PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zarobki

Zarobki w GM są:
Niskie
74%
 74%  [ 76 ]
Wystarczające
19%
 19%  [ 20 ]
Wysokie
5%
 5%  [ 6 ]
Głosowań: 102
Wszystkich Głosów: 102

Autor Wiadomość
krzyp 

Dział: Body
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Pią Cze 30, 2006 09:09   Zarobki

Jak oceniacie zarobki w GM ?
Sa wedlug was niskie czy wysokie ?
Zapraszam do ankiety powyzej.

gorbi 

Dział: gmmp
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 19:13   ale

ale chodzi ci o zarobki w GMMP(oplu gliwice) czy w GM (korporacji gdzies tam ?)
bo w gliwicach są takie sobie ale w GM zarabiają ok ....(od SM w góre)

jester

Wysłany: Czw Lip 13, 2006 13:52   

dla mnie są okropne :cry: i pewnie będą komentarze typu zwolnij się inni płacą jeszcze mniej, ale ja nie patrzę ile płacą inni tylko na co wystarczy moja wypłata, a nie wystarcza do dziesiątego i trzeba zapomnieć o rozrywkach, hobby i przyjemnościach ( jeśli mam pracować cały dzień by w sobotę za dniówke iść na godzine kręgli to chyba nie jest ok?) i tak mozna pisać dużo ale to nic nie zmieni bo w zakładzie nie ma jedności a związki są do ...
pozdr dla wszystkich

skalpel 

Dział: GMMP
Wysłany: Czw Lip 13, 2006 15:31   

na takie a nie inne zarobki pozwala niestety sytuacja gospodarcza w Polsce. tak długo jak bezrobocie będzie sięgać 17% tak długo nic się nie zmieni :( Polskie przepisy i obciązenia fiskalne powoduja to że nikt nie da więcej na łape bo będzie musiał dać więcej państwu (ZUS, skarbówka). jak na razie tylko nasze płace powodują to ze jesteśmy bardziej konkurencyjni od zakładów w Zachodniej Europie i jak ten punkt padnie to czeka nas taki sam los jak Portugalczyków. biznes nie zna sentymentów :( fakt że zarobki są obecnie kiepskie bo wszystko drożeje z dnia na dzień, no moze tylko nie lokomotywy i szyny kolejowe, a nasze zarobki stanęły w miejscu. nikt chyba przy zdrowych zmysłach nie powie że 0.7% wyrównania infalyjnego to podwyzka. chociaż SC twierdzi ze wywalczył dla nas podwyżki :( ci, którzy powinni dbać m.in. o poziom naszy zarobków dbaja bardzie o własne tłuste tyłki i swoje kariery. aż dziw ze jest na tym zakładzie jeszcze 1015 naiwnych, którzy płacą na nich składki i licza na ich pomoc :(

[ Dodano: Czw Lip 13, 2006 6:40 pm ]
coś do tematu:
Cytat:
Od 129 euro na Łotwie do 1.503 euro w Luksemburgu - tyle wynosi płaca minimalna w Unii Europejskiej. W Polsce, gdzie sięga 899 złotych (234 euro), należy do najniższych - wynika z opublikowanego w czwartek raportu Eurostatu.

http://biznes.onet.pl/0,1355663,wiadomosci.html

members 

Dział: GA
Wysłany: Pią Lip 14, 2006 01:09   

prawie tak jak mówicie w przeliczeniu na euro polski member w oplu zarabia ok 400 oiro łatwo mozna zauważyć że taki niemiec za siedzenie na tyłku w domu dostaje ok 900 euro zasiłku socialnego więc co by to była dla nich za podwyżka jakbyśmy zarobili tyle co ci co nic nie robią i żyją na godnym poziomie ???? pewnie poprzewracało by nam sie w głowach dlatego nam niechcą dać więcej
pozdro

wowo24 

Wysłany: Sob Lip 22, 2006 19:21   

nie jeden na lini ma zawodowe wyksztalcenie a moze i sa tacy co maja podstawowe!!!dla nich sa to bardzo dobre zarobki!!!skoro taki z ciebie wyksztalcony pracownik to zwolnij sie i przyjmij sie w biurze na stanowisku v-ce dyrektora itp.niejeden zaczynal od 800 zl na reke lub zarabial tyle samo co my ale na czarno-do dupy z taka robota bez odprowadzonych skladek :twisted: :razz: !!!

