PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Nikt tak nie kłamie jak Solidarność w GM
Autor Wiadomość
maks

Wysłany: Wto Lis 29, 2005 17:39   

TO FORUM POWINNO SIĘ NAZYWAĆ "FORUM NAJWIĘKSZYCH CYKORÓW" MAM NA MY?LI TYCH KTÓRZY WYPISUJˇ TU RÓŻNEGO RODZAJU BREDNIE NIE MAJˇC ZIELONEGO POJĘCIA O NICZYM!

maks

Wysłany: Wto Lis 29, 2005 17:44   

DLACZEGO TAKI PRZYKŁADOWO ZUBER Z BOLCEM NIE PÓJDˇ JUTRO NA ZEBRANIE DO ZWIˇZKÓW I NIE POWIEDZˇ IM WPROST ŻE Sˇ OSZUSTAMI I WSZYSTKICH OKŁAMUJˇ! ALBO NIECH ZAŁOݎ ZWIˇZKI CYKORY A NIE LIݎ DUPY PRZEŁOŻONYM I NIECH POKAݎ CO POTRAFIˇ!

GP

Wysłany: Sro Lis 30, 2005 01:13   

Panowie !!!!
Jestem pod dużym wrażeniem. Wreszcie kto? my?li podobnie do mnie. S jak i każde inne ZZ maj? na celu:
a) zrobić kasę
b) dobrze ustawić swoich
a robi? to za pomoc?:
a) leserów, którzy chc? być kryci
b) klakierów, którzy chc? być chwaleni
c) niudolnych, ale z przerostem ambicji którzy chc? awansować, ale jakos tak nikt nie chce ich zauważyć.
Głownymi wrogami zwiazku s?:
a) przełożeni i zarz?d
b) pracoholicy, którzy maj? ich gdzie?
c) inni MY?LˇCY i umiej?cy liczyć ludzie.
Pozdro
:roll:

Rabin Hood

Wysłany: Sro Lis 30, 2005 19:20   

Tak sobie przeczytałem cały w?tek o tych zwi?zkach i wychodzi mi na to ze one robi? dokładnie cos przeciwnego niż powinny. Wiec chyba nowy zwiazek powinien mieć nazwę wręczo odwrotn? do solidarno?ci. Więc proponuję" ?CIONRADILOS". Zuber nadaje sie na prezesa, rybaka na członka (cokolwiek to oznacza). Wiec pocz?tek juz jest...

Do założenie zwi?zku chyba jest potrzebne conajmniej 10 luda.

juve

Wysłany: Czw Gru 01, 2005 00:48   

jakby tak poczytac opliki i popatrzec na to co tam pisza to wyglada na to ze w firmie nie ma wiekszych problemow niz jak przyl\kladowo kiedys pisali ze GL wyslal TL-A po korektor i jakies tam pierdoly albo ze gogle trzeba nosic na zafirze ja pie...ole tym sie maja zajmowac zwiazki? ja tez nie kumam po jaki h.. te zwiazki wogole sa ?Moim zdaniem zrobili nam takie pseudo zwiazki zeby nikt nie mowil ze w zakladzie nie ma zwiazkow a solidarnosc mydli nam oczy pierdolami i umiejetnie ucieka od powaznych problemow .

Bolecc

Wysłany: Czw Gru 01, 2005 09:53   

Słuchaj maks ja gadałem z pewna osoba z prezydium zwiazkow i powiedziałem mu to samo co tu wipisuje on oczywiscie wciskał mi kity o solidarnosci i innych pierdołach , ale nie umiem pojac jednego , jak gosciu ktory nalezy do zwiazkow idzie do GL i oficjalnie donosi na swego kumpla zwiazkowca bo ten siedział minute dluzej na palarni . Pokaz mi tu k...a solidarnosć ! Nastepna sprawa. Nowe zwiazki nic nie zalatwia a wrecz namieszaja jeszcze bardziej, trzeba tylko wymienic starych zwiazkowcow

wampirzek

Wysłany: Czw Gru 01, 2005 15:02   

heh slawek na linie, ja piernicze zaraz by poszedl na L4

Jur

Wysłany: Pon Gru 05, 2005 21:03   

Mam pytanie
Jak można odwołać ze stołka karierowicza Sławka i jego kolesia Karolcia
Czy to nie Słwek C w wywiadzie dla prasy chciał uczyć byłych kumpli pracy? Kto to pamięta? Może czas aby pokazał na linii dlaczego nie chcemy podwyżki :lol: Jedno wiem jak kto? jest rodzinnie powi?zany z Solidarno?ci? to go od "koryta" nie odci?gniecie

