PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Lojalność wobec firmy
Autor Wiadomość
Mr.Middlefinger 

Wysłany: Czw Lis 23, 2006 10:39   Lojalność wobec firmy

Słyszeliście już o nowym pomyśle dyrekcji? "Podpisz lojalke na kilka lat a możesz kupić Opla za pół ceny" A co będzie jak to im nie wypali żeby zatrzymać ludzi? Czego jeszcze sie chwycą? Może szantaż albo zastraszenie? Kilku "bejzboli" zapuka do twych drzwi..., strach się bać. :shock:

lasso

Wysłany: Czw Lis 23, 2006 18:46   Re: Lojalność wobec firmy

Mr.Middlefinger napisał/a:
Słyszeliście już o nowym pomyśle dyrekcji? "Podpisz lojalke na kilka lat a możesz kupić Opla za pół ceny" A co będzie jak to im nie wypali żeby zatrzymać ludzi? Czego jeszcze sie chwycą? Może szantaż albo zastraszenie? Kilku "bejzboli" zapuka do twych drzwi..., strach się bać. :shock:

:roll: :roll: :idea: A JAK KOGOŚ NIESTAĆ NAWET NA AUTO ZA PÓŁ CENY TO ZOSTANIE
W OPLU.POCO MU AUTO JAK I TAK NIEBĘDZIE GO STAĆ ZATANKOWAĆ.JA MYŚLE ŻE TYLKO KAŚIORA MOŻE LUDZI ZATRZYMAĆ I INNA KADRA A NIE OSZOŁOMY,KARJEROWICZE,SADYŚCI,DEBILE,WAZELINIARZE.

ROBOLL 

Dział: GETTO
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 21:43   

Dokładnie,wystarczy ludzi szanować,to mocny argument,wielu odchodzi do innych prac9mniejpłatnych)ale gdzie mają więcej szacunku i spokoju

karlito 

Wysłany: Czw Lis 23, 2006 22:16   

No panowie lojalność to nie za kasę jak ktoś robi coś dobrze to nie ważne dla niego czy zarabia 1000 czy 2000 sam podpisuję umowę i zawszę ma prawo pojechać do Angli tylko od jego charakteru zależy czy z 2 tygodniowym wypowiedzeniem czy bez sie zwolni.
Zresztą sami widzicie przychodzi gościu po szkole robi 3 dni i wymięka jaki jest jego stosunek do pracy ( płciowy ). L4 bo mnie palec boli no K...ur.a nikt nas nie zmusza do pracy jak nie chcesz to wystarczy podpisać wypowiedzenie jak ktoś nie potrafi sklecić tych kilku słów to mu pomogę.
Zatrzymać pracownika ok podwyżki ok ale dajcie coś od siebie.
Co innego jak ktoś robi w adeco to rozumiem że chce równego traktowania chociaż i tak dobrze że już wiedzą że robią tylko 1 rok porobi 5 miesięcy i szuka czegoś innego ( oczywiście po pracy ) sam bym tak robił i to właśnie tu firma robi błąd to właśnie tu traci się całe morale pracowników powinno być ch...wo ale jednakowo.
:shock:

skalpel 

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 00:34   

karlito napisał/a:

Zatrzymać pracownika ok podwyżki ok ale dajcie coś od siebie.

a ty co. uważasz że ludzie się tylko opier....ą i nic nie robią. rozejrzyj się jak sobie flaki wypruwaja dla planu. co maja jeszcze od siebie dać. przynieść materace i spać w pokojach grupowych po zmianie zamiast iść do domu, brać ciuchy do prania a może zrezygnować z przerw :?:

r754 

Wysłany: Pią Lis 24, 2006 10:34   

Cytat:
No panowie lojalność to nie za kasę jak ktoś robi coś dobrze to nie ważne dla niego czy zarabia 1000 czy 2000...

