|
nie podoba mi sie system ocen |
| Autor |
Wiadomość |
rybak

|
Wysłany: Nie Lis 13, 2005 12:07 pm
|
|
|
| A Ty się pniesz na li?cie Największych Marud Wszechczasów. |
|
|
|
|
 |
|
|
wampirzek

|
Wysłany: Nie Lis 13, 2005 12:15 pm
|
|
|
zuber wszystko co piszesz to racja, ale pomysl ze mozna by caly ten system usprawnic tak ze pokrzywdzonych przez system bylo by jak najmniej, bo wiem ze w 100% zrobic sie tego nie da
kazdy z nas przyjmujac sie do tej firmy gdzie po kilku tygodniach wiedzial na czym stoji, fakt faktem ci co zapierniczaja jak sie patrzy s? pokrzywdzeni ale niestsety tego sie od nas oczekuje robic kawal dobrej roboty i czasem niestety wystarczy raz cos spieprzyc zeby podpasc, sorry ale jak juz pracujesz kupe czasu to o tym dobrze wiesz a dla starego wygi zglosic pare tematow to pestka trzeba tylko chciec, a i owszem jak czasem poczytam pomysly gosci z jednej ze zmian to sie chce plakac , ale rowniez 2gim wskaznikeim jest zamykalnosc, mozna dolozyc jeszcze kilkanascie tematow oceny, co do otrzymania np przez 50% tej samej oceny coz mozna zrobic tak ze bilans kwotowy jaki jest dostosowac do potrzeby i wtedy dac np wiecej ocen "D" z tym ze tym razem byla by kwotowo mniej warta ale liczyl by sie fakt ze relatywnie wiecej osob dostalo by 4 i mialo szanse wskoczyc na widelki(reka-reke myje) |
|
|
|
|
 |
burza na forum

|
Wysłany: Nie Lis 13, 2005 1:45 pm
|
|
|
| moim zdaniem TL'ów powinni oceniac membry na rozmowie z GL a pozniej GL powinien wystawiac dopiero im ocene ..w koncu to membry widza jaka postawe ma dane TL !!! |
_________________ Zauroczenie przechodzi w normalno?ć kiedy u?wiadamiasz sobie, że Twój ideał sra tak samo jak każdy inny ?miertelnik |
|
|
|
|
 |
wampirzek

|
Wysłany: Nie Lis 13, 2005 7:24 pm
|
|
|
| mysle ze jest to jedno z kryteriow ktore powinno byc brane poduwage, niestety TLi ocenia grono GLi i nawet jesli moglby ocene dac tylko 1GL to itak musi patrzec na krzywa wsrod TLi, chyba ze ktos by to zmienil i znow TLe byli by oceniani jak TMs z tej samej puli |
|
|
|
|
 |
Mr.Middlefinger

|
Wysłany: Nie Lis 13, 2005 7:54 pm
|
|
|
| Kaizeny nie powinny być brane pod uwage przy ocenie, przecież za to jest osobna kasa, poza tym większo?ć ludzi niema czasu i możliwo?ci żeby rozgl?dać się za kaizenani, nearmissami itp. Najwięcej kaizenów maj? ci co maj? najmniej do roboty. |
_________________ " Fabryka małp, fabryka psów, rezerwat dzikich stworzeń..." |
|
|
|
|
 |
Bolecc

|
Wysłany: Sro Lis 16, 2005 5:51 pm
|
|
|
| Zgadza sie najwiecej kaizenów maja dupowłazy a ci zazwyczaj nic nie robi? |
_________________ Nikt nie mówił że bedzie sprawiedliwie |
|
|
|
|
 |
Bolecc

|
Wysłany: Sro Lis 16, 2005 5:51 pm
|
|
|
| Zgadza sie najwiecej kaizenów maja dupowłazy a ci zazwyczaj nic nie robi? |
|
|
|
|
 |
wampirzek

|
Wysłany: Sro Lis 16, 2005 6:30 pm
|
|
|
| nie podzielam tego zdania kajzen jest stalym elementem naszego oceniania i skoro nas za to oceniaja to nalezy oczekiwaniom sprostac bo inaczej dajemy szefowi mozliwosc dania ci oceny innej niz oczekiwana bo nie spelniles jednego z kryteriow ocen i bardzo mi sie kiedys spodobalo jedno z kryteriow oceniania ocena B za "praca ponizej oczekiwania" wiec jesli oczekiwaniem szefa RR jest 6 pomyslow na twarz to sie nie bedzie co dziwic jak dostaniesz B |
|
|
|
|
 |
|
|
wampirzek

|
Wysłany: Sro Lis 16, 2005 6:34 pm
|
|
|
a dupowlazem wcele nie musi byc ten ktory pisze duzo kajzenow, to nie ten typ czlowieka najczesciej dupowlaz h...a robi a szfow wlazi do rzyci zeby odwrocic uwage od tego ze sciemnia, znam takiego "a GLrze moze kaweczke zrobic"
znam tez takiego co awansowal na GLa bo szfowi tasie nosil do domu- ja piernicze jak se pomysle, znam tez takich co lecieli do szefa skarzyc bo ten to a ten tamto, ludzi jest bardzo wielu i dobrze ze sa jasne kryteria ocen (no prawie) |
|
|
|
|
 |
Fantomas

