Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 17:20 [Praca w GM] mase pytań
hej, jestem nowym uczestnikiem tego forum. Nie jestem pracownikiem - dopiero studentem. I chciałem się spytać pracowników. Jak to wszystko wygląda patrząc od Waszej strony w sposób obiektywny. Otóż mam możliwość starać się o staż w fabryce. Po pierwsze czytałem że są różne wydziały na GM - a jako że jestem w trakcie studiów informatycznych to interesowałoby mnie czy jest w ogóle tak jak mi powiedziano - wydział Systemów IT ? Oraz co dokładnie tam się robi. I jakie są plusy stażu i pracy. Na początku do pomysłu pracy w GM byłem nastawiony bardzo pozytywnie Ale teraz jak czytam posty.. o niskich zarobkach, kogoś tam dyrekcja źle potraktowała, ktoś tam musiał pracować 12h w zimnie.. to jestem troszkę mniej pozytywnie nastawiony. W jakiejś e-gazecie widziałem że oceniono średni zarobek na 3300 zł.. ale najwięcej ludzi zarabia jak widzę od 1000 do 2000 i to z 4 letnim stażem pracy.. jak więc jest na początku? 800zł? Hmm, chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć na temat samej pracy i warunków w Oplu.. bo jeśli się o coś staram - na przykład o pracę tam czy opcjonalnie o staż to chciałbym być przekonany na 100% że warto. Proszę o jakieś fajne.. opisowe odpowiedzi.. Swoją drogą przestudiuje też forum Pozdrawiam
atari body
Dział: BODY
Wiek: 30 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 45 Skąd: Ruda Śląska CITY
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 23:52
Siemka . Wątpie czy ktoś Ci tu pomoże , ludzie z tego forum to w większości fizole z linii produkcyjnej ( jak ja sam) lub ewentualnie Team leader's. My nie mamy raczej styczności z ME czyli inżynieringiem ale może jest tu ktoś z tych sfer to Ci pomoże. Apropos , nasze działy produkcyjne a ewentualne miejsce Twojego stażu to dwa różne światy i inni ludzie , więc nie sugeruj się tym co tu piszemy. Powodzenia , pozdro.
redbaron [Usunięty]
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 16:32
Atari masz racje że to 2 światy .Na dole ludzie którzy pchają ten wozek i zmanierowana ekipa młodych pseudo inż na góże jak jest problem to żadnego nie znajdziesz a jak ich przyciśnieśz to sie okazuje nagle że jest tak zajebany robotą że chej. Nie dorośli jeszcze do dego że to nie produkcja jest dla nich ale oni dla produkcji.Ale niedłogo się to zmieni infa do Buchala i Gębala od 2 tygodni idą jaką produkcja ma pomoc od inż może to ruszy te zmanierowane paniczątka i postawi ich tam gdzie ich miejsce na wydziałe. Tak więc jak chcesz zasilić armie leni to nawet 800 to dużo a jeśli chcesz naprawde pokazać co potrafisz to mało tak więc zastanów się co chcesz dać a nie ile wziąc
Pracuję w Oplu od 1998 i już troszke przezyłem i zobaczyłem....Piszesz , że zastanawiasz sie nad stażem w GM.Jeżeli dasz rade dostac sie na w/w praktyke , bedzie to na pewno dobra rzecz w Twojej przyszłej "karierze" zawodowej.Po ukończeniu studiów nie musisz pracować dla GM,jednak to co poznasz i czego sie tu nauczysz na pewno bedzie owocować w przyszłosci.Punkt w CV , że odbyłes taki staz to duży plus,wielu pracodawców poluje na takie osoby.Zarobki 1000-2000 Pln to zarobki pracowników fizycznych i inzynierowie zarabiają troszke wiecej i ciezko pracuja na swoje pieniazki , "drenaż mózgów" musi byc. Oczywiscie rzeczywistość nie jest tak kolorowa,w każdym srodowisku,wśród pracownikow fizycznych i kadry menedzerskiej można spotkać ludzi i ludzi...Powszechny wysig szczurów jest wszedzie , a zasady czesto w kieszeni ,ale to juz samo zycie. POWODZENIA !!! Pieniazki same nie przyjdą.......