Jak nie za kase to za co ? Za usmiech prezesa ? dla dobrego samopoczucia ? śmieszny jesteś. Może tak kiedyś było jak ludzie wierzyli ,że będą docenieni za to co robią. Ostatnie lata pokazały wręcz coś przeciwnego więc co takiego dziwnego ,że wola kase do ręki tymbardziej ,że koszty utrzymania rodzin rosną. Jak narazie to pracowdawcy płaczą ,że im koszty rosna czy musza je ciąć przeważnie kosztem pracowników. To własnie może pora żeby pracownicy też zaczeli się martwić o własne koszty. Soory ,ale co mi po astrze za 50 % jeżeli nie mam w ogóle zamiaru tego kupować. Jeżeli by byli tacy pro dla pracowników to taka znizka powinna byc od dawna a nie jak ich przypiliło. Teraz uważam ,że mam dobre auto i astra mi niepotrzebna. Kiedys dawno temu może potrzebowałem. A to ,że tak jest ,że im ludzie uciekają..no coż to głownie ich wina. Teraz niech kombinuja jak odzyskać zaufanie załogi i podnieść morale. Wymiana pracowników adecco na nowszych i tańszych, żyłowanie linii i ludzi do granic mozliwości i jeszcze narzekanie ,że za wolno robią, hodowanie św krów w postaci gl i i tl i itd. itp. przykładów jest od groma. Ja rozumiem ,że trzeba byc konkurencyjnym na rynku i w ogóle żeby sie utrzymac ,ale nie wszystko kosztem pracownika....Jeżeli ci sie tak podoba to rób i sie nie odzywaj. Co z tego ,że my przynosimy zyski jak wszystko zżerają niemcy i usa. Niech tam zamkną wszystko. Przynajmniej będą mieli zysk na czysto ,a nie nas zyłować bo jeszcze da sie coś wyszarpać ,a jak sie skończy to do chin pojada. A na lojalność to trzeba sobie zapracować...lojalności za darmo też nie ma. Równowaga musi być. Nikt dla Ciebie nie będzie lojalny jak masz go gdzieś i tylko patrzysz jak go wykorzystać i jak mu sie nie podoba to niech spada. Prędzej Ci nóż w plecy wbije niz będzie lojalny.

daSilva 

Wysłany: Pią Lis 24, 2006 11:12   

Do karlito. Człowieku , ty pracujesz o nas? O czym ty bzdurzysz? Tu się liczy tylko BHP czyli BEZPIECZEŃSTWO I HIGIENA PLANU!!!!!!!!!!!!! Ludzi mają w d...e!!! Na Body już nawet rękawice regenerowane wydają na sztuki , a jedynym celem na szychcie jest BOŻEK z cyfrą 186! Jak tak dalej pójdzie to auta będą rozdawać za darmo i podniosą wypłatę do 5000 zł , a i tak ludzie będą wybywać bo dość mają pomiatania sobą!!!

szaturn 

Wysłany: Pią Lis 24, 2006 14:03   

karlito co ty piszesz d.............lu

brawal 

Dział: Body
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 15:51   

Karlito ,czy ty pracujesz w G5 ?

lasso

Wysłany: Pią Lis 24, 2006 17:27   

:cry: KARLITO.JESTEŚ KOMUNISTOM,BO PISZESZ JAK KOMUNISTA,ZA KOMUNY PRACOWAŁO SIĘ DLA IDEI.JESTEŚ PSTROWSKIM 350% NORMY WYPRACOWYWAŁ,ALE NIKT NIE WIEDZIAŁ ŻE W NA JEGO WYNIKI PRACOWALI WIĘŻNIOWIE,PODOBNIE JEST UNAS,WYNIKI ROMKA I INNYCH TL. GL.SĄ REWELACYJNE A MY PRACUJEMU JAK CI WIĘŻNIOWIE,BEZ PRAWO NA GODZIWĄ ZAPŁATE,SZACUNEK.JAK TAK DALEJ PUJDZIE TO POSTAWIĄ WIEŻE ZE STRARZNIKAMI I KAŁACHAMI ZA ODALENIE SIĘ OD STANOWISKA PRACY,KULA W ŁEP