Maxymilian

Wysłany: Wto Gru 06, 2005 23:06   

Solidarno?ć, jak to ładnie brzmi. Szkoda tylko że z całej ideii pozostała tylko nazwa. Solidarno?ć może i była dla ludzi i z ludzmi ale to było ładnych parę lat temu. Dzisiaj gdy wszycy wielcy tego ruchu powoli odchodz? w zapomnienie Solidarno?ć to nic innego jak sposób na robienie kasy. Kasy która trzeba zarabiać deptaj?c po głowach swoich towarzyszy. A nasi kochani zwi?zkowcy to nic innego jak tylko populi?ci, zasypuj? nas ładnymi słówkami a tak naprawdę to tylko wiecznie truj? że chc? pomóc, że walcz? o lepsze jutro a w rzeczywisto?ci leż? bykiem i tylko patrz? jak by tu sie pokazać na jakim? wiecu a może w jakiej? tendencyjnej TV, ewentualnie ci?głe wyjazdy za granice - ponoć negocjuj? dla nas aby nam było łatwiej. Jednym słowem robi? na nas kapuche w zamian nie oferuj?c praktycznie nic. Odbija mi się już powoli biletami na Małysza, co to nie ma u nas w kraju innych imprez sportowych (np. piła, siata, bierki, domino etc). Ale wiadomo oni s? po to aby nam pomóc szkoda tylko że zawszejak się do nich człowiek z czym? zwraca to słyszy "słuchaj jak by tak więcej was przyszło no choćby kilku to można by sprobować sprawę ruszyć a tak wiesz sam rozumiesz sam głow? muru nie przebijesz" KURCZE, no to wła?nie po to do was przychodzę żeby nie być sam w tym tłumie. Ale widocznie za mały jestem albo moje skladki s? niższe bo jako? ostatnio za często odesłano mnie z kwitkiem. Szkoda Solidarno?ći, tej co to była kiedy?. Bo teraz to już tylko nazwa została....[/url]

Niemoc

Wysłany: Sro Gru 07, 2005 20:05   

Prawda jest taka,że choćby 2 tys ludzi należalo do "S",to i tak nie zrobili by nic więcej niż zamiana przerw pierwsza dłuższa lub inne tego typu pierdoły....A to dlatego że kierownictwo nakazało utworzyć Zwi?zek Zawodowy Dozorców który prawie zawsze jest przeciwny.....A wiadomo że jak nie ma porozumienia między istniej?cymi zwi?zkami to decyzje należ? do kierownictwa...

Bolecc

Wysłany: Czw Gru 08, 2005 16:32   

Wiec panowie trzeba zebrac podpisy zeby odwołac Sławka

rybak

Wysłany: Czw Gru 08, 2005 17:54   

Jestem całym sercem za.
I zorganizować nowe wybory na przewodnicz?cego.
Zastępce też należałoby zmienić.

SunTzu 

Wysłany: Pią Mar 03, 2006 22:35   

Panowie może reaktywujemy dyskusje na temat zwiazków.
Sławek i Karolek ostatnio oczerniają i podpierniczają do dyrekcji ludzi o to że chcą im założyć konkurencje (co jest taką samą prawdą jak miłoś pajaka z muchą) to jest ten tz program "Nie ma godności bez solidarności"i dlatego twierdze że w fabryce nie ma miejsca dla tych panów i całej solidarności

Khomeini

Wysłany: Sob Mar 04, 2006 11:15   

duzo ludzi wystepuje z tych cudownych zwiazkow, jestem ciekaw tylko ile osob zrobilo ten krok ;]

SunTzu 

Wysłany: Nie Mar 05, 2006 20:59   

Wczoraj dowiedziałem się że nasz przewodniczący i jego prawa ręka zachowują się jak UB w latach swojej świetności,a mianowicie kablują ludzi do dyrekcji stosując kłamstwo i pomówienie,już sie nie dziwie dlaczego nawet związkowcy boją się zadzwonić do biura NSZZ i zapytać o sprawy ważne np co z niedzielami.Chodzi mi dokładni o to że nasza solidarność mówiła i pisala że tą sprawe oddała do sądu :mrgreen: więc moi drodzy związkowcy poproście sławusia o kopie pisma który wysłali,oczywiście wszelkie inne dokumenty związane z tą sprawą.

[ Dodano: Nie Mar 05, 2006 10:05 pm ]
http://biznes.interia.pl/news?inf=723985
Panowie walka z naszym pseudozwiązkiem zatacza coraz szersze kręgi :mrgreen: :mrgreen: :!:

Odpowiedz do tematu