Wysłany: Sro Lis 30, 2005 12:46 pm Pielegniarki olewaja nas
Bylem ostatnio u pielegniarki bolal mnie zab to powiedziala ze powiniene isc do dentysty kiedy powiedzialem ze bylem to ze powinienem zmienic dentyste a ja chcialem tylko tablekt nic wiecej, po chwili zjawil sie kolejny pacjent powiedzial ze bola go plecy ze cos mu przeskoczylo , pielegniarka zamiast mu pomoc dac tabletku jakas masc to kazala mu isc do swojego lekarza pierwszego kontaktu, a nastepnie powiedziala ze napewno zle sie schylil lub nie wykonywal pracy standaryzowanej, i teraz nasuwa sie pytanie od czego sa pielegniarki w oplu od obrazania czy od pomocy, chcialem dodac ze nie wszystkie pielegniarki sie tak zachowuja, jest tak jedna pielegniarka mala czarna
Ostatnio zmieniony przez nimak Wto Gru 06, 2005 5:09 pm, w całości zmieniany 1 raz
bo to trzeba tak, wchodzisz na punkt z rozmachem (mozesz walnac kopa w drzwi) i wrzeszczysz SIOSTROOOOOOOOOO BASEEEEEEEEEEEEEN albo TLENUUUUUUUU od razu cie wlasciwie przyjmie hehehehe
Bolecc
Wysłany: Czw Gru 01, 2005 10:42 am
Własnie jak sciemniasz albo wchodzisz na punkt obolały i masz mine jak by to byla twoja winna to czego oczekujesz ? Lekarka przepisała mi lekarstwa a w aptece mialem zaplacic 80 zl za lekarstwa na żoladek , wiezcie mi ze nie bylo mi ciezko do nie isc na drugi dzien i zapytac sie ja ile ona zarabia oczywiscie stekala mi cos pod nosem. Podobnie jest z pielegniarkami jak jej cos mruczysz pod nosem to one maja was gdzies
_________________ Nikt nie mówił że bedzie sprawiedliwie
Wysłany: Wto Gru 06, 2005 5:14 pm Odp o pielegniarkach
Tu sie nie zgodze bo kumpel naprawde cos zrobil sobie w plecy nie wiem czy byla to jego wina czy nie. Ale pielegniarka powinna dac mu cos na bol i mogla normalnie powiedziec zeby na nastepny dzien poszedl do swojego lekarza na jakies badania. I normalnie spokojnie bez jakis pretensji jak on mogl sobie cos takie zrobic, przeciez wiele sie zdarza w oplu to ktos sie skaleczy rozwali noge glowe i wtedy jakos inaczej reaguje, czyli trzeba miec wiekszy wypadek to wtedy pielegniarka sie toba zajmie i tyle .
Dział: body
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Czw Lip 13, 2006 10:50 am
Byłem kiedyś u piguły na nocce gdzieś koło 3 rano.Mało mnie wzrokiem nie zabiła,chciałem tabletę na ból głowy to z łachą mi dała i strasznie marudna była,zresztą wszystkie piguły są marudne.Wielkie mi panie pielęgniarki....
Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Czw Lip 13, 2006 5:36 pm
bo one są wyczulone na ściemniaczy. a niczego nie da się tak zasymulować jak bólu pleców. żaden lekarz ani żadne badania nie mogą tego zdiagnozować i one o tym wiedzą. więc jeśli nawet naprawde coś cię boli to masz pecha bo juz przed toba było paru symulantów i ona traktuje cię na równi z nimi. piguła nie ma możliwości ani takiej wiedzy aby wystawić ci diagnozę wtedy jedynym wyjściem jest szpital (jeśłi dzieje się to juz w czasie gdy nie ma lekarza w zakładzie).
a tak ze zapytam. jakie to lekarstwo albo środek przeciwbólowy chcielibyście na ból pleców pyralginum, coldrex, APAP ona nic innego nie ma a najlepsza by była B12 w zastrzyku, z tym ze jej nie wolno tego robić bo to może tylko zlecić lekarz.
co do ich "grzeczności". parę razy sam widziałem delikwentów, którzy powinni dostać kopa na wstępie bo nawet dzień dobry nie potrafią powiedzieć tylko od razu z ryjem wyskakują a niektórzy to tacy "schorowani" że nawet pakuja się do gabinetu gdzie jest wykonywany np. inny zabieg.
sami niestety jesteśmy sobie czasami winni że nas tak traktują. może tak zastanowić się czy wina nie leży po naszej stronie. i wcale nie bronię tu piguł bo one tez nie są aniołkami ale...