PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zarobki

Zarobki w GM są:
Niskie
74%
 74%  [ 76 ]
Wystarczające
19%
 19%  [ 20 ]
Wysokie
5%
 5%  [ 6 ]
Głosowań: 102
Wszystkich Głosów: 102

Autor Wiadomość
gorbi 

Dział: gmmp
Wysłany: Pią Lip 28, 2006 3:41 pm   a co?

a co wy z tymi samochodami .... istnieją jeszcze inne formy pracy niz tylko produkcja samochodów ....

skalpel 

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Pią Lip 28, 2006 10:55 pm   Re: a co?

gorbi napisał/a:
a co wy z tymi samochodami .... istnieją jeszcze inne formy pracy niz tylko produkcja samochodów ....

siła przyzwyczajenia.

rybak

Wysłany: Sob Lip 29, 2006 9:46 am   

A poza tym przecież nam cały czas powtarzają że w tym jesteśmy najlepsi.
The Best of the Best

wampirzek

Wysłany: Sob Lip 29, 2006 4:22 pm   

a czy ktos zauwazyl ostatnie wypociny " wyniki firmy " czytane przez GLi ze :
GM ma zyski
GM europa ma zyski
a GMMP ma dajrekt ran :lol: :mrgreen: ale jaja
dobrze ze niewiemy jakie mamy zyski bo od checi podwyzek glowy by nas rozbolaly

wowo24 

Wysłany: Nie Lip 30, 2006 11:06 am   

gmbinladen napisał/a:
Jak slysze to sie zwolnij chlopie to mnie skreca Walka o lepsze zarobki zawsze powinna byc a takich malo asertywnych i nic nie wymagajacych ludzi co nie chca walczyć powinno sie tępić. WOWO24 jestes albo jeszcze dzieckiem albo po prostu kretynem. Choc mysle ze jestes kolejnym DUPOwłązem albo nakapowałeś juz na tylu ze sie dorobiłes jakiegoś stołeczka. Mam nadzieje ze jak bedziesz mial dzieci to ludzie twojego pokroju beda tepic Twoje dziecko wtedy jak sam zobaczysz jak bardzo jest wykorzytywane to bedziesz mogl mu poiwedziec:" Dziecko ja tez bralem fi*tka do gęby i kapowałem kolegów" Życie zawsze jest w równowadze i jak nie byles dobry dla innych to zycie nie bedzie Cie oszczedzać Powodzenia Wowo24

Widze ze ty gmbinladen jestes doswiadczony w tych sprawach :twisted: !!ale dosyc klotni.kazdy ma swoje zdanie!!mi pasuja zarobki jak narazie a tobie zycze powodzenia skoro tak narzekasz :razz:

fizol

Wysłany: Nie Lip 30, 2006 8:40 pm   

proponuje namierzyc tego wowo, pewnie niezły wazelina z niego

lasso

Wysłany: Sro Sie 30, 2006 6:48 pm   

rybak napisał/a:
I co Ci przyjdzie z odprowadzanych podatków i zusu?
Z ostatnich wyliczeń wynika że z mojego zarobku w wysokości 2699 zł mogę liczyć na emeryturę mniej więcej 800-900 zł na rękę . Wolałbym jednak żeby Opel nie odprowadzał składek tylko dał tą kasę mi i przy
dobrej inwestycji miałbym większy z tego pożytek.
i
OK ALE JAK BYŚ MIAŁ WYPADEK ZARAZ PO ROSPOCZĘCIU PRACY I NIEMÓG BYŚ PRACOWAĆ,A SKŁADKI NIE OPŁACONE,A NA KONCIE 200ZŁ DO KOŃCA ŻYCIA TO COBYŚ ZROBIŁ.

gorbi 

Wysłany: Sro Sie 30, 2006 7:57 pm   cos czarno to widzisz

ale zeby zaraz tak dramatyzować?
wiecej optymizmu.
a w etiopi i mozambiku maja gorzej .

mixerr 

Wysłany: Sro Sie 30, 2006 10:09 pm   Re: cos czarno to widzisz

gorbi napisał/a:
ale zeby zaraz tak dramatyzować?
wiecej optymizmu.
a w etiopi i mozambiku maja gorzej .

