PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
pozdro
Autor Wiadomość
Transfer 

Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 6:56 pm   pozdro

Pozdro dla kolesi z tłoczni,szczególnie dla zm. green :razz: :razz:

[ Dodano: Sro Wrz 05, 2007 7:02 pm ]
Jo Bolec coś długo nie piszesz albo nie masz czasu albo Ci się nie chce. :razz: :razz: :razz:
a moze ma ktoś jakiś nowy temat o tłoczni
jakies nowe info :idea: :idea: :idea:

Bolecc

Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 7:08 pm   

Tak na pressie tradycyjnie jest super Zm "B" postawiła sie swojemu GL który jest debilem zresztą tak jak jego kierownik Pilnik no i została rozwiązana , poza tym do wiosny cała produkcja skończy na Body bo mają rozbudować tłocznie , szkoda gadać , czas zwijać żagle , zresztą połowa załogi i tak szuka nowej pracy a nasz "Fryzjer" dziwi się dlaczego spada morale załogi

mamona

Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 3:09 pm   

Cytat:
czas zwijać żagle , zresztą połowa załogi i tak szuka nowej pracy

Tylko jak znajdziecie to nic nie mówcie nikomu, żebyście nie skończyli tak samo jak kilku kolesi z UR.
Chcieli się zwolnić, ale smutas wraz z dyrekcją, w perfidny sposób zrobili im koło dupy, więc nici z nowej pracy i robią dalej w oplu za marne pieniądze.
Jak widać jest to już kolejny przekręt kierownictwa najpierw MPC teraz PRESS takie sprawy powinny kończyć się w prokuraturze, bo zamiast zaproponować wyższą stawkę ludziom, aby ich zatrzymać, to lepiej podłożyć im świnię rozsyłając ich poufne dane osobowe po wszystkich zakładach.

bombelek 

Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 9:25 pm   

Ten temat to nadaje się do prasy. Kiedyś pisałem już do Gazety Wyborczej aby zainteresowali się sytuacją w tym "wspaniałym" zakładzie ale nawet nie odpisali.
Problem polega jednak na tym, że niczego im nie udowodnimy :mad:

mamona

Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 3:08 pm   

Bo kiedyś można było wyrazić tylko swoje niezadowolenie, natomiast teraz coraz wyraźniej widać, że na tym wydziale dokonywane są czyny noszące znamiona przestępstwa.

Transfer 

Wysłany: Pon Wrz 10, 2007 7:36 pm   

Bo tak juz jest po co ktokolwiek mówi komuś o tym co chce zrobic.W tym zakładzie najlepiej nikomu nic nie mówic bo nigdy nie wiadomo kto cie podje..e.
:evil: :evil: :evil:

RadYJo 

Dział: Tłocznia
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 10:28 am   

Uważajcie na to co piszecie, bo nie wiadomo, w jakich kręgach porusza się nasza dyrekcja, teraz zrobili koło du.y ludziom z UR ponieważ chcieli się zwolnić, w przyszłości może okazać się, że ma jakiś znajomych w Przedsiębiorstwie komunalnym i gdy tylko ktoś zrobi coś niezgodnego z ogólnie przyjętymi zasadami GMMP, okaże się że zakręcą Wam wodę, odetną prąd i gaz dzieci wyślą do domów dziecka. To nie jest przesada, skoro dyrekcja ingeruje w prywatne sprawy pracowników (każdy ma prawo wyboru, gdzie lepiej będzie jemu się pracować) to ja nie wiem czy nie będzie zdolna w przyszłości do bardziej restrykcyjnych kroków. Ludziom, którzy będą mieć problemy ze zwolnieniem do innego zakładu proponuję ryzykowny krok, ale skuteczny - zwolnienie w trybie natychmiastowym, zarejestrowanie się w Urzędzie pracy i po tygodniu zmianę pracodawcy (skoro nie jesteśmy pracownikami GM zakład nie może ingerować w nasze decyzje) Lub kierujcie sprawę do sądu, ponieważ jest to wywieranie presji na pracownika (proponuję kontakt z dobrym prawnikiem)

