PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
kto chce zrobic sobie 1% podwyzki
Autor Wiadomość
kiero 

Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 12:41   kto chce zrobic sobie 1% podwyzki

czuje sie oszukany poniewaz zwiazki podpisaly zgode na ta kwote bez naszej wiedzy, wiem to nie jest malo ale chodzi o to zaufanie jakie nam obiecali, to po pierwsze po drugie to co dostalismy jako podwyzke bedzie w czesci zabrane z premi (jak ktos nie wie to z premi ma byc zabrane 2%) i o tym tez nikt nas nie poinformowal,wiec sam sobie zrobie 1% podwyzki wypisujac sie ze zwiazkow,od nowego roku.kto jest chetny niech pisze.Wiem moze to jest zle posuniecie moze powinnismy zostac i wlasnie namawiac wszystkich zeby sie zapisali a za 3 lata chyba na wyborach usunac Sławka z cieplego stołka,ale o to chodzi ze mi sie nie chce czekac.

asus 

Wysłany: Wto Gru 04, 2007 14:15   

Nie jestem w związkach i też jestem niezbyt zadowolony z podwyżki,ale właśnie to te związki zaczęły walkę o to co dostaliśmy.Nie jest to rarytas,ale moim zdaniem poczekaj jeszcze z wypisaniem,zobaczymy jakie będą ich dalsze posunięcia,ale to oczywiście twoja decyzja.Pozdro.

Kamerton 

Dział: body
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 15:30   

Gratuluje Solidarności-
500zł brutto minus 2%premi oraz zero podwyżek dla TMP0, naprawde fantastycznie
dzękuje