Miejsce pracy: Inne
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 8:33 am Volkswagen Poznań
Widze, że problem zatrudniania jest u was tak sam jak i u nas z tym ze u nas sa trzy firmy poosredniczace i w kazdej trzeba spedzic okolo roku i dopiero umowa z VW . pozdro
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 1:17 pm
hmm z zarobkami ogólnir trudno powiedzieć bo bez nadgodzin to jeszcze takiej wypłaty nie mialem ogolnie rzecz biorąc wyglada to mniej wiecej tak, że pracujemy po tygodniu I zmiana pozniej II zmiana i III zmiana standard. Ale zawsze po pierwszej zmianie sobota idzemy rowniez na rano to sa nadgodziny i nazajutrz na 18 na nocke i łącznie z tymi nadgodzinami zalezy jeszcze jak miesiac sie ułozy ale np ja zarabiam średnio na ręke 3100 do 3500. Pozdro napisz jak to wyglada u was. aha te niedziele na nockach to po ostatnich wysiłkach zwiazkow zawodowych udalo sie wywalczyc ze do konca roku te nadgodziny beda liczone nie 100% jak zawsze to bylo ale 200% wiec wychodzi sie za ta niedziele całkiem zacnie..
OgóR
Dział: SCG II
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 3:27 pm
To ja w SCG II mam połowe tego co Ty.
Dodam tylko że SCG to kooperant GM
Serwus,mam rozumiec ze nie jestes np.brygadzistą (u nas team lider)a jesli zaczynacie w niedziele nocką to ostatnia nocka wypada w piątek czy po czwartkowej macie juz weekend.Pozdro
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 7:18 am
nie nie jestem liderem bo u nas juz nie ma brygadzistów jestem spawaczem grupe zaszeregowanie nie mam najnizszej ale tez nie za wysokiej ot taka średnia. A co do nocek to nie konczymy w czwrtek konczymy normalnie w piatek a wiec o 6 rano w sobote.