|
Meriva 2 w Gliwicach ? |
| Autor |
Wiadomość |
mamona

|
Wysłany: Czw Lis 17, 2005 23:15
|
|
|
| I tu muszę przyznać rację Bolcowi, niestety inne fabryki postrzegaj? nas tylko jako montownię, przecież wszystkie czę?ci przywoż? do nas tirami, a je?li chodzi o wyniki firmy, to w ?wiat tylko id? te, które dotycz? montażu. |
|
|
|
|
 |
|
|
burza na forum

|
Wysłany: Pią Lis 18, 2005 18:06
|
|
|
| prawda jest taka ,o merive 2 konkurujemy my i saragossa ,za nami przemawia przede wszystkim tania sila robocza ,a za hiszpanami to ze ich zakladu nie bedzie trzeba rozbudowywac ,bo ma takie sily przerobowe(a nasz tak ,co wiaze sie z kosztami) analiza trwa ,a dowiemy sie mozliwe pod koniec roku ,a calkiem mozliwe ze pozniej...zreszta meriva 2 to model ktory ma byc wprowadzony do produkcji dopiero w 2009 roku.. to moje zdanie..jedno jest pewne musimy pokazac najwyzsza jakosc wyrobu w postaci agilii, astry i zafiry , bo jestesmy obserwowani. tylko mam nadzieje ze jezeli dostaniemy ten model nie zamroż? nam znowu podwyzek .bo to juz by byla przesada i nie byloby sensu starac sie o kolejne modele !!! |
_________________ Zauroczenie przechodzi w normalno?ć kiedy u?wiadamiasz sobie, że Twój ideał sra tak samo jak każdy inny ?miertelnik |
|
|
|
|
 |
mixerr

|
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 10:58
|
|
|
| ja w piatek uslyszalem na body ze meriva jest w gliwicach od wierzytelnej osoby a RR ma oglosic 22 grudnia na swieta |
|
|
|
|
 |
Bolecc

|
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 11:01
|
|
|
| Mixerr takie ploty to ja słyszałem juz dawno i to nie od byle kogo , ale faktem jest że dużo czynników wskazuje na to że dostali?my Merive ja przynajmjniej jestem optymista i gleboko w to wierze |
_________________ Nikt nie mówił że bedzie sprawiedliwie |
|
|
|
|
 |
mixerr

|
Wysłany: Wto Lis 22, 2005 01:11
|
|
|
| ja tam w to wierze |
|
|
|
|
 |
Bolecc

|
Wysłany: Wto Lis 22, 2005 16:04
|
|
|
| To jest nas dwóch ! |
|
|
|
|
 |
jOpel

|
Wysłany: Wto Gru 06, 2005 13:53
|
|
|
Meriva 2 bedzie ale nie za szubko. Najpierw trzeba zakonczyc produkcje Agili. To model malo rentowny i jego dni sa juz polliczone. Meriva i Agila to jeden temat, a drugi to Astra. To stary model przeniesiony z innej fabryki. Nie trzeba byc analitykiem zeby wiedziec, ze stare modele sa wycofywane. Wiadomo, ze nastepca Astry bedzie wiekszy a dojego produkcji potrzebna jest modernizacja fabryki. Ale takie plany to plany dlugometrazowe, o ktorych zaloga nie musi wiedziec. Przerobienie nawet czesci hali jest bardzo czasochlonne i pozera olbrzymi budzet. Wszyscy ktorzy czasem sa kolo bramy 2 widza nowa hale, ktora wciaz jeszcze nie spelnia swojej funkcj. Pamietajmy rowniez o magazynach, ktorych kubatura jest bardzo ograniczona. Nowy model to nowa ilosc czesci i opcji, a na nowe czesci jest potrzebme nowe miejsce.
Wiec nowe molele sa pewne ale nie wczesniej niz za 2 lata. |
|
|
|
|
 |
|
|
Bolecc

|
Wysłany: Czw Gru 08, 2005 16:26
|
|
|
| Aqile bedziemy stukać maksymalnie do końca 2006 a przewidywany termin to wrzesien 2006 , co do Astry to ostatnie wiesci tez nie sa zbyt optymistyczne bo jest brak zamówień |
|
|
|
|
 |
toti

|
Wysłany: Pon Gru 26, 2005 13:20
|
|
|
| O nowym modelu pierwsi dowiaduja sie zawsze chlopaki z magazynow, bo ktos musi te czesci przyjac. Spytajcie w MPC. |
|
|
|
|
 |
szaturn [Usunięty]

|
Wysłany: Sro Gru 28, 2005 14:37
|
|
|
| o MERIVIE zapomnijcie to już chistoria następny cel ASTRA 4 ale tylko gdy fabryka będzie robić 60 na godz. |
|
|
|
|
 |
4pack

|
Wysłany: Sro Gru 28, 2005 21:23
|
|
|
| szaturn- wyja?nij dlaczego astra4 a nie meriva? |
|
|
|
|
 |
Mr.Middlefinger

|
Wysłany: Sro Gru 28, 2005 21:54
|
|
|
| Podobno Astre mamy robić do 2009, więc chyba by było troche za dużo tych modeli, gdyby?my jeszcze teraz Merive dostali. |
_________________ " Fabryka małp, fabryka psów, rezerwat dzikich stworzeń..." |
|
|
|
|
 |
szaturn [Usunięty]

|
Wysłany: Sro Gru 28, 2005 22:12
|
|
|
| zgadza sie za dużo modeli jak na nasz? manufakture jak doro?niemy do rozmiaru fobryki to zaczn? z nami poważnie rozmawiać Dla 4pack prace nad ASTRA4 zaczn? sie za 2 lata mamy szanse |
|
|
|
|
 |
Bolecc

|
Wysłany: Wto Sty 03, 2006 12:09
|
|
|
| Tak na nowe modele mamy szanse tylko wtedy jak sie powaznie rozrosniemy , na chwile obecna mamy szanse na stara corse bo na nastepny rok wychodzi nowy model corsy. |
|
|
|
|
 |
|
|
robokop

|
Wysłany: Nie Sty 08, 2006 07:33
|
|
|
| Ja słyszaem że RR przed ?więtami ogłosił Gl-om że przegrali?my meriwę, ale nie wiem ile w tym prawdy. |
|
|
|
|
 |
|
|