|
?więta dla zwolnionych |
| Autor |
Wiadomość |
szaturn [Usunięty]

|
Wysłany: Sro Gru 28, 2005 14:45 ?więta dla zwolnionych
|
|
|
| Magia ?wi?t dla 100 zwolnionych 23.12 wy nażekacie na spotkanie wigilijne kture wam zorganizowała firma i to wasz problem a oni dostali niezły prezent pod choinke ''lepszy niż ruzgi i węgil'' bardziej boli |
|
|
|
|
 |
|
|
Kapelan

|
Wysłany: Sro Gru 28, 2005 16:19
|
|
|
| Po przemy?leniu sprawy zwi?zanej z wigili? moze niektórzy maja racje sama wigilia to dobry gest od dyrekcji OPLA było jak było nieważne czego zabrakło i jak kto jadł ale paru naszych kumpli dostało smutny prezent na ?wieta ZWOLNIENIE niejest to miła wiadomo?ć więc z mojej strony chciałbym przeprosić tych których obraziłem i wieże że te osoby wybaczom mi.......... |
|
|
|
|
 |
daSilva

|
Wysłany: Sro Gru 28, 2005 19:05
|
|
|
Zwolnienie ludzi tuż przed wigili? to Smutne . Niby wszystko ok , wszyscy wiedzieli że taki moment nast?pi ale.....
Można było to zrobić albo już w listopadzie (no ale pokazówa 30 szt/h była ważniejsza) , albo w połowie stycznia 2006r. Efekt ten sam a jak inne okoliczno?ci.
Widział kto jednak KAPITALIZM Z LUDZKˇ TWRZˇ????????????? |
|
|
|
|
 |
szaturn [Usunięty]

|
Wysłany: Sro Gru 28, 2005 20:56
|
|
|
| daSilva napisał/a: | Zwolnienie ludzi tuż przed wigili? to Smutne . Niby wszystko ok , wszyscy wiedzieli że taki moment nast?pi ale.....
Można było to zrobić albo już w listopadzie (no ale pokazówa 30 szt/h była ważniejsza) , albo w połowie stycznia 2006r. Efekt ten sam a jak inne okoliczno?ci.
Widział kto jednak KAPITALIZM Z LUDZKˇ TWRZˇ????????????? |
i o to chodzi wszyscy wiedzieli że to będzie 23.12 ale tak jak piszesz gdyby troche zmieniono date ludziom było by lżej może kto? powinnien zobaczyć Opowie?ć Wigilijn? czasami wyniki finansowe nie s? najważniejsze trzeba zrozumieć że pracownicy to też ludzie i maj? uczucia |
|
|
|
|
 |
4pack

|
Wysłany: Sro Gru 28, 2005 21:20
|
|
|
| niestety,już kto? napisał,żyjemy w czasach krwiożerczego kapitalizmu i ofiary s? nieuniknione,tez mi przykro bo umowy nie przedłużono z pracownikiem który ze mn? pracowal.Takie jest życie,a produkcja idzie dalej.Badzmy jednak dobrej my?li i wierzmy że to już ostatni raz. |
|
|
|
|
 |
Kapelan

|
Wysłany: Sro Gru 28, 2005 23:39
|
|
|
| Chciałbym być pełen optymizmu ze to ostatnie takie zwolnienie......... |
|
|
|
|
 |
Mr.Middlefinger

|
Wysłany: Czw Gru 29, 2005 14:06
|
|
|
| Zawsze będ? zwolnienia, bo po to wła?nie s? kontraktowcy. Zakład reguluje w ten sposób ilo?ć pracowników zależnie od zapotrzebowania i my tego nie zmienimy. Tak jest na całym kapitalistycznym ?wiecie. |
_________________ " Fabryka małp, fabryka psów, rezerwat dzikich stworzeń..." |
|
|
|
|
 |
|
|
Kapelan

|
Wysłany: Czw Gru 29, 2005 17:08
|