|
Strajk |
| Autor |
Wiadomość |
Adko

|
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 08:00 Strajk
|
|
|
| memberek z Body pisze że w poniedziałek od 13 do 15 jest strajk. Skąd ma takie wieści?? |
|
|
|
|
 |
|
|
memberek

Dział: body
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 21:28 Re: Strajk
|
|
|
| Adko napisał/a: | | memberek z Body pisze że w poniedziałek od 13 do 15 jest strajk. Skąd ma takie wieści?? |
A nie czytali wam memo,że będzie strajk i że dyrekcja nie będzie robiła żadnych problemów,i że za godzinę tego strajku nie będziemy mieli zapłacone.A skąd wiem??Z masówki!!!Strajk ostrzegawczy ostatnia godzina na niebieskiej i pierwsza na zielonej..
[ Dodano: Nie Maj 27, 2007 10:32 pm ]
Aha.Jeśli masz dalej wątpliwości zapraszam na stronę www.solidarnosc-opel.pl |
_________________ GMMP-nie polecam... |
|
|
|
|
 |
skalpel

Dział: GMMP
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 21:49 Re: Strajk
|
|
|
| memberek napisał/a: | | Adko napisał/a: | | memberek z Body pisze że w poniedziałek od 13 do 15 jest strajk. Skąd ma takie wieści?? |
A nie czytali wam memo,że będzie strajk i że dyrekcja nie będzie robiła żadnych problemów,i że za godzinę tego strajku nie będziemy mieli zapłacone.A skąd wiem?? |
w memo nic nie było na temat terminu strajku. tylko o tym że prawdopodobnie będzię ale nikt nie wiedział kiedy.
| Cytat: | | Z masówki!!!Strajk ostrzegawczy ostatnia godzina na niebieskiej i pierwsza na zielonej.. |
o tym kiedy podobno zadecydowano dopiero w sobote na spotkaniu i o ile sobie przypominam o terminie na masówce nic nie było tylko gadka że będzię zresztą komunikat na stronie, którą podajesz poniżej też to zawierał.
| Cytat: | size=9][ Dodano: Nie Maj 27, 2007 10:32 pm ][/size]
wczoraj jeszcze przed południem nie było tam żadnej informacji nt. strajku pojawiła się dopiero dziś (lub póżno wieczorem ale nie śledziłem tej strony wczoraj wieczorem)
więc pytanie pozostaje aktualne. skąd widziałeś:?: czytałeś Nostradamusa |
|
|
|
|
 |
memberek

|
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 15:23 Re: Strajk
|
|
|
| skalpel napisał/a: | | memberek napisał/a: | | Adko napisał/a: | | memberek z Body pisze że w poniedziałek od 13 do 15 jest strajk. Skąd ma takie wieści?? |
A nie czytali wam memo,że będzie strajk i że dyrekcja nie będzie robiła żadnych problemów,i że za godzinę tego strajku nie będziemy mieli zapłacone.A skąd wiem?? |
w memo nic nie było na temat terminu strajku. tylko o tym że prawdopodobnie będzię ale nikt nie wiedział kiedy.
| Cytat: | | Z masówki!!!Strajk ostrzegawczy ostatnia godzina na niebieskiej i pierwsza na zielonej.. |
o tym kiedy podobno zadecydowano dopiero w sobote na spotkaniu i o ile sobie przypominam o terminie na masówce nic nie było tylko gadka że będzię zresztą komunikat na stronie, którą podajesz poniżej też to zawierał.
| Cytat: | size=9][ Dodano: Nie Maj 27, 2007 10:32 pm ][/size]
wczoraj jeszcze przed południem nie było tam żadnej informacji nt. strajku pojawiła się dopiero dziś (lub póżno wieczorem ale nie śledziłem tej strony wczoraj wieczorem)
więc pytanie pozostaje aktualne. skąd widziałeś:?: czytałeś Nostradamusa |
Wiesz słyszałem w piątek od samego Sławka,jak mówił to komuś z MPC,jednym słowem podsłuchałem rozmowę |
|
|
|
|
 |
Adko

