Wysłany: Sro Lut 28, 2007 19:45 "masowe" występy panów Z
Dzisiaj byłem w wielkim szoku jak się okazlo, że szanowni związkowcy postanowili poswięcić zwyklym membrom swoj cenny czas ! Tak ...teraz to potrzebują naszego wsparcia, a jak trzeba bylo zawalczyc o pracownikow to schowali glowy w piach.
Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Czw Mar 01, 2007 21:46
no widać że strach im w oczy zagląda możliwość utraty ciepłych stołków zrobiła swoje. masowy odpływ członków ze związku, który nie robił nic oprócz organizowania imprez towarzyskich, podziałał jak zimny prysznic. widać równiez że krytyka jakiej zostali poddani w ostatnim roku odniosła jakis skutek. teraz nagle okazuje sie że można zapytać załoge co mysli na dany temat. jak były negocjacje płacowe to jakoś nie przyszło im do głowy konsultować czegokolwiek z załogą. okazuje się jednak ze można. tyle że mam nadal obawy czy jak to wszystko się zakończy po ich mysli nadal będą tacy wylewni, czy nie zaszyją się znowu w swoim biurze i będa na wszystkich patrzeć z góry. jak ludzie im wytykali błędy to usłyszeli ze sa Oszołomami, dywersantami itp. teraz nagle zaczynaja skamlec o pomoc a przynajmnie o nie przeszkadzanie. ciekawe nieprawdaż
widac że regularnie czytywali również to forum co widać nawet po tytułach w ich gazetce. często poruszali te tematy o których dużo wczessniej pisano na forum. czyli jakis skutek równiez odnieśliśmy. oczywiście potem wszystkie zasługi Sławomir C. przypisze sobie i swojej determinacji a my znowu będziemy tylko Oszołomami.
a tak na marginesie przypomniało mi się co na temat GW swego czasu pisał Mirosław Rz. na łamach brukowca. teraz jednak jakos nie przeszkadzało to po raz kolejny SC udzielić krótkiego komentarza tej"kłamiacej" gazecie
jedno jest w tym wszystkim dobre. że zmadrzeli choc na krótko
a koledzy w niemieckich zakładach aż się ze śmiechu pokładają
Wysłany: Pią Mar 02, 2007 17:10
Dobrze że przynajmniej zaczęli pytać i informować załogę
a tych którzy narzekają jest zawsze pełno
a wszyscy chcą więcej zarabiać , może wreszcie wszyscy razem coś zdziałamy????????????
Dział: GMMP
Wysłany: Pią Mar 02, 2007 17:43
GORG napisał/a:
Dobrze że przynajmniej zaczęli pytać i informować załogę
a tych którzy narzekają jest zawsze pełno
pamiętaj o jednym. gdyby nie ta krytyka i akcje z namawianiem do wystapienia ze związku, nadal siedzieliby sobie wygodnie w G5 i mieli ciebie i mnie oraz cała resztę załogi w głębokim poważaniu.