|
rozmowy o podwyżkach |
| Autor |
Wiadomość |
Garnett

|
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 5:08 pm
|
|
|
| mam nadzieje ze spior zbiorowy i mediacje (do ktorych znow nieuchronnie sie zblizamy) nie odniosa skutku..... mam nadzieje ze doczekamy sie strajq... tak aby dyrekcja nareszcie zobaczyla ile osob i jak bardzo chce tych podwyzek.. niech wkoncu przestana traktowac nas jakbysmy nie zaslugiwali na te pieniadze.. |
|
|
|
|
 |
|
|
kubawojewocki

Dział: Body
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 6:21 pm
|
|
|
Panowie czytalem dzis gazetke WSZZ Sierpien 80 i powiem ,ze napisali super wyklad na temat
ojca dyrektora Romka mam nadzieje,ze wszystkie trzy zwiazki beda trzymac sie razem i zaden sie nie wylamie.Trzymam za wszystkie kciuki.A tym razem chyba na dwugodzinnym strajku ostrzegawczym chyba sie nie skonczy,a media juz powoli dowiaduja sie o sporze zbiorowym,np.GW.Tym razem dolacza do nas jesli bedziemy strajkowac bracia gornicy!!!
Pozdro dla wszystkich zwiazkowcow!!! |
|
|
|
|
 |
GORG

|
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 8:24 pm
|
|
|
Racja piękny tekst napisany przez Sierpień 80
Pozdrowionka
Trzymać się razem. W jedności siła |
_________________ Pozdrowionka Piast Gliwice
 |
|
|
|
|
 |
constantine

.gif)
|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 7:56 am
|
|
|
| To racja , tekst Sierpnia 80 przeszedł moje oczekiwania i naprawdę zrobił na mnie wrażenie , chłopaki pojechali równo i z dyrciem i resztą. Za taką ciężką robotę , a powiedzmy sobie że do lekkich i przyjemnych ona nie należy należałyby się troszkę lepsze pieniążki. Wszyscy chcielibyśmy lepszego bytu , spokoju, a nie stresu i wegetacji; od dziesiątego do dziesiątego. |
|
|
|
|
 |
GORG

|
|
|
|
|
 |
bolek

|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 10:52 pm
|
|
|
Gratulacje dla chłopaków z Sierpnia'80......chyba się do nich zapisze bo widac że maja "jaja" nie to co S.C. i cała reszta..........
Wszyscy juz maja dosyc "tej" wegetacji i zapier......za te pare groszy, ale tak naprawde to romkowi chodzi o to by jak najdlużej przeciaganąc negocjacje........z prostej przyczyny - kończy mu sie ontrakt i tak szczerze to ma wszystko w d... |
|
|
|
|
 |
rumcajs

|
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 12:45 pm
|
|
|
Jak był pod Fiatem to pokazał się z ludzkiej strony (z tego co o nim słyszałem) a teraz dostał się do większego koncernu i próbuje się na siłę wybić dalej (nie ja jeden mam taką w tym momencie opinię) ... że ludzie go nie przełamią itp itd
| Cytat: | | Oprócz związkowców z fabryki Opla w Gliwicach oraz Fiata i Isuzu-Ispol w Tychach, porozumienie zawarli też przedstawiciele "S" w ERSI Poland Sosnowiec (firma produkuje m.in. akcesoria do wykończenia samochodów oraz układów paliwowych), Magneti Marelli Poland Sosnowiec (sprzedaż i dystrybucja części zamiennych i oprzyrządowania aut), Toyo Seal Poland Tychy (produkcja gumowych uszczelek) oraz Cablelettra Poland w Mikołowie (produkcja wiązek przewodów do aut). | źródło > wiadomosci.wp.pl/
pytanie czy coś naprawdę to zmieni ?? |
|
|
|
|
 |
OPLIK

|
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 5:44 pm
|
|
|
Romkowi najlepiej by pasowało jak bysmy pracowali za miskę ryżu,jak
ostatnio dostał kasę ok 20000 pln za wyjątkową jakosc w naszym
zakładzie to nawet żadnych podziękowan i wielkie "cichosza"(szczerze
to nie zalezy mi na nich,liczy sie fakt)bo siac propagande po
negocjacjach to potrafi ,wynika z tego ze on sam sobie robi plan i
utrzymuje wysoką jakosc produktu.Romek przejrzyj na oczy wszystkie
statystyki to pic na wode,gorzej jak za poprzedniej epoki, zresztą nasz ojciec dyrektor zaczynał karierę w tamtym okresie i jeszcze zostało |
|
|
|
|
 |
|
|
murarz13

|
|
|
|
|
 |
rumcajs

|
|
|
|
|
 |
fikołek

|
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 6:36 pm Re: rozmowy o podwyżkach
|
|
|
| romeczek napisał/a: | czy ktos wie czy ruszyly juz jakies negocjacje placowe??juz nie moge sie doczekac tej znaczacej podwyzki ojca dyrektora romualda |
ha ha podwyzki cos takiego jest w oplu |
|
|
|
|
 |
memberek

