|
ZAFIRA w ramach OFSETU ????? |
| Autor |
Wiadomość |
LIGOPTYRYSTA

|
Wysłany: Pią Wrz 15, 2006 10:50 ZAFIRA w ramach OFSETU ?????
|
|
|
Wczoraj we faktach TVN-u podawali informację , że rozpoczęcie produkcji Zafiry w naszym zakładzie odbywa się w ramach umowy ofsetowej,a pozatym znalazłem to w internecie "Praca dla Gliwic
W czerwcu General Motors Europe zdecydował o rozpoczęciu w II poł. 2005 r. produkcji Opla Zafira w gliwickim zakładzie. Obok produkcji Astry II ma to być drugi projekt realizowany w ramach offsetu." a tu szerzej http://www.cxo.pl/artykuly/46980.html.
A więc moje pytanie brzmi dlaczego zostaliśmy pozbawieni podwyżek przez trzy lata?Czyżby ktoś zrobił nas w balona?Czy ktoś zna odpowiedż? |
|
|
|
|
 |
|
|
skalpel

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Pią Wrz 15, 2006 16:44 Re: ZAFIRA w ramach OFSETU ?????
|
|
|
| LIGOPTYRYSTA napisał/a: |
A więc moje pytanie brzmi dlaczego zostaliśmy pozbawieni podwyżek przez trzy lata?Czyżby ktoś zrobił nas w balona?Czy ktoś zna odpowiedż? |
jak to pozbawieni podwyżek przecież Sławek twierdzi że nam je załatwił. |
|
|
|
|
 |
LIGOPTYRYSTA

|
Wysłany: Pią Wrz 15, 2006 22:13
|
|
|
| 0,7 i starczyło na 0,7 aby utopić łzy. |
|
|
|
|
 |
jester

|
Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 05:58
|
|
|
Odpowiedź jest prosta takich mamy "przedstawicieli pracowników", jeden ze związkowców usilnie tłumaczył mi, ze tylko dzięki tej ugodzie mamy zafirę, prawda jest taka, że zafira to projekt ofsetu i gm na tym skorzystał wiele dlatego nawet jakbysmy nie chcieli zafiry i tak bysmy ją dostali, pare lat temu mial być nowy model ale decyzje o zakupie f-16 odwlekały sie i jechalismy na agili jak zapadła decyzja o f-16 i ofsecie odrazu dostaliśmy astre, no ale dla wielce szanownego Sławomira C. to za trudne do zrozumienia, a może po prostu świadomie poszedł na ten układ bo .... resztę sobie każdy może dopowiedzieć |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 10:56
|
|
|
ale on mówi juz od paru lat ze co rusz to nam podwyżki załatwia. taki dobry chłopina jest |
|
|
|
|
 |
rybak

|
Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 11:50
|
|
|
A jaką w ogóle inwestycję przeprowadzili? To że pozwozili stary sprzęt to się nazywa zainwestowanie?
Normalnie jaja. |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 13:22
|
|
|
coś co miało trafić na złom wysłali do Gliwic za ciężki szmalec i nazwali to inwestycją offsetową i jeszcze zarobki ciachneli bo niby w nagrode dostaniemy nowy model. aż strach się bać co będzie za rok jak bedą kolejne negocjacje. ciekawe co wtedy nam beda wciskać za kit |
|
|
|
|
 |
|
|
mixerr

|
Wysłany: Czw Wrz 21, 2006 18:22
|
|
|
| Sławek nam wszystko załatwi dobry z niego chłopina |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Czw Wrz 21, 2006 23:01
|
|
|
| mixerr napisał/a: | | Sławek nam wszystko załatwi dobry z niego chłopina |
nie przedrzeźniaj |
|
|
|
|
 |
lord ring

Dział: ga
|
Wysłany: Pią Wrz 22, 2006 23:02
|
|
|
tak to prawda Sławek to dobry chłopina. Potrafił omotać 1000 ludzi którzy sami mu znoszą pieniądze do biura. Jak policzyłem z grubsza ro ok.10 pensji membra, jakieś 15-16 tys. nieźle się można zabawić. A w poniedziałek głowa boli |
_________________ lord ring |
|
|
|
|
 |
|
|