spokojny 

Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 4:15 pm   

RadYJo to nie takie proste , mimo że się zwolnisz nadal będziesz na czarnej liście i nikt w strefie bądź w branży Cię nie przyjmnie

laotee

Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 6:21 pm   

spokojny- przecież na strefie świat się nie kończy wystarczy się dobrze rozejrzeć a i na strefie chętnie przyjmują byłych oplowców nie patrząc na naszą dyrekcjie

bolek

Wysłany: Czw Paź 04, 2007 11:11 pm   

To nie jest takie proste oddać sprawę do sądu, trzeba by mieć jakieś dowody na to że odrzucenie propozycji przez inny zakład jest spowodowane "interwencją' naszego "kochanego" kierownictwa, poprostu jedni i drudzy wyprą sie wszystkiego przed sądem, a nie mając dowodów ich działalności to sprawa raczej przegrana. Dlatego coraz wiecej ludzi z tego co wiem po cichu sobie szuka pracy i nic nikomu nie mówi.........bo nagle się może okazać że kolega od"panela" podkabluje go do Smutasa.........i znowu on będzie góra. Ale w niedługim czasie chyba oni wszyscy będą sie musieli łapac za "pakowanie" bo nie będzie komu, i będa sobie musieli sami zarzadzac na wszystkich zmianach bo GLi tez nie będzie. Podobno niektórzy juz maja ciekawe oferty i tylko czekają co tak jak wszyscy na wyniki negocjacji. Będą h...e to raczej ich nikt nie zatrzyma..........

laotee

Wysłany: Pią Paź 05, 2007 11:52 am   

Szukałem i Znalazłem fakt faktem prawie 300 km od opla ( niektórzy zawistni twierdzą że przenosze się gdzieś do nas do strefy , ale nie będe wyprowadzał ich z błędu ) . Początkowo tylko nieliczni ( zaufani) wiedzieli o moich planach , wczoraj powiedziałem już oficjalnie a dzisiaj oddaje wypowiedzenie . Panowie firmy z konkurencyjnych koncernów dają nam stawki wyższe od naszych G.L i wyższe stanowiska , pomagają w znalezieniu mieszkania i naprawdę jesteśmy dla nich coś warci . Kiedy zaproponowano mi stawkę plus kurs językowy i jeszcze kilka innych rzeczy , myślałem że to żarty ale to wszystko fakt . będę Was tu odwiedzał MOżE KIEDYś PRZECZYTAM żE W OPLU NASTAłY NOWE CZASY , ale na chwile obecną nie żałuje swojej decyzji pozdrawiam wszystkich .....byłych obecnych i przyszłych oplowców

bolek

Wysłany: Nie Paź 07, 2007 10:44 pm   

No to masz szczęście że "macki" GMMP tak daleko nie siegają, uwierz, gdybys znalazł prace w bliższej odległości to albo tak jak ja nie otrzymałbys odpowiedzi lub w innym przypadku po próbach dowiedzenia sie "co sie stało z moja aplikacja na proponowane stanowisko" dowiedziałbys sie ze niestety nie "odpowiadasz wymaganiom" (chociaż spełniasz wszystkie wyszczególnione w ofercie), poprostu jak masz wpisane w CV GMMP to w promieniu 200 km cięzko znaleźć pracę...............chyba ze w firmie ktora nie współpracuje z oplem........
Więc życzę Ci powodzenia w nowej pracy......kimkolwiek jesteś

Frog 

Dział: MPC MH
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 8:01 pm   

Ja tez pozdrawiam ekipe ze zm "GREEN" chodz nie wiem kto z WAS z tych co byli za moich czasow zostal jeszcze. Ale jak czytam tutaj ostatnie posty to THANKS GOD ! ze przeniesli mnie do MPC. A myslalem ze to ja bede mial gorzej a widac TLOCZNIA to teraz chyba najgorsze miejsce w GMMP.... Ehh kiedys to bylo.... 3majcie sie !

Transfer 

Wysłany: Pią Lis 02, 2007 8:17 pm   

JO FROG POZDRO OD KOLESI Z TłOCZNI Z LINII1 I LINII2 :twisted: :twisted: :twisted:

Odpowiedz do tematu