|
popatrzcie |
| Autor |
Wiadomość |
gorbi

Dział: gmmp
|
Wysłany: Sob Lip 08, 2006 12:52 pm popatrzcie
|
|
|
moje przywatne obserwacje (a jestem tam od tygodnia) prawie całkowicie pokrywaja sie z ocenami wystawionymi przez ludzi ..... a opinie kol boolca niezmiernie mi pasuja .
oj chyba rozruszamy to forum w dziale tłocznia! |
_________________ gorbi |
|
|
|
|
 |
|
|
skalpel

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Sob Lip 08, 2006 5:21 pm
|
|
|
ty uważaj aby ciebie nie rozruszali gorbi. zaliczasz trzeci wydział a polowanie na ciebie ciągle trwa. nawet twój wielki brat z G5 połozył na ciebie lagę więc uważaj na siebie. nadal nie jesteś bezpieczny |
|
|
|
|
 |
LIGOPTYRYSTA

|
Wysłany: Sob Lip 08, 2006 8:16 pm
|
|
|
| Wielki brat z G5?o tym jeszcze nie słyszałem-może coś bliżej? |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Sob Lip 08, 2006 8:25 pm
|
|
|
to nie słyszałeś że SC spuścił go do kanału gorbi był mu juz zbedny no i kto będzie umierał za biednego gorbika przeciez nie wielki brat SC. z tego co słyszałem to grog wysłał nawet jakis list do regionu bez konsultacji z SC i to się właśnie wielkiemu bratu nie spodobało. postanowił więc poswięcić długoletniego kolegę. SC dba o własny tyłek a tu mu gorg pod górke robi przed wyborami w regionie no to potraktował go tak jak JK w słynnym "spieprzaj dziadu". ot tyle. gorg zdementuj, potwierdź lub zrelacjonuj to lepiej. |
|
|
|
|
 |
gorbi

|
Wysłany: Sob Lip 08, 2006 11:18 pm cos w tym jest
|
|
|
| cos w tym jest .... |
| Ostatnio zmieniony przez gorbi Nie Lip 09, 2006 7:27 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Sob Lip 08, 2006 11:27 pm
|
|
|
no i proszę potwierdziły się moje informacje.
no i jak gorbi nadal darzysz sympatią wielkiego brata mówię ci on na tobie położył juz lagę i na rękę by mu nawet było gdyby cię wywalili za brame. on chce mieć spokój z niepokornymi związkowcami a jeszcze bardziej z niezrzeszonymi. a twój list zburzył troche jego wizerunek w regionie. no bo jak to SC nie wie o tym że członek jego związku pisuje bezposrednio do rejonu jak to tak bez konsultacji a gdzie droga urzedowa czy to brak zaufania w działania szefuncia facet ma parcie na władzę jak moło kto i widać to bo gdzie się tylko da wstawia swój ryj jakby był Bóg wie kim. dla swojej kariery spóściłby nawet swoich zastępców. ty to dla niego mały pikuś jesteś |
|
|
|
|
 |
Bolecc

|
Wysłany: Sro Lis 29, 2006 7:50 pm
|
|
|
| Spoko gorbi zaraz bedziesz załował ze prszeszedłes na press za pół roku bedzie tutaj gorzej niz na body tym bardziej że Pilnik sciaga tu swoje pieski tylko czy oni wiedza w co sie pakuja. Mam nadziej tylko ze ktorys z nich przejzy na oczy i przestana traktowac ludzi jak szmaty |
_________________ Nikt nie mówił że bedzie sprawiedliwie |
|
|
|
|
 |
gorbi

|
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 9:16 pm mineło pół roku....
|
|
|
mineło pół roku i faktycznie zaczynam sie w tym coraz lepiej łapac ....
wydział jest dziwny:
mogło by byc na nim spokojnie bo i plan i jakosc jest ....
ale dali kilku debili z body i ci mieszają ile mogą
prawde mówiąc mam plan jak troszke ich podk...wić. |
|
|
|
|
 |
|
|
Bolecc

|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 8:47 pm
|
|
|
| To w takim razie Gorbi czekamy na twoj plan jestem ciekaw jak to zrobisz bo ja osobiscie ostatnio nie mam weny |
_________________ Nikt nie mówił że bedzie sprawiedliwie |
|
|
|
|
 |
gorbi

|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 3:19 pm juz zaczynam
|
|
|
juz zaczynam rozmawiać z kolegami z linii (a na tłoczni cieżko sie rozmawia bo hałas)
musze porobić serie zdjęć z "zakazami" i "nakazami" co wiszą co krok na tłoczni i je upublicznić.... są tam takie fajne instrukcje jak np. ze podczas postoju linii mamy czyscić z kurzu wózki widłowe .... albo ze godzina pracy jakiegoś urządzenia kosztuje 59zł i nalezy go wyłączyć(a jest to prasa....) itp ..... prawde mówiąć polszczyzna i sens niektórych "plakatów" powala na ziemię. to jeden z moich pomysłów. |
|
|
|
|
 |
bombelek

|
Wysłany: Sob Sty 13, 2007 12:49 am
|
|
|
| Gorbi , lepiej byłoby aby do RR dotarła np. informacja o tym, że chłop z DM robi skrzynki lock out, które w tym wykonaniu będą kosztować o wiele, wiele więcej niż jakby je zakupiono. Wystarczy policzyć dniówki, które przerobił przy nich ten TM, nie mówiąc o materiale. |
|
|
|
|
 |
gorbi

