 ]
4000-4500 zł.
8%
 8%  [ 5 ]
4500-5000 zł.
0%
 0%  [ 0 ]
5000-6000 zł.
0%
 0%  [ 0 ]
Powyżej 6000 zł.
7%
 7%  [ 4 ]
Głosowań: 57
Wszystkich Głosów: 57

Autor Wiadomość
GORG 

Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 5:03 pm   

brawal napisał/a:
ak nasi "koledzy" z Antwerpii , Bohum , Russelsheim czytają że 3000 złotych polskich na rękę dla robotnika w Gliwicach jest szczytem marzeń to mają ubaw po pachy . Słowo frajerzy i łosie same cisną się na usta . Zacznijmy się sami szanować , a będą nas szanować inni .
Ale ty jesteś uparty ja nadal piszę o realnej kwocie jaką możemy dostać . tego co ty chłopie oczekujesz to my długo nie będziemy mieć . A więc między tym co my chcielibyśmy mieć a to co możemy dostać to jest kolosalna różnica . W jednym mogę ci przyznać rację też chciałbym zarabiać minimum 5000 tys. Ale powtarzam bądźmy REALISTAMI

brawal 

Dział: Body
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 9:17 pm   

Cytat:
Ale ty jesteś uparty ja nadal piszę o realnej kwocie jaką możemy dostać

Temat ankiety brzmi : Jakie zarobki (na rękę) są odpowiednie za Twoja pracę ? Nie pada tu żadne pytanie o realia , chyba że coś przeoczyłem .
Cytat:
tego co ty chłopie oczekujesz to my długo nie będziemy mieć .

"Jeżeli nie my , to kto ? Jeżeli nie teraz , to kiedy ?" @GORG zgadnij kto to powiedział i kiedy .
Cytat:
A więc między tym co my chcielibyśmy mieć a to co możemy dostać to jest kolosalna różnica .

Pewnie Romuald ci to powiedział .

opel88 

Wysłany: Czw Lis 15, 2007 9:31 pm   

memberek napisał/a:
opel88 napisał/a:
Trzeba było o tym pomyśleć jak sobie zaplanowałeś tę dwójkę dzieci, chyba, że sąsiad pomógł?

Głupoty piszesz synek,oj głupoty.Widać,że życie nie dało ci w kość i jesteś na czyimś garnuszku.

Pier...lisz gościu. Nigdy nie byłem i nie będę na niczyim garnuszku - trzeba tylko rozumek mieć powyżej pępka a nie odwrotnie.
Właśnie to, że wiele lat temu zostałem na ulicy w jednej parze gaci i z kilkoma stówami w kieszeni nauczyło mnie życia czego Tobie i innym pokrzywdzonym przez życie i piszącym na tym forum życzę.

GORG 

Wysłany: Pią Lis 16, 2007 1:41 pm   

brawal napisał/a:
Temat ankiety brzmi : Jakie zarobki (na rękę) są odpowiednie za Twoja pracę ? Nie pada tu żadne pytanie o realia , chyba że coś przeoczyłem .
To w takim razie walnij sumkę jaka by ciebie satysfakcjonowała bo takowej nie widziałem ,chyba że coś przeoczyłem

Lemur 

Wysłany: Sob Lis 17, 2007 11:30 pm   

@Gorg "Żona nie pracuje zajmuje się domem ale nie narzekam jak inni... "

To ja w takim razie zazdroszczę.
Moja żona pracuje w oświacie. Skończyła studia (5 lat), studia podyplomowe (2 lata), wiele kursów za które też płaciła, ma stopień nauczyciela dyplomowanego (to najwyższy jaki może mieć, następny jest profesor - po dwudziestukilku latach pracy, publikacjach itd) i na rękę dostaje 1700 zł. Nie wspomnę, że "użera się" z dzieciakami, a kto ma swoje może sobie wyobrazić jak to jest jak jest ich 30 - 35 w klasie. Aby nam się żyło na przyzwoitym poziomie (bez pożyczania od rodziny, bo z czego potem oddać), to musi pracować.
Ja też chcę godnie zarabiać. Tak, żeby ona nie musiała pracować z konieczności, tylko dla własnej satysfakcji (bo lubi swoją pracę). 3000 na rękę, to minimum. :!:

@memberek - życzę szybkiego powrotu do formy. I niech fakalec przestanie swędzieć.

