PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Lojalność wobec firmy
Autor Wiadomość
brawal 

Dział: Body
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 20:20   

Karlito , czy myślisz że suminnie pracując doczekasz w tej firmie emerytury ?
Mam bujną wyobraźnię , ale przy tym tempie pracy ja tego nie widzę .

karlito 

Wysłany: Pią Lis 24, 2006 21:00   

kitka napisał/a:
Pracownik ma naprawdę gó...no do powiedzenia, jeśli chcą Cię usadzić to nawet sam Bóg nie pomoże, odwołania nic nie pomogą.

Wiesz jak trudno zwolnić człowieka z pracy jak ma na stałe i robi, co do niego należy i nie symuluje choroby. Wiem to niektórych boli (czemu nie można iść na L4 przecież na kopalni jak NIE chodziło to mu mówili konfident).
Nie mówię, że wszyscy, ale większość was wyznaje bez stresowe wychowanie a klaps to jest coś, co was przewyższa i przeraża.
Pokolenie ludzi, którzy sami sobie przeczą – mówią, że chcą porządek a nie wymagają go od samego siebie.
Jak mnie ktoś wk…ia to idę do niego i mówię mu to prosto w ryj. Myślę że to trochę leprze niż postępować nie lojalnie wiem że nie jest to mile widziane przez przełożonego jeżeli to go dotyczy, ale on nie ma na mnie haka bo jak linia jedzie to pracuję a jak stoi to sprzątam.
Myślę że lepiej komuś powiedzieć coś w ryj niż zniżać się do jego poziomu i pod….ć go do jego przełożonego. Tym bardziej, jeżeli szef jest kumaty to też powie to konfident - jeżeli podpier…a swojego kumpla lub przełożonego wyżej to i mnie może podje….ć.

brawal 

Dział: Body
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 21:48   

Karlito , jeżeli nie chorowałeś to firma "wynagrodziła" cię ciepłym i oryginalnym bezrękawnikiem . :mrgreen:
Czy uważasz że zostałeś należycie doceniony ?

karlito 

Wysłany: Pią Lis 24, 2006 22:04   

W ciągu 7 lat pracy miałem 2 razy L4
Raz operacja kolana 10 dni L4
Raz ospa 10 dni L4
Oczywiście nie w jednym półroczu, ale niestety ciepłego bezrękawnika nie dostałem.
Pały też nie dostałem, bo L4 było poniżej 14 dni.
Chcesz żeby szli regulaminowo sam idź regulaminowo.
:shock:

szaturn 

Wysłany: Sob Lis 25, 2006 01:28   

jak mialeś ospe to ty jesteś smark imyślisz że maszprawo zabierać głos

karlito 

Wysłany: Sob Lis 25, 2006 07:50   

No tymbardziej ze zaraziłem się od 7 letniego syna.
I właśnie z takich poglądów z samych domysłów robi się u nas ch..jnia - nic nie wie a szczeka.

daSilva 

Wysłany: Sob Lis 25, 2006 11:14   

Jesteś taki luj bo 7 lat robisz i jesteś z tych "niedotykalnych"? Przyzwyczaiłeś się do 2500 na łape? Jak właziłeś w d..e skoro przetrzymałeś te wszystkie OLIMPIE i inne restrukturyzacje? To przez takich jak ty nowi boją się odezwać ,bo komu GL -kumpel uwierzy? A na integracje Gl-e i starzy-cwaniaki nie chodzą bo dostaliby z Zidanka.
Ludzie siedza cicho bo szanują te 1450 zł jak wcześniej dostawali 500 czy 600.

makaron 

Dział: GA
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 13:27   

karlito: "Nie mówię, że wszyscy, ale większość was wyznaje bez stresowe wychowanie a klaps to jest coś, co was przewyższa i przeraża."

człowieku kim ty jestes, im wiecej czytam twojich wypowiedzi tym bardziej watpie w twoja poczytalnosc...

oczym ty tu piszesz najpierw - ze ci którym sie nie podoba system panujacy w naszej fabryce - to nieroby, i powinni sie zwolnic , teraz wytykasz ludzią ich sposób wychowywania dzieci.

"Jak mnie ktoś wk…ia to idę do niego i mówię mu to prosto w ryj. Myślę że to trochę leprze niż postępować nie lojalnie wiem że nie jest to mile widziane przez przełożonego jeżeli to go dotyczy, ale on nie ma na mnie haka bo jak linia jedzie to pracuję a jak stoi to sprzątam."

haka na ciebie nie ma tak , to glupi jestes jak cholera, za to że nie masz "szacunku"(obraza przelozonego, itp) do przelozonego mozesz dostac nagane z wpisem do akt. a nie poprawne zachowanie wobec przelozonego moze byc powodem zwolnienia... I jak bedzą chcieli to tak bedzie... tylko ja mysle ze ty wcale nie kozaczysz w pracy- tak jak tu opisujesz.

ROBOLL 

Dział: GETTO
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 12:07   

Karlito to koleś co przyjmuje klapsy od innych,a potem się sam z tym dysi w myślach,bo kumpli chyba niema albo go zlewają.Możesz być samotny w tłumach

skalpel 

Dział: GMMP
Wysłany: Wto Sty 02, 2007 12:41   

Cytat:
Do najczęstszych wad szefów, na jakie skarżą się pracownicy, należą niesłowność i niedocenianie podwładnych - mówi sondaż przeprowadzony przez stanowy uniwersytet Florydy wśród 700 osób zatrudnionych w różnych sektorach.

http://wiadomosci.onet.pl/1457577,69,item.html

a jak jest z tym u nas :?:

Szcześliwego Nowego Roku :smile:

wiarus 

Wysłany: Sob Mar 24, 2007 23:52   

daSilva napisał/a:
Przyzwyczaiłeś się do 2500 na łape? Jak właziłeś w d..e skoro przetrzymałeś te wszystkie OLIMPIE i inne restrukturyzacje?

Zadziwiłeś mnie pracuje tu od początku i nigdy nie widziałem takiej kwoty na pasku.Chyba że z nadgodzinami.
Tak poza tym posty Karlita też mnie wkurzają.

Odpowiedz do tematu