PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Protokół
Autor Wiadomość
nimak

Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 3:20 pm   Protokół

Dziś została odczytana wiadomośc o tym jak nasza wspaniała Solidanośc na spotkaniu z kierownictwem opla pisała protokół. I jak się okazało powstały dwa protokoły, ale najlepsze jest to że protokół kierownika opla i protokół solidarności różnią się. Tego w Polsce nie było. Więc ktoś tu kręci. Ciekawe kto ... ?? Teraz będzie pisany protokół rozbieżności z rozbieżności.do tego wszystkiego nasz super przewodniczący Solidarności jedyne co portafi to obiecywac złote góry, on się nie nadaje do niczego, najlepiej wywindowac swoje propozycje co do płac , pewnie im więcej tym lepiej (każdy by tak chciał) ale nie patrzy na to ile może też druga strona dac a napewno szło się dogadac na taka sumę pieniędzy która na dzień dzisiejszy każdego by zadowoliła a tak to co mamy NIC. Napewno szło się jakoś dogadac, tylko trzeba chciec, a nie udawac że jak jest się przewodniczącym Solidarności to wszystko mu można. Śmiechu warte, już niedługo to mu w biurku wytną dziure na brzuch. Czas by było zmienic go i cały jego zarząd. Wybrac kogoś kto chciałby coś dla pracowników opla zrobic. ale oczywiście zwiąkowcy wolą jak ich uwielbiany pan C....... robi im wode z mózgu. Ludzie wypisujcie się z Solidarności zacznijcie myślec. [/b][b][/b

memberek 

Dział: body
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 5:37 pm   

Kiedy i gdzie i na jakim dziale takie coś było czytane,bo u mnie na Body nic takiego nie było.(grupa MC Zafira)

GORG 

Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 7:29 pm   

Pewnie kolejna prowokacja ludzi którzy chcą skłócić załogę ........

laotee

Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 11:35 pm   

nimak - pisze szczerą prawde na G.A też to czytali sam osobiście miałem oba protokoły w ręce a jeśli ktoś chce przeczytać to była informacja że na tablicach personalnych owe protokoły się znajdują i na montażu były wywieszone

GORG 

Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 7:49 am   

no i co tam takiego szczerego napisali ,tylko to o czym wszyscy wiedzieli ,że związki chciały tyle, a zakład mógł dać tyle

kubawojewocki 

Dział: Body
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 3:09 pm   

Hej p.nimak i GORG jakbyscie trochę więcej czasu spedzali na hali,a nie w group roomach to może wpadloby wam w ręce ksero z negocjacji związków z dyrekcją i kilka super cytatów np.Julioli!!!!!

GORG 

Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 4:00 pm   

Hej Kuba jak jesteś taki wszechwiedzący to może napiszesz te kilka cytatów których nie słychać w Group roomach :roll:

laotee

Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 9:21 am   

witam ..ostatnio mam dziwne wrażenie że jakoś o naszych podwyżkach i negocjacjach z nimi związanymi UCICHłO czy macie podobne wrażenia , niby czekają na negocjatora z niemiec , coś mi się wydaje że te związki narobiły dużo szumu a teraz czekają aż ktoś za nich załatwi całą sprawę a swoją drogą jeśli dostaliśmy DELTE to czy naprawde jesteśmy tak mało warci ( finansowo ) jeśli opel dostaje 900 mil dol. http://www.tvn24.pl/12692...,wiadomosc.html więc może ktoś domyśli się że warto zainwestować też w ludzi dzięki którym toa firma wogóle prosperuje I TO JAK PROSPERUJE .....

ojciec kgn 

Miejsce pracy: Inne
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 7:53 am   

Dawno mnie tu nie było i widzę, że macie patowa sytuację. Minęły już czasy kiedy związki potrafiły dużo wywalczyć, teraz powinny spokojnie negocjować i współpracować. Jeśli była propozycja jakiegokolwiek podniesienia zarobków to powinni ją przyjąć.
Teraz słyszy się, że bedziecie mieli problem z nowymi modelami, ale jak piszę tylko się tak słyszy.
Związki powinny reprezentować związkowców, chronić ich interesów a nie robić szum gdzie wszyscy tracą niezyskując nic. skłócenie załogi odbywa się momentalnie ale, żeby powrócić do współpracy to bedzie trudna droga

memberek 

Dział: body
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 9:54 pm   

No mnie też się zdaje że coś się cicho zrobiło.Tu najpierw taki szum masówka za masówką i nagle spokój nawet w Mopliku nic na ten temat.Albo rzeczywiście to cisza przed burzą albo z wielkiej chmury mały deszcz..

members 

Dział: GA
Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 12:12 pm   

kolejarze jak strajkowali to weszli na tory
a my gdzie wejdziemy?? pewnie na linie bo sie zaden osiol nie odwazy powiedziec strajk
a burza jest i niech se bedzie - takie jest podejscie naszego kierownictwa - do puki to jedzie to miejmy to w dupie bo interes sie kreci plan jest i jest okey
do puki nie staniemy to se mozemy negocjowac ale chyba 5l soku do wody wiecej na miesiac zeby jednak koszty ograniczyc to na caly wydzial te 5l bedzie mialo starczyc
pomyslcie o tym bo sie cieplo robi :mrgreen:

kubawojewocki 

Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 12:42 pm   

Hej members,bardzo mnie ciekawi czy TY staniesz jeśli będziemy strajkować.Jakoś w to nie wierzę!!!
I please ortografia się kłania::::::::::::do puki??????????????????????????

brawal 

Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 6:29 pm   

Dzień dobry Panowie . Wrzucę swoje trzy grosze do tej rozmowy .Pamiętacie jaka była reakcja gdy załoga "ubrała" się w zielone wstążeczki ? Więc proszę tutaj nie szerzyć defektyzmu , w jedności siła .

members 

Dział: GA
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 10:49 pm   

kubawojewocki napisał/a:
Hej members,bardzo mnie ciekawi czy TY staniesz jeśli będziemy strajkować.Jakoś w to nie wierzę!!!

mi się nie chce wierzyć w to ze nie będziemy strajkować - a w tej chwili jestem w takiej sytuacji finansowej ze stawiam wszystko na 1 kartę - albo cos się zmieni albo zmieniam prace bo rodzinę za takie pieniądze ciężko utrzymać. Wiec niczym nie ryzykuje, jedynie paroma dniami w pośredniaku. Bo prace zapewniona mam ale jak na razie czekam co będzie dalej, a z boku stać nie będę (a właściwie to z boku – ale linii)

Odpowiedz do tematu