[ Komentarz dodany przez: shoovarek1: Pią Lis 24, 2006 5:35 pm ]
Prosze używać małej czcionki.

karlito 

Wysłany: Pią Lis 24, 2006 18:31   

Cieszę się, że mój post miał taki odzew.
Widzę, że wy robicie to samo, co związki zawodowe - krzyczycie, szczekacie a w sumie nic nie robicie z tym, co was drażni.
„Krzyczycie” ze jest źle i w końcu sami w to wierzycie nikt was nie trzyma jak macie problem ze znalezieniem sobie miejsca to je zmięcie sugeruję Anglię ostatnio modne.
Akurat dobry czas by to zobaczyć - oceny ciekawe ilu z was tu krzyczy o poniżaniu a w robocie wchodzi do dupy przełożonemu bez mydła i to, za co - 150 zł.
Ja staram się pracować dobrze nie dla przełożonego tylko dla siebie i jak nie, dostane tych 150 zł to, chociaż mam czyste sumienie.
Wy tego nie zrozumiecie, bo często wasze sumienie w stosunku do siebie to jedno wielkie g**no.
KOMUNISTA wy nawet nie wiecie, co to znaczy – was jeszcze w planach nie było.
:shock:

brawal 

Dział: Body
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 18:49   

Karlito odpowiedz mi na jedno pytanie.
Pracujesz dla pieniędzy , czy dla "Wizji i Wartości" ?

karlito 

Wysłany: Pią Lis 24, 2006 19:10   

Zarabiam pieniądze a pracuję dla siebie.
Wizje i wartości wiszą w area a sumienie mam przy sobie.

bombelek 

Wysłany: Pią Lis 24, 2006 19:51   

karlito napisał/a:
Cieszę się, że mój post miał taki odzew.
Widzę, że wy robicie to samo, co związki zawodowe - krzyczycie, szczekacie a w sumie nic nie robicie z tym, co was drażni.

Powiedz co w takim razie można zrobić? Okrągłe stoły, forum to wszystko bez sensu. Na konkretne, niewygodne pytania z regóły nie ma odpowiedzi a ci , którzy za bardzo chcieli walczyć z tym co złe w firmie są na bieżąco usadzani. Niewiem gdzie pracujesz ale wygląda na to, że albo w dyrekcji albo jesteś tą przysłowiową świętą krową.. no są jeszcze dwie możliwości jesteś mało rozgarnięty albo stosujesz prowokację. Odpowiedzi w stylu "jak Ci się nie odpowiada to się zwolnij" są domeną polskich pracodawców ale już nie długo. Pracownik ma naprawdę gó...no do powiedzenia, jeśli chcą Cię usadzić to nawet sam Bóg nie pomoże, odwołania nic nie pomogą.

Slejw 

Wysłany: Pią Lis 24, 2006 20:02   Re: Lojalność wobec firmy

lasso napisał/a:
Mr.Middlefinger napisał/a:

:roll: :roll: :idea: A JAK KOGOŚ NIESTAĆ NAWET NA AUTO ZA PÓŁ CENY TO ZOSTANIE
W OPLU.POCO MU AUTO JAK I TAK NIEBĘDZIE GO STAĆ ZATANKOWAĆ.JA MYŚLE ŻE TYLKO KAŚIORA MOŻE LUDZI ZATRZYMAĆ I INNA KADRA A NIE OSZOŁOMY,KARJEROWICZE,SADYŚCI,DEBILE,WAZELINIARZE.

dla rozluźnienia napiętej atmosfery, Astry w "promocji"mają być z tych pierwszych - po testach walidacyjnych (w garażu),
a tankować będzie można za darmo na tank farmie koło G60 przez cały czas lojalki
:mrgreen:

Odpowiedz do tematu