|
Wysłany: Nie Lis 20, 2005 4:30 pm
|
|
|
Wszystko przez te dupy im większa tym łatwiej w ni? wleĽć, ale na szczę?cie s? też osoby ciężko pracujace, które to nigdy nie awansuj? gdyż maj? swój honor i nie podp...j?.
Smutne jest tylko to , że jeżeli , kto? się w tym połapie to rozwal? nasz zakład w pył i przenios? bo nie wierzę aby wywalili górę jak w Teneco za ulic?. |
|
|
|
|
 |
Bolecc

|
Wysłany: Wto Lis 22, 2005 4:20 pm
|
|
|
| Prawda jest taka jak chcesz awansowac to czeka cie ciezka praca przez pare lat jak masz honor. Albo pare miesiecy jak lubisz dawac d..y i łasić cie przed swoim przelożonym który i tak sie z ciebie ?mieje |
|
|
|
|
 |
Fantomas

|
Wysłany: Czw Lis 24, 2005 7:55 am
|
|
|
| Bolecc napisał/a: | | Prawda jest taka jak chcesz awansowac to czeka cie ciezka praca przez pare lat jak masz honor. Albo pare miesiecy jak lubisz dawac d..y i łasić cie przed swoim przelożonym który i tak sie z ciebie ?mieje |
Ten sie ?mieje kto się ?mieje ostatni |
_________________ Nie wszystko złoto co się ?wieci, nie wszystko miłe co jest prawd?... |
|
|
|
|
 |
Bolecc

|
Wysłany: Czw Lis 24, 2005 3:35 pm
|
|
|
| I to tez niestety jest prawda dla jednych bolesna a dla drugich jest to słodka zemsta ja osobiscie znam taki przypadek jak jeden member przeskoczył swego TL i jest GL |
|
|
|
|
 |
ZORRO

|
Wysłany: Sob Lis 26, 2005 9:28 am
|
|
|
Witam.
Takich ludzi jest więcej niż jeden, ale życzmy im najlepiej jeżeli ich praca to nie tylko obieranie słonecznika z TL'mi lub podpieranie barierek.Wygl?da to gorzej niż jakby?my byli w obozie. Wolę jak chowaj? się po kiblach i na palarniach. A co do tych ocen to s?dzę że na to nie mamy wpływu bo jest za mało dobrych ocen do wystawienia. I wtedy w pierwszej kolejno?ci brani pod uwagę s? tzw. "prawe ręce" GL'a" Proponuję wszystkim żeby nie tracili wiary tylko wzieli się w gar?ć gło?no jeden za drugiego i nie dali się tym w/w okradać z kasy!!! BO TO JEST OSZUSTWO!!! Przykładem s? też awanse, i to i to wi?że się z dojazdami z przełożonymi, skupiska dupowłazów na palarniach (nie twierdzę że wszyscy) wyrywanie pracy z r?k drugiemu jeżeli w pobliżu jest jaki? przełożony, a nawet spotkałem się z podłożeniem "?wini" przez kiedy? TM a teraz aktualnego TL'a. W większo?ci teraz awansowani to wszyscy koledzy ze starej paczki. Na koniec do dobrej oceny zostaje tylko wyskoczyć na piwko od czasu do czasu z TL'm albo naprawić awarię któr? samemu się zrobiło w jego nieobecno?ć, oj, ?miać mi się chce bo nie warto się w domu denerwować.
S? też oceny sprawiedliwie wystawione ale żadko się to zdaża, a szkoda.......... |
_________________ - - - Z O R R O - - - |
|
|
|
|
 |
fiQs

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 1:31 pm
|
|
|
Zuber-zgadzam się z Tob?.
Szkoda tylko,że wszyscy tu pieprz? co trzeba zrobić ale nic to nie zmieni bo za dużo jest wazeliny w oplu.aż mi się rzygać chce jak widze tych dupowłazów.A poza tym spójrzcie na tych którzy teraz przyszli,oni za wszelk? cenę próbuj? zdobyć punkt u GL'a.A z tak? polityk? to za niedługo jak nie poliżesz to zginiesz...ale wole odpa?ć niż chwalić mojego GL'a na każdym kroku i kiedy tylko się pojawi to zapieprzać i ł?zić do neigo z każdym problemem lub skarżyć się,że kolega uderzył mnie drzwiami .ja pracuje zawsze tak samo i staram się by było dobrze bo mi za to płac?.A gdyby ilo?ć kaizenów nie miała znaczenia przy ocenie to może były by one znacznie m?drzejsze a nie kaizen typu,przesun?ć kosz na ?mieci o 5 cm bo tak lepiej wygl?da a takich jest większo?ć.I Kaizen zamiast zaj?ć się ważniejszymi musi rozpatrzać te ?mieci.No nic,taka polityka,że czwóreczki to ja nie dostane |
|
|
|
|
 |
|
|