|
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 16:12
|
|
|
| Właśńie dokładnie pisze "skalpel"/ Nie było mowy w memo ani na masówce. |
|
|
|
|
 |
Tanasij

|
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 19:30 No i stanęło, nie jechało, było nas naprawdę dużo,
|
|
|
to się nazywa solidarność |
|
|
|
|
 |
LIGOPTYRYSTA

|
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 20:18
|
|
|
| No i co z tego że nie jechało,ale plan i tak był. |
|
|
|
|
 |
|
|
skalpel

|
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 20:56
|
|
|
| memberek plączesz się w zeznaniach a to nie podnosi twojej wiarygodności. zmieniasz wersje co post. oj nie ładnie. |
|
|
|
|
 |
lord ring

Dział: ga
|
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 21:23
|
|
|
Rzadko tu bywam, ale dzisiaj jest wyjątkowa okazja: historyczne wydarzenie. Tego jeszcze w tej firmie nie grali. Pracownicy jak jeden mąż, w jednej chwili(szybciej niż podczas ewakuacji) znaleźli się na placu. Byli TL-e(na przekór obawom niektórych ), byli nawet inżynierowie(jako protestujący-chyba tak ) Myślę że to dobrze odzwierciedla nastroje załogi i to że nie na Oplu świat się kończy. Oby tak dalej i z taką samą determinacją. Tego życzę sobie, załodze i Związkowi. BRAWO |
_________________ lord ring |
|
|
|
|
 |
GP

|
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 07:57
|
|
|
| Ja muszę Was przeprosić, nie wierzyłem, ze tego dokonacie. Chylę czoła!!!! Szkoda, ze to akcja Solidarności, bo ich nie lubię, ale było bardzo ładnie. Naprawdę chylę czoła. |
_________________ Może nie jest łatwo, ale warto dlatych pięknych chwil gdy wychodzisz z pracy... |
|
|
|
|
 |
members

Dział: GA
|
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 10:19
|
|
|
| Adko napisał/a: | | Właśńie dokładnie pisze "skalpel"/ Nie było mowy w memo ani na masówce. |
na zmianie Blue czytali info o strajku w piątek nawet sam Arek S. nas odwiedził żeby sprawdzić czy info zostanie przekazane, że to nasze prawo i żadne konsekwencje nie zostaną wyciągnięte, a ktoś tu już pisze (pewnie z kadry kierowniczej) że jakieś sankcje będą nakładane
może nas wszystkich zwolnią sami wejdą na linie ?? |
|
|
|
|
 |
rybak

|
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 16:42
|
|
|
| A ty Skalpel strajkowałeś czy też dalej udawałeś że nic nie wiesz? |
|
|
|
|
 |
lord ring

Dział: ga
|
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 18:59
|
|
|
Skalpel to ( tak mi się wydaje) taki jebaka-teoretyk, sorry delikatniej Wujek-dobra rada. Dużo gada, wiele wyciąga wniosków, innych ustawia i jedzie na plecach innych. Najwięcej ma do powiedzenia na forum na każdy temat, a jak trzeba "wziąć łopatę do ręki" to stwierdza, że styl jest za twardy |
_________________ lord ring |
|
|
|
|
 |
memberek

|
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 21:04
|
|
|
| skalpel napisał/a: | | memberek plączesz się w zeznaniach a to nie podnosi twojej wiarygodności. zmieniasz wersje co post. oj nie ładnie. |
Wcale sie nie plącze.Memo,że będzie strajk czytali nam w piątek,a na masówce słyszałem,że będzie strajk i na której godzinie.zresztą wtedy już wiadomośc przeszła lotem błyskawicy po Body..Więc nic nie ściemniam. |
|
|
|
|
 |
|
|
skalpel

|
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 22:49
|
|
|
| lord ring napisał/a: | a jak trzeba "wziąć łopatę do ręki" to stwierdza, że styl jest za twardy |
zawsze uzywam miękkich wyściełanych atłasem rekawic aby sobie nie narobić odcisków od tego twardego sztyla. juz taki jestem dbam o swoje dłonie |
|
|
|
|
 |
|
|