PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Obłuda dyrektora.
Autor Wiadomość
rybak

Wysłany: Pią Mar 16, 2007 7:38 am   Obłuda dyrektora.

Co powiecie na przemowę dyrektora na corocznym podsumowaniu poprzedniego roku.
To miło że się pofatygował i nawet zarwał noc hehe...

Ale cała jego gadka zmierzała do jednego : dajcie sobie spokój z podwyżkami i poczekajcie do nowego roku.

Młodych to może robić w h..ja ale ja te brednie już słyszałem nie raz.

A jakie jest wasze zdanie????????????

brawal 

Dział: Body
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 1:32 pm   

A najlepsze było porównanie wydajności i jakości do innych fabryk GM , a nasze zarobki porównane do przemysłu motoryzacyjnego w Polsce . :lol:

memberek 

Dział: body
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 1:58 pm   

Wszystko ładnie,pięknie,cacy.Wszystko obrazował tak,żeby nie zachaczyć tematu,że mamy spór zbiorowy.A co do zrobotyzowania Body to sądzę,że kilkunastu czasowników poleci,paru membrom znajdzie się jakieś grzechy i też wylecą,a niektórym zdrowie nie dopisze i ich też się delikatnie usunie.Nie wierzę,że tylu pracowników poprzenoszą,za długo tu pracuję i dużo rzeczy już widziałem.

romeczek 

Wysłany: Pią Mar 16, 2007 2:23 pm   

panowie te pare miesiecy to nie tak duzo :lol: romek tych podwyzek w oplu i tak nie doczeka bo z tego co ludzie mowia to za wielka wode sie wybiera,tam bedzie place zamrazal :lol: a tak pozatym to z calego spedu to najbardziej podobala mi sie Reanata :razz:

laotee

Wysłany: Pią Mar 16, 2007 10:08 pm   

Memberek co ty opowiadasz jaki spór zbiorowy ,,,,,jeszcze go niema i niestety nie będzie .Porozmawiaj z kimś z zarządu solidarności to się dowiesz że chcą jednak poczekać do września a to co dał Dyrektor to uważają za swój sukces tylko nie chcą o tym jeszcze mówić bo obawiają się reakcji ludzi . A za kilka dni dowiemy się że spór zbiorowy przesunięty jest na czerwiec później lipiec i tak doczekamy do września . a swoją droga to mam propozycje do wszystkich którzy są w związkach i są niezadowoleni z podwyżek .... no może moja propozycja nie wszystkich zadowoli ale mogą sobie sami zrobić podwyżkę niewielką ale zawsze coś ,,,wystarczy nie płacić składek '''' i już jest 30 zeta w kieszeni a jak zrobi to kilkuset członków to może ,,wodzu z solidarności ''' przemyśli swoje postępowanie :mad: :mad: :mad: :mad:

Welder 

Dział: Body
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 2:08 am   

Jedyny plus z tego spotkania z RR jest taki że 45 min. przerwy było... :wink:
Panowie wytrzymajcie!!! Za 12 lat będziemy zarabiać tyle co UE... :mrgreen:

memberek 

Dział: body
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 1:11 pm   

laotee napisał/a:
Memberek co ty opowiadasz jaki spór zbiorowy ,,,,,jeszcze go niema i niestety nie będzie .Porozmawiaj z kimś z zarządu solidarności to się dowiesz że chcą jednak poczekać do września a to co dał Dyrektor to uważają za swój sukces tylko nie chcą o tym jeszcze mówić bo obawiają się reakcji ludzi . A za kilka dni dowiemy się że spór zbiorowy przesunięty jest na czerwiec później lipiec i tak doczekamy do września . a swoją droga to mam propozycje do wszystkich którzy są w związkach i są niezadowoleni z podwyżek .... no może moja propozycja nie wszystkich zadowoli ale mogą sobie sami zrobić podwyżkę niewielką ale zawsze coś ,,,wystarczy nie płacić składek '''' i już jest 30 zeta w kieszeni a jak zrobi to kilkuset członków to może ,,wodzu z solidarności ''' przemyśli swoje postępowanie :mad: :mad: :mad: :mad:

Z tego co wiem to wczoraj(16.03)został ogłoszony spór zbiorowy,bo dyrektor nie przystał na propozycję związków

[ Dodano: Sob Mar 17, 2007 4:49 pm ]
I jeszcze nasuwa mi się powiedzenie jak z zeszłej epoki; Ludzie pomożecie?Tylko odpowiedzi brak...

Bolecc

Wysłany: Nie Mar 18, 2007 11:11 am   

Dyrektor to dobry aktor ale z zarobkami mnie rozbawił "jedne z najlepszych w polskiej motoryzacji " tylko pokazcie mi ta polska motoryzacje . Lepsze zarobki ma tylko Poznan ale tam to trudno nazwac fabryka Tychy ? Warszawa ? no ile mamy fabryk produkujace samochody

wampirzek

Wysłany: Nie Mar 18, 2007 8:19 pm   

Bolecc napisał/a:
jedne z najlepszych w polskiej motoryzacji no ile mamy fabryk produkujace samochody

moze chodzilo mu oto

http://test.bv.pl/moto/index.htm

nikt nie wie dlaczego nagle wszystko sie zatrzymalo w styczniu 2002 r ?

bo taki wlasnie mamy nasz przemysl, nic sie w nim nie dzieje nawet nasze place stanely w miejscu

Odpowiedz do tematu