GORG 

Wysłany: Nie Lis 18, 2007 12:38 am   

Lemur napisał/a:
Czekaj koleś czy ja napisałem więcej że do mnie pijesz, mamy tę samą sumkę chyba że na body też wzrok ci się pogorszył

Lemur 

Wysłany: Nie Lis 18, 2007 1:10 am   

@GORG: Nie "piję", tylko szczerze zazdroszczę!

Wzrok mam ok. Nie noszę okularów.

brawal 

Wysłany: Nie Lis 18, 2007 3:04 pm   

Gratuluję ci @GORG . Masz szczególne predyspozycje do robienia sobie wrogów .

GORG 

Wysłany: Nie Lis 18, 2007 9:53 pm   

brawal napisał/a:
Gratuluję ci @GORG . Masz szczególne predyspozycje do robienia sobie wrogów .
jakoś nie zajażyłem o co ci chodzi pytałem szczerze ile chcesz zarabiać a druga sprawa to mnieto wali ile mam wrogów ,moim zdaniem każady kto ma swoje zdanie zawsze będzie miał wrogów więc spoko
pozdrawiam

brawal 

Wysłany: Pon Lis 19, 2007 1:20 pm   

Cytat:
jakoś nie zajażyłem o co ci chodzi

Wydawało mi się @GORG że jako Team Leader z GA jesteś inteligentny , ale się myliłem .

Cytat:

Teraz widzisz @Lemur , dlaczego @GORG nie narzeka . Stawka TL i jeszcze jakieś nadgodzinki , tak to można pożyć . I nienarzekać .

GORG 

Wysłany: Wto Lis 20, 2007 11:03 am   

brawal napisał/a:
Stawka TL i jeszcze jakieś nadgodzinki , tak to można pożyć . I nienarzekać .
Czyli starczyło by ci jakieś 3000 tys na rączkę :smile:

brawal 

Wysłany: Sro Lis 21, 2007 9:37 am   

Masz rację @GORG , za Team Leaderskie nic nierobienie to i tak za dużo dostajesz . Ty w końcu masz membrów co za ciebie odwalają czarną robotę . Ale przejdźmy do konkretów . Jeżeli mieszkanie z rynku wtórnego kosztuje np. 216.000 zł ( 216 łatwo dzieli się przez 3 ) to jakbyś nie liczył te twoje 3000 zł na rękę to jest nic . Ja już pomijam odsetki od kredytu , notariusza , jakiś mały remoncik , mebelki itp. Posiadanie własnego mieszkania nie jest żadnym luksusem i jeżeli pracujesz uczciwie w światowym koncernie to powinno cię na mieszkanie stać . Świadczę pracę na światowym poziomie to niech mieszkam w cywilizowanych warunkach . Bez nowego opla z 80 % zniżką mogę żyć , choć byłbym żywą reklamą firmy w której pracuję , ale bez własnego mieszkania jest trudno żyć . Czasy w których "załatwiało się" lub "dostawało się" mieszkanie dawno minęły . Mieszkanie teraz kupuje się ( nowe lub używane ) na wolnym rynku , za pieniądze które zarobisz w pracy . Widzisz @GORG jakbyś miał trochę ambicji ( marzeń ) to byś pomyślał o zmianie mieszkania na dom , zmianie używanego auta na nowe itd tak jak to robią zwykli szarzy pracownicy GM na zachodzie , w cywilizowanych krajach . A tak swoimi wypowiedziami srasz we własne gniazdo . Ale Romuald potrzebuje takich łosi jak ty , bez ambicji .

GORG 

Wysłany: Sro Lis 21, 2007 11:19 am   

Łosiem to może jesteś ty ,a własny dom to już mam i myślę że ambicji troszkę więcej niż ty pozdrawiam

brawal 

Wysłany: Czw Lis 22, 2007 11:41 am   

Tak szybko nie uciekaj @GORG , jeszcze z tobą nie skończyłem :mrgreen:
A ten dom to sam ( i tylko sam ) wybudowałeś , bez niczyjej pomocy , za pensyjkę TL z Opla ?

GORG 

Wysłany: Czw Lis 22, 2007 12:21 pm   

Nie za pensyjkę Tl to go kupiłem i teraz pomalutku remontuję , ale tylko dlatego że chyba mam troszkę więcej samozaparcia i ambicji niż ty .A druga sprawa to nic ze mną nie zaczynałeś aby teraz kończyć KOLEGO

Odpowiedz do tematu