skalpel 

Dział: GMMP
Wysłany: Sob Lip 22, 2006 19:37   

wowo24 napisał/a:
nie jeden na lini ma zawodowe wyksztalcenie a moze i sa tacy co maja podstawowe!!!dla nich sa to bardzo dobre zarobki!!!

tak a w Europie zachodniej to na linii pracują sami inżynierowie, doktorzy i profesorowie różnego szczebla. a na zasiłku dla bezrobotnych akurat są ci, którzy własnie robią habilitacje.
skoro u nas pracują w wiekszości ludzie po zawodówkach lub z podstawowym wykształeceniem to najlepiej dać im tylko michę zupy i kromkę chleba no bo gdzie oni znaleźliby taki dobrobyt i darmowe wyżywienie ze swoim wykształceniem.
życze powodzenia w poszukiwaniu lepszej pracy panu magistrowi, przecież nie będziesz chyba pracował z ciemniakami. :?: :shock:

rybak

Wysłany: Nie Lip 23, 2006 14:35   

I co Ci przyjdzie z odprowadzanych podatków i zusu?
Z ostatnich wyliczeń wynika że z mojego zarobku w wysokości 2699 zł mogę liczyć na emeryturę mniej więcej 800-900 zł na rękę . Wolałbym jednak żeby Opel nie odprowadzał składek tylko dał tą kasę mi i przy dobrej inwestycji miałbym większy z tego pożytek.

4pack

Wysłany: Wto Lip 25, 2006 22:23   

Wowo24,gdzie ty żyjesz? rozejrzyj sie troche wokolo,na samym body jest kilku inżynierów na lini,tylko mieli tego pecha że przyjeli sie w nieodpowiednim czasie i nie skaczą do du...y komu trzeba.Ale swiat zza biurka wygląda inaczej.Ciesz sie że tobie sie udało. :twisted:

wowo24 

Wysłany: Czw Lip 27, 2006 22:17   

to sie zwolnij chlopie jak ci nie pasuje i szukaj lepiej platnej pracy!!!! :twisted:

gmbinladen 

Wysłany: Czw Lip 27, 2006 23:09   

Jak slysze to sie zwolnij chlopie to mnie skreca Walka o lepsze zarobki zawsze powinna byc a takich malo asertywnych i nic nie wymagajacych ludzi co nie chca walczyć powinno sie tępić. WOWO24 jestes albo jeszcze dzieckiem albo po prostu kretynem. Choc mysle ze jestes kolejnym DUPOwłązem albo nakapowałeś juz na tylu ze sie dorobiłes jakiegoś stołeczka. Mam nadzieje ze jak bedziesz mial dzieci to ludzie twojego pokroju beda tepic Twoje dziecko wtedy jak sam zobaczysz jak bardzo jest wykorzytywane to bedziesz mogl mu poiwedziec:" Dziecko ja tez bralem fi*tka do gęby i kapowałem kolegów" Życie zawsze jest w równowadze i jak nie byles dobry dla innych to zycie nie bedzie Cie oszczedzać Powodzenia Wowo24

gorbi 

Dział: gmmp
Wysłany: Pią Lip 28, 2006 07:17   ale

ale wbrew pozorom on ma racje (zwalniajmy sie )
jak zwolni sie duuuużo z nas to moze reszcie podniosa zarobki?
bo zobaczą ze załoga ucieka i nawet nie bedzie komu szkolic nowych....
to jest mysl .... kto zaczyna?
bo pracy poza oplem jest coraz wiecej ..... i to lżejszej i podobnie płatnej!

kaszalot

Wysłany: Pią Lip 28, 2006 09:00   

więc toruj gorbi szlaki. zakotwiczysz się gdzieś i ściągniesz paru znajomków. no ktoś musi dać przykład :)

4pack

Wysłany: Pią Lip 28, 2006 11:11   

Tak pracy jest coraz wiecej i lepszej.
MAN szuka ludzi i takich z doswiadczeniem bierze od razu.
Ciekawe jak po wakacjach np. nie przyjdzie jedna zmniana do pracy to kto ich zastąpi?
WOWO24 jakoś nie wyobrażam sobie ciebie na lince.DR pewnie spadłby do 0,a ilośc napraw sięgneła by 10000% :lol:

rybak

Wysłany: Pią Lip 28, 2006 13:14   

Zrzedły by im miny gdyby któryś producent samochodów postanowił wybudować swą fabrykę w Gliwicach.

Odpowiedz do tematu