|
rozmowy o podwyżkach |
| Autor |
Wiadomość |
koyot75

|
Wysłany: Sro Lis 28, 2007 9:27 pm
|
|
|
| Czy Ja gdzieś napisałem że cokolwiek podpisano? Z tego co wiem to taka była propozycja dyrekcji. |
|
|
|
|
 |
|
|
Body men

Dział: BODY
|
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 6:44 am
|
|
|
| Nic nie podpisano ale nastapi to pewnie dzis bo duza czesc zalogi sie zgadza. A nie wszedzie na mitingu nawet przeczytano ta info, a dlaczego nikt nie mowi o tzm ze ten pseudo bonus nie obejmuje widelek tmp0 i tmp1___________ |
|
|
|
|
 |
makaron

Dział: GA
|
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 7:14 am
|
|
|
panowie juz i tak nas sprzedakli- dzis gosc z opzz przedstawial nam propozycje zakladu- na pytanie czy oplaca sie zastrajkowac powiedzal" wiecie maks wyciagniemy 100 na moze 200"
a jak przedstawial propozycje to wyraznie bylo slychac ze mamy ja przyjac ... ze to jet ok...
reke za przyjeciem podnioslo 5 osob a on naliczyl 8 ...
jak tak sie gosc ze zwiazku zachowuje to nie dziwne ze mamy takie podwyzki jaki mamy... |
|
|
|
|
 |
wiarus

Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 7:28 am
|
|
|
| makaron napisał/a: | panowie juz i tak nas sprzedakli- dzis gosc z opzz przedstawial nam propozycje zakladu- na pytanie czy oplaca sie zastrajkowac powiedzal" wiecie maks wyciagniemy 100 na moze 200"
a jak przedstawial propozycje to wyraznie bylo slychac ze mamy ja przyjac ... ze to jet ok...
reke za przyjeciem podnioslo 5 osob a on naliczyl 8 ...
jak tak sie gosc ze zwiazku zachowuje to nie dziwne ze mamy takie podwyzki jaki mamy... |
Dlatego jestem za imiennym referendum.Przypomina mi to sytuację z początku roku |
|
|
|
|
 |
Body men

Dział: BODY
|
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 1:50 pm
|
|
|
No wlasnie jakie zwiazki, takie podwyzki. Koles z Zurichu powiedział ze nie ma wiecej kasy i tyle, i zwiazki, ok to wezniemy to co jest. A czy ktoś kiedys widzial zeby strajkujacy gornicy, lekarze etc. usłyszeli :"tak, jasne mamy kase i damy wam ile chcecie", NIGDY, bo po co pracodawca ma nam dac wiecej?????? Tylko strajkiem, zatrzymaniem fabryki na 2-3 dni mozna bylo wywalczyc NAPRAWDE GODZIWE pensje. Ja nie mowie ze to co otrzymalismy jest mało, ale podzielcie sobie to na te pare lat bez podwyzki, zobaczycie te astronomiczne kwoty.
500 zł brutto to około 340netto, 800 brutto to cos w granicach 530 , a 400 brutto to 268 zł na ręke, "MAJATEK" Dyrekcja wykorzystala fakt ze tuz tuz swieta. takie moje zdanie. Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
memberek

.jpg)
Dział: body
|
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 2:54 pm
|
|
|
Z dużej chmury mały deszcz..... |
_________________ GMMP-nie polecam... |
|
|
|
|
 |
GORG

|
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 5:35 pm
|
|
|
Może lepiej mały deszcz niż jakiś kapuśniaczek |
_________________ Pozdrowionka Piast Gliwice
 |
|
|
|
|
 |
robot nr.____:]

Dział: Body
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 8:12 am
|
|
|
wszystkim dogodzić nie idzie a kasy.... zawsze będzie za mało |
|
|
|
|
 |
|
|
GORG

|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 3:03 pm
|
|
|
| robot nr.____:] napisał/a: | wszystkim dogodzić nie idzie a kasy.... zawsze będzie za mało | Swięta racja lepiej ze związkami 500 niż bez 250 zł |
_________________ Pozdrowionka Piast Gliwice
 |
|
|
|
|
 |
asus

|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 9:09 pm
|
|
|
| Popatrzcie na to z tej strony.Gorg ma rację,jakie są takie są,ale przynajmniej zaczęli jakąś walkę o kasę i za to chyba musimy być im wdzięczni.Zaznaczam,że też osobiście czuję niedosyt. |
|
|
|
|
 |
ojciec kgn

.jpg)
Miejsce pracy: Inne
|
Wysłany: Sro Kwi 09, 2008 10:01 am
|
|
|
Długo tu nie zaglądałem, i nie rozumie ludzi, którzy sądzą, że związkowcy to jacyś inni pracownicy danego zakładu. Przecież oni maja takie same umowy, takie same płace i ręce do roboty.
Dziwi mnie trochę fakt, że ka każdym zakładzie gdzie są związki zawodowe ludzie sami dzielą się na tych w związkach i tych nie związkowych. Przeważnie Ci drudzy najwięcej krzyczą i żądają aby to związki załatwiły to czy tamto, a sami opluwają te organizację.
Wiem, że ten post może nie jest dokladnie na temat podwyżek ale dam taki przyklad:
W pewnej firmie na strefie nie działa związek bo nie ma chętnych, ale ludzie nie maja do kogo sie zgłosić wiec cicho narzekają, że podwyżka była tylko taka jaka była, że regulamin pracy i płacy jest taki jaki jest, że awanse są ale..., że ogólnie nie ma ktokolwiek nic do powiedzenia.
Ale wracając do GODNEGO WYNAGRODZENIA to chyba gdzieś była ankieta i tam widać ile oczekujemy, pytanie tylko, czy związkowcy - czytaj Zarządy - potrafią wykorzystać tego rodzaju ankiety w rozmowach z Zarządem firmy. |
_________________ robię to co muszę ale myśle o czym chcę |
|
|
|
|
 |
poloszka

Dział: Material
|
Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 2:13 am
|
|
|
| połowa związkowców to agenci czyli je**ne gnoje których zadaniem jest takie zbałamucenie ludzi żeby zgodzili się na takie podwyżki jakie wynegocjowali w SILSIE 20 parę ku**a groszy do 9,20 brutto na godzinę .............. ŚMIECH NA HALI. Mają w tym swój biznes teraz cieszą sie wyższa stawką kosztem nas.........POZRO dla skur***kow!!!!!!!!!!!!!!!1 |
|
|
|
|
 |
ICE MAN

.gif)
|
Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 10:10 am
|
|
|
poloszka ty to jestes totalny osioł...i guzik wiesz na ten temat...
ciekawe na której zmiane pracujesz w tej materiałówce... |
|
|
 |
|
|