|
Wysłany: Sob Sty 13, 2007 7:40 am jasne
|
|
|
tego typu sprawy zawsze są mile widziane u RR ... kiedys byłem swiadkem jak na lakierni nie kupiono od ręki jakiegoś klucza bo był nie firmowy ale zamówiono wiele droższy i z czasem oczekiwania dwa/trzy miesiące RR kazał Marcinkowi z własnej kieszeni kupić zwykły ale zaraz a tamten odmówić(co było dalej i jak skonczyła sie ta sprawa nie wiem)
Tylko pytanie kogo udupimy takim donosem ..... jak warto udupić to czemu nie ale jak ma dostac po tyłku przypadkowy i niewinny koleś to szkoda...czekam tylko na nowe wybory do forum doradczego (forum niewiele moze ale jest dobre na donosy na złych GLi) |
|
|
|
|
 |
Bochun

|
Wysłany: Nie Sty 14, 2007 12:31 pm Re: jasne
|
|
|
| gorbi napisał/a: | tego typu sprawy zawsze są mile widziane u RR ... kiedys byłem swiadkem jak na lakierni nie kupiono od ręki jakiegoś klucza bo był nie firmowy ale zamówiono wiele droższy i z czasem oczekiwania dwa/trzy miesiące RR kazał Marcinkowi z własnej kieszeni kupić zwykły ale zaraz a tamten odmówić(co było dalej i jak skonczyła sie ta sprawa nie wiem)
Tylko pytanie kogo udupimy takim donosem ..... jak warto udupić to czemu nie ale jak ma dostac po tyłku przypadkowy i niewinny koleś to szkoda...czekam tylko na nowe wybory do forum doradczego (forum niewiele moze ale jest dobre na donosy na złych GLi) |
GORBI jak myślisz czy ty i twoi koledzy SOLIDARUCHY myślący tak jak ty różnicie sie od tamtych donosicieli(SZMALCOWNIKÓW)????
GORBI Oklasków nie będzie...Pozostanie za to smrodek.
CYTAT-
Z donosu tajnego współpracownika „Rawicza”:
W uzupełnieniu do sprawy operacyjnego rozpracowania krypt. „DAMA” informuję:
Z uzyskanych informacji od t.w. ps. „Rawicz” wynikało, że w ostatnim okresie figurant Ryszard MAJDZIK skupił swą działalność na zorganizowaniu Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego w swoim miejscu pracy, tj. w Zakładach Konstrukcji Stalowych „ELBUD” w Krakowie.
Figurant wykorzystując urlop wypoczynkowy w dniach od 1.09 do 3.09.80 r. wyjechał wraz z działaczem SKS [nazwisko zaczernione przez IPN – red.] do Gdańska w celu nawiązania kontaktu z tamtejszym Międzyzakładowym Komitetem Strajkowym, mając na względzie uzyskanie informacji odnośnie sposobu zorganizowania NSZZ. Bliższych danych do jego pobytu na Wybrzeżu nie posiadamy.
Obecnie R. MAJDZIK wraz z ojcem Mieczysławem w miejscu zamieszkania w Skawinie przy ul. (…) zorganizowali punkt informacyjny dot. sposobu tworzenia w zakładach pracy NSZZ, o czym poinformowano w ulotkach kolportowanych w Krakowie. Wymienieni udzielają informacji zainteresowanym osobom, które noszą się z zamiarem organizowania na terenie woj. krakowskiego Komitetów Założycielskich NSZZ.
O dalszej kontroli figurantów powiadomimy kolejnym meldunkiem operacyjnym.
NACZELNIK WYDZIAŁU III-1
KWMO w Krakowie (nieczytelny podpis)
Pisownia dokumentów zgodna z oryginałami. |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Nie Sty 14, 2007 3:32 pm
|
|
|
Bochun chyba trochę źle oceniasz gorbika
fakt tamci to tacy sami kapownicy i donosiciele jak ci, których teraz chcą rozliczać. fakt ze wtedy donos doprowadzał do paki a teraz przyczynić się moze do wyrzucenia na bruk jak dla mnie niczym się nie różni. ale gorbi sam dostał po łbie od swojego pryncypała więc chyba nie jest aż taki jak go próbujesz malować. to że ma ich legitymację nie stawia go za margines. każdy przecież popełnia błedy no nie |
|
|
|
|
 |
Bochun

|
Wysłany: Nie Sty 14, 2007 8:41 pm
|
|
|
| skalpel napisał/a: | | fakt ze wtedy donos doprowadzał do paki a teraz przyczynić się moze do wyrzucenia na bruk jak dla mnie niczym się nie różni. |
Te współczesne donosy niewiele różnią się od tamtych z przeszłości.Zło jest takie samo.
| skalpel napisał/a: | | gorbi sam dostał po łbie od swojego pryncypała więc chyba nie jest aż taki jak go próbujesz malować. |
Nie czyń drugiemu, co tobie niemiło.
| gorbi napisał/a: | | czekam tylko na nowe wybory do forum doradczego (forum niewiele moze ale jest dobre na donosy na złych GLi) |
O czym to świadczy? O ludzkiej słabości czy potworności natury ludzkiej, która w obliczu zła ulega najniższym instynktom? |
|
|
|
|
 |
|
|