|
kto chce zrobic sobie 1% podwyzki |
| Autor |
Wiadomość |
kiero

.jpg)
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 12:41 kto chce zrobic sobie 1% podwyzki
|
|
|
| czuje sie oszukany poniewaz zwiazki podpisaly zgode na ta kwote bez naszej wiedzy, wiem to nie jest malo ale chodzi o to zaufanie jakie nam obiecali, to po pierwsze po drugie to co dostalismy jako podwyzke bedzie w czesci zabrane z premi (jak ktos nie wie to z premi ma byc zabrane 2%) i o tym tez nikt nas nie poinformowal,wiec sam sobie zrobie 1% podwyzki wypisujac sie ze zwiazkow,od nowego roku.kto jest chetny niech pisze.Wiem moze to jest zle posuniecie moze powinnismy zostac i wlasnie namawiac wszystkich zeby sie zapisali a za 3 lata chyba na wyborach usunac Sławka z cieplego stołka,ale o to chodzi ze mi sie nie chce czekac. |
_________________ zwykły member |
|
|
|
|
 |
|
|
asus

|
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 14:15
|
|
|
| Nie jestem w związkach i też jestem niezbyt zadowolony z podwyżki,ale właśnie to te związki zaczęły walkę o to co dostaliśmy.Nie jest to rarytas,ale moim zdaniem poczekaj jeszcze z wypisaniem,zobaczymy jakie będą ich dalsze posunięcia,ale to oczywiście twoja decyzja.Pozdro. |
|
|
|
|
 |
Kamerton

Dział: body
|
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 15:30
|
|
|
Gratuluje Solidarności-
500zł brutto minus 2%premi oraz zero podwyżek dla TMP0, naprawde fantastycznie
dzękuje ci Romualdzie za te ZNACZNE PODWYŻKI, dziekuje Solidarności za to że solidnie wszystkich poinformowała o tych warunkach,dziękuje wszystkim ciemnym membrom którzy sie zgodzili na te ochłapy ,pokazaliśmy ze potrafimy walczyć o swoje, następne podwyżki juz w przyszłym roku słyszałem ze bedzie to wyglądało tak iż dyrekcja zaproponuje cukierki do wypłaty a zanając życie wszyscy sie na to zgodzą bo będą myśleli tak jak teraz-ZE WIECEJ SIE NIE DA!!
Jak chcecie zobaczyć znaczne podwyżki to chętnie prześle moje rachunki za czynsz,gaz,prąd i paliwo |
_________________ Kamerton |
|
|
|
|
 |
skalpel

Dział: GMMP
|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 18:45
|
|
|
nie narzekajcie. przeciez macie jeszcze DB Credit. Sławuś wam załatwił tani, bez zbędnych formalności |
|
|
|
|
 |
krismilka

|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 11:52
|
|
|
To nie jest nie jest podwyżka tylko dodatek 500 zł do pierwszych widełek. Więc może nie nadawajcie temu czemuś szumnych nazw typu "dodatek do podstawy" itd. Z mojego punktu widzenia (a jestem w Adecco) to tą szumną podwyżkę możecie sobie wsadzić (nie powiem gdzie). Miną co najmniej 2 lata zanim w ogóle mogę marzyć o tych wspaniałych 500 złoty Powodzenia w dalszych negocjacjach i oby tak dalej. |
|
|
|
|
 |
GORG

|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 15:35
|
|
|
| krismilka napisał/a: | To nie jest nie jest podwyżka tylko dodatek 500 zł do pierwszych widełek. Więc może nie nadawajcie temu czemuś szumnych nazw typu "dodatek do podstawy" itd. Z mojego punktu widzenia (a jestem w Adecco) to tą szumną podwyżkę możecie sobie wsadzić (nie powiem gdzie). Miną co najmniej 2 lata zanim w ogóle mogę marzyć o tych wspaniałych 500 złoty Powodzenia w dalszych negocjacjach i oby tak dalej. | Chyba nie myślałeś że te negocjacje obejmą Adecco . To że nie obejmują pierwszych widełek oplowców to już osobny temat>>>>> |
_________________ Pozdrowionka Piast Gliwice
 |
|
|
|
|
 |
skalpel

Dział: GMMP
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 21:28
|
|
|
chyba nie do końca chłopaki przeczytaliście uważnie to porozumienie |
|
|
|
|
 |
krismilka

|
Wysłany: Sob Gru 08, 2007 12:22
|
|
|
@ GORG
Z całym szacunkiem ale gdy chodziły pytania o to czy się zgadamy na podwyżkę była mowa o "DODATKU DO PODSTAWY". Rozumiem że Adecco nie zostało objęte tą podwyżką ale nie rozumiem czemu coś co jest dodatkiem do pierwszych widełek jest szumnie nazwane "DODATEK DO PODSTAWY". I jeszcze na masówce w stołówce zaprezentowane to osiągnięcie jako "wielki sukces" (zastosowano również groźbę że związki dalej wspólnie będą się nami opiekować ) To tyle moich pytań mam nadzieję że nie są one zbyt "niewygodne" |
|
|
|
|
 |
|
|
GORG

|
Wysłany: Sob Gru 08, 2007 14:35
|
|
|
Tak jak wyżej napisałem kto dostanie i kiedy to jest osobny temat ,szkoda że jest to kolejny temat do podziału na lepszych i gorszych |
_________________ Pozdrowionka Piast Gliwice
 |
|
|
|
|
 |
kiero

.jpg)
|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 20:50