Gorbi a tobie tak dobrze, że nie musisz więcej zarabiac, bo ja mam potrzeby więcej zarobic

gorbi 

Wysłany: Czw Sie 31, 2006 3:42 pm   hehe

polecam drugi etat ....

rybak

Wysłany: Czw Sie 31, 2006 7:20 pm   

lasso napisał/a:
rybak napisał/a:
I co Ci przyjdzie z odprowadzanych podatków i zusu?
Z ostatnich wyliczeń wynika że z mojego zarobku w wysokości 2699 zł mogę liczyć na emeryturę mniej więcej 800-900 zł na rękę . Wolałbym jednak żeby Opel nie odprowadzał składek tylko dał tą kasę mi i przy
dobrej inwestycji miałbym większy z tego pożytek.
i
OK ALE JAK BYŚ MIAŁ WYPADEK ZARAZ PO ROSPOCZĘCIU PRACY I NIEMÓG BYŚ PRACOWAĆ,A SKŁADKI NIE OPŁACONE,A NA KONCIE 200ZŁ DO KOŃCA ŻYCIA TO COBYŚ ZROBIŁ.

A co by Ci przyszło ze składek? Z jednego miesiąca? To nawet nie mógłbyś liczyć na rente z ZUSu.ZUS to najbardziej gówniana firma i gdy zawsze patrzę na pasek i ile mi zabierają to mnie szlag trafia....

members 

Dział: GA
Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 12:31 pm   

lasso napisał/a:

stary niema takiej opcji nie w GMMP
bezpieczenstwo jest najwazniejsze i ci sie nic nie stanie
tylko nie chodz tam gdzie nie masz i wykonuj standardowe operacje wedlug SOS-ki :lol: :grin: :lol:

gm_gms 

Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 1:20 pm   Re: ale

gorbi napisał/a:
ale wbrew pozorom on ma racje (zwalniajmy sie )
jak zwolni sie duuuużo z nas to moze reszcie podniosa zarobki?
bo zobaczą ze załoga ucieka i nawet nie bedzie komu szkolic nowych....
to jest mysl .... kto zaczyna?
bo pracy poza oplem jest coraz wiecej ..... i to lżejszej i podobnie płatnej!

Po przerwie zimowej - w stczniu b.r. też miało pełno ludzi nie przyjść do pracy ( zwłaszcza Body ), potem była wersja, że czekają na wypłacenie premii półrocznej. Jakoś do teraz nie widać masowych zwolnień. Mamy po prostu już taką naturę - wiecznie tylko narzekamy.
Nie bronię tutaj zarobków, bo faktycznie nie są wymierne co do włożonej pracy ( znajomy jako operator widlaka w jednej z firm produkujących części między innymi dla nas wziął na rękę 2000 PLN - fakt, z kilkoma nadgodzinami) jednakże biorąc pod uwagę przemysł motoryzacyjny - zarobki są konkurencyjne.
Mam propozycję - weźmy dla porównania zarobki w bankowości - to dopiero będziemy mieli na co narzekać ( albo zarobki miłościwie nam panujących na ul.Wiejskiej :lol: :roll:

skalpel 

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 12:18 am   Re: ale

gm_gms napisał/a:
jednakże biorąc pod uwagę przemysł motoryzacyjny - zarobki są konkurencyjne.
Mam propozycję - weźmy dla porównania zarobki w bankowości - to dopiero będziemy mieli na co narzekać ( albo zarobki miłościwie nam panujących na ul.Wiejskiej :lol: :roll:

nikt przeciez nie musi pracować w motoryzacji to raz a dwa to może zacznijmy porównywać się z ekspedientkami w hipermarketach albo pracownikami LG :?: będziemy wtedy super szczesliwi. tego typu porównania sa do du...

e-burek 

Dział: były silsowiec
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 5:01 pm   

skalpel napisał/a:
to może zacznijmy porównywać się z ekspedientkami w hipermarketach albo pracownikami LG
Po co tak daleko szukać wystarczy że porównasz zarobki z Silsowcami którzy ciężko pracują w tym samym zakładzie za 950zł.

Odpowiedz do tematu