Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Sob Cze 03, 2006 3:15 pm Pytania
Witam. Jestem niedawno przyjetym pracownikiem SCG i mam pare prostych pytanek.
W ile powstaje jeden samochodzik?(chodzi o cały proces).
Gdzie moge zalatwic wkładke do badga ze zdjęciem i ile to potrwa bo mam jedynie taka brzydka karteczke.
Po jakim czasie przysługuje mi urlop?.
Kiedy rusza produkcja Astry III ? I Co to zmieni?
Ad.1 Autko powstaje w ciągu 48 godzin.
Ad.2 Zgłoś się go administratorki lub GL-a
Ad.3 Po przepracowaniu 1 m-ca proporcjonalnie do czasu pracy. Czyli masz 26 dni podziel przez 12, pomnóż przez liczbę m-cy do końca roku i i już wiesz ile masz urlopu do końca roku.
Pozdrawiam
Dział: GMMP
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 7:29 pm Re: Pytania
Adko napisał/a:
Czyli masz 26 dni podziel przez 12, pomnóż przez liczbę m-cy do końca roku i i już wiesz ile masz urlopu do końca roku.
Pozdrawiam
nie tak prędko. to zależy od stażu pracy. 26 dni ci się należy dopiero po przepracowaniu 10lat (w sumie i obojętnie u jakiego pracodawcy) jeśłi nie masz takiej tzw. wysługi to masz 20 dni podstawy wymiaru urlopu. tylko w przypadku Adecco (i innych pracowników tzw. podnajmowanych) jest inaczej bo oni mają 2 dni urlopu za każdy przepracowany miesiąc ale również musi być to pełny miesiąc kalendarzowy czyli od dnia do dnia.
czyli twoje obliczenia musisz dostosować do tego jaka masz podstawę wymiaru urlopu.
bezele1980
Dział: scg
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 8:27 am
Obywatel, Jezeli chodzi o astre 3 to podobno w polowie 2007 roku a zmienic to zaduzo niezmieni jesli chodzi o zarobki tyle tylko ze agili juz niebedzie i nastepne parych lat bedziesz mial robote
darth wader
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 6:11 pm
[Bedziesz ][mial] [wegetacje ]na [najblizszych] kilka lat , bo [zaduzo ]nie zarobisz