|
Nadgodziny |
| Autor |
Wiadomość |
seaborg

Miejsce pracy: Decath|on
|
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 09:03 Nadgodziny
|
|
|
| Sprawa dotyczy wyłacznie pracowników rampy jakoś nie zauważyłem by inne działy kończyły grubo po 22 już nie mówie o autobusie rampowcy jak sobie go namaluja i wsiada to moze do domu dojada jak reszta magazynierów, ale o tym kiedy indziej . Wracając do tematu nadgodzin nasze kierownictwo nie pisze teraz o rampie ale ktos w tak duzym magazynie jest chyba w stanie udzielic konkretnej odpowiedzi, nie pracuje tutaj w końcu "fafnaście" osób. Jak wszyscy wiemy z rampy nadgodziny sie zdarzają i będą sie zdarzać gdyż nie jesteśmy panami swego losu a już tym bardziej po przyjściu na magazyn . Gdzie w czasie mogą sie pojawic nieprzewidziane "schody" i zazwyczaj są i o to mamy nadgodziny, ktore powinny byc w końcu rozwiązane slyszelismy o dwoch mozliwosciach bedziemy mieć zapłacone lub tez godziny do wybrania. Ale jest mała nieścisłość np nadgodzina do wybrania bo pewnie taki bedzie scenariusz (na kasę wszyscy chyba przestali liczyć;)) 1 nadgodzina dwie do wybrania osobiscie nie widze innej opcji jakie macie zdanie ??Wypowiedzcie się |
|
|
|
|
 |
|
|
swojak

|
Wysłany: Sro Maj 21, 2008 17:28
|
|
|
| Dokładnie jak piszecie.A poza tym Wam nie dają zarobić robicie nadgodziny,potem wybieracie wolne a finał jest taki,że wszyscy z innych działów potem robią na rampie! |
|
|
|
|
 |
seaborg

|
Wysłany: Sro Maj 21, 2008 23:53
|
|
|
| hmm team spirit slyszales:) będzie potrzeba beda ludzie z 86 pomagac rampie , my niemamy tyle wolnego co inni na magazynie jesli wogole rampa ma czas wolny od pracy |
|
|
|
|
 |
swojak

|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 09:20
|
|
|
| Jak najbardziej się z Tobą zgadzam.Macie dużo roboty,mnie też wkurza to,że inni chodzą i sobie spacerują gdzie ja np na rampie pomagam.Dużo osób udaje,że pracuje. Ja akuratnie jestem "team spirit", zawsze służę pomocą!!! |
|
|
|
|
 |
MojitoFun

Dział: Rampa
|
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 12:56
|
|
|
| Nadgodziny będa wypłacane :] w dodatku godziny po 22 są godzinami nocnymi i za to też będziemy mieli wypłacone pieniądze. Tak czy siak za przeproszeniem h** zarabiamy nie pieniądze wiec kazdy grosz sie liczy... |
|
|
|
|
 |
Koka

|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 23:33
|
|
|
| MojitoFun napisał/a: | | Nadgodziny będa wypłacane :] w dodatku godziny po 22 są godzinami nocnymi i za to też będziemy mieli wypłacone pieniądze. Tak czy siak za przeproszeniem h** zarabiamy nie pieniądze wiec kazdy grosz sie liczy... |
Ta tylko żebyś się nie przliczył z tymi nadgodzinami tak jak wszyscy sie przeliczyli z premią . Kolega w/w ma racje wszystkich to wkur**** jak niektórzy zapierd**** a inni sobie siedzą albo spacerują, najczęsciej w godzinach sprzątania. Ale chyba dużo zależy od kierownika bo u nas "zawsze znajdzie sie cos do roboty" |
|
|
|
|
 |
MojitoFun

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 12:15
|
|
|
| Nad godziny bedą wypłacone na 100%. Agnieszka we wtorek liczyła wszystkim kazde 15 minut. Za nadgodziny jest dodatko 50% + 20% za godziny nocne (po 22) + 200% za nadgodziny w niedziele. Teraz itak wyrabiamy sie przed 22 wiec nad godziny mam nadzieje sie kończą... chociaz jak juz kończymy równo o 22 to unieversy wychodzą o 21:45... Jeśli o mnie chodzi to wychodzić mogą nawet o 20 bo itak nie mają później co robić, tylko że my w tym momencie czujemy sie najbardziej wyruchani... |
|
|
|
|
 |
Romeo

Dział: fitness
|
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 23:59
|
|
|
| Co do konczenia pracy przez universy o 21,45 to nie wynika to z tego , że nie mamy co robic tylko z tego ze autobus niestety nie bedzie na nas czekał |
_________________ Romeo |
|
|
|
|
 |
|
|
MojitoFun

|
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 20:29
|
|
|
| Na rampe autobus nie czeka. Jakby nikt z rampy nie miał auta to by wszyscy na piechote wracali. Dobrze ze Sławek zostaje z nami do końca i później musi odwieść tych którym uciekł autobus godzine wcześniej. Jak nie ma Sławka to zostaje dyzurny. Ja osobiście mam to w dupie o której kto kończy, wy robicie swoje (czasem tez nasze i za to Wam dzięki) a my swoje. Kto kończy wcześniej moze iśc do domu, porste:) |
|
|
|
|
 |
mixerek

Dział: Decathlon
|
Wysłany: Sob Cze 14, 2008 08:52
|
|
|
| z autobusem to tez jest niezly przekret tak j***ne dojazdu do pracy i powrotu chyba nikt nie widzial zamiast firma sie postarac o porzadny dojazd to wynajmuja jakies busiki i taksoweczki i w c**l leca mam nadzieje ze sie rozwiaze zaniedlugo ten problem bo jak nie to pojdziemy i wyrwiemy im znak przystanku kolo bramy i zaniesiemy a recepcje Xsawierowi |
|
|
|
|
 |
Rambdalski

|
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 00:25
|
|
|
| mixerek napisał/a: | | bo jak nie to pojdziemy i wyrwiemy im znak przystanku kolo bramy i zaniesiemy a recepcje Xsawierowi | jakoś tego nie widze |
_________________ "Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich." |
|
|
|
|
 |
tuli

|
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 10:00
|
|
|
| mixerek masz oto problem ze wynajeli dla nas bus i taksówki?!to chyba dobrze ze staraja sie zapewnic nam transport do domu, inne firmy mialyby to w dupie. odzywasz sie w tej sprawie a nawet nie wieszdlaczego tak sie stalo..i ze z kzk gop nie idzie to szybko zalatwic, ty myslisz ze dla twojej wielmoznej dupy wszystko zrobia, podwioza pod klatke. troche zrozumienia dla decathlonu. ciekawe madraloco ty bys w takiej sprawie zrobil, gdyby to mialo byc na twojej glowie. |
|
|
|
|
 |
mixerek

|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 08:42
|
|
|
| nie no ja nie mam problemu ale niektorzy maja ale i tak mysle ze sie zaniedługo to rozwiaze |
|
|
|
|
 |
Rambdalski

|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 11:46
|
|
|
| tak na dobrą sprawe to wiele firm ze strefy załatwiła prywatnych przewoźników (MGK Ceramiks, Opel i inne) dobrze o tyle ze mamy tego busa |
_________________ "Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich." |
|
|
|
|
 |
mixerek

|
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 09:34
|
|
|
| to fakt ze jest bo jakby nie bylo to gorzej a tak przynajmniej mozna dojechac jeszcze do domu;) |
|
|
|
|
 |
|
|