.jpg)
Dział: body
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 7:28 pm Re: rozmowy o podwyżkach
|
|
|
| fikołek napisał/a: | | romeczek napisał/a: | czy ktos wie czy ruszyly juz jakies negocjacje placowe??juz nie moge sie doczekac tej znaczacej podwyzki ojca dyrektora romualda |
ha ha podwyzki cos takiego jest w oplu |
Tu już nie ma do śmiechu..Ojciec dyrektor ma nas za zera,jest tylko jeden sposób na to STRAJK |
_________________ GMMP-nie polecam... |
|
|
|
|
 |
rumcajs

|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 8:02 am
|
|
|
No dziś na masówce padło jedno konkretne zdanie: 500zł brutto jest nie do przyjęcia . 500zł bo nasz ojciec dyrektor zwołał nieoficjalne zgromadzenie przewodniczących związków.
[ Dodano: Sro Paź 10, 2007 3:25 pm ]
a tu znalazłem taką mp3 z nawiązaniem do rozmów o podwyżkach
Negocjacje
[ Dodano: Czw Paź 18, 2007 10:46 am ]
| Cytat: | Masowe strajki w Oplu
17.10.07r.
Nie ma porozumienia w sprawie płac w fabryce Opla w Gliwicach. Związki zawodowe zrealizowały swoje ostrzeżenia i przez dwa dni większość załogi produkcyjnej strajkowała.
Związki w imieniu pracowników walczyły o tysiąc zł podwyżki. Ponieważ dyrekcja zaproponowała 478 zł, negocjacje płacowe zakończyły się fiaskiem, a związki wszczęły procedurę sporu zbiorowego. NSZZ Solidarność, ZZ Pracowników Opel Polska i WZZ Sierpień '80 postanowiły powołać wspólną reprezentację pracowników i przez dwa dni trwały związkowe masówki.
- Pracownicy stwierdzili, że niecałe 500 zł to za mało, by zrekompensować wyrzeczenia. Przez trzy lata nie dostali podwyżek, dlatego ponad 3/4 załogi produkcyjnej wyszło z fabryki i wzięło udział w masówkach. Teraz czekamy na rokowania i mediacje. Jeśli nie przyniosą pożądanego efektu, ściągniemy pomoc z Zachodu, z Europejskiej Rady Zakładowej - przestrzega Sławomir Ciebiera, przewodniczący sekcji w gliwickim Oplu.
Pracownicy Opla, w zależności od wykonywanej pracy, zarabiają od 1400 do 2100 zł netto. Aby dostać te pieniądze, każdy z nich przyczynia się do produkcji 5200 samochodów miesięcznie. Irytacja pracowników i związkowców osiągnęła już taki poziom, że przedstawiciele organizują wyjazd do Brukseli. Tam spotkają się z centralą - Europejską Konfederacją Związków Zawodowych.
- Nie zostawimy tak tej sprawy. Przypuszczam, że możemy mieć tu do czynienia ze zmową pracodawców w KSSE, by nie podwyższać pensji pracownikom. Jeśli tak jest, to jest to dumping społeczny. Przecież pracodawcy strefy spotykali się niedawno w Tychach. Na kawę sobie nie pojechali. Pamiętajmy, że łączenie i współpraca związków jest jak najbardziej na miejscu. Ale pracodawcom nie wolno tego robić, bo przeczy to zasadom wolnego rynku - mówi S. Ciebiera.
Jakie decyzje podejmą związkowcy, będzie wiadomo w przyszłym tygodniu. |
[ź] Nowiny Gliwickie (wydanie 17.10.2007)
Nowiny Gliwickie PDF |
|
|
|
|
 |
romeczek

|
Wysłany: Czw Paź 18, 2007 11:26 pm
|
|
|
ja w to wszystko co dzis dowiedziałem sie od GLa wierze i uswiadomilem sobie ze naprawde dobrze zarabiam
co wy sadzicie o dzisiejszym pisemku od dyrekcji? boja sie strajku?chca nas wyczekac?
przypominam ze mam w domu kara i moge ja przywiesc do roboty i tego goscia z pałacu wywiziemy mysle ze tam gdzie te konie za torami hoduja to by tam pasowal |
|
|
|
|
 |
memberniak

.jpg)
|
Wysłany: Pią Paź 19, 2007 9:44 am
|
|
|
| romeczek napisał/a: | ja w to wszystko co dzis dowiedziałem sie od GLa wierze i uswiadomilem sobie ze naprawde dobrze zarabiam
co wy sadzicie o dzisiejszym pisemku od dyrekcji? boja sie strajku?chca nas wyczekac?
przypominam ze mam w domu kara i moge ja przywiesc do roboty i tego goscia z pałacu wywiziemy mysle ze tam gdzie te konie za torami hoduja to by tam pasowal |
To co wczoraj przeczytali to jest KPINA!
Oni myślą że jesteśmy debilami i idiotami a pozatym od końca 2004 roku mieliśmy34% podwyżki płac ale jak to możliwe jak płace mamy zamrożone do końca roku.
Śmiech na sali,a ja proponuje odwołać ojca dyrektora R.R ze stanowiska i niech przyjdzie do nas na body!!!!
Po wczorajszym to ludzie dopiero powiedzieli dość tego !!!!!!!!!!!!!!!
Teraz to jest wojna! |
|
|
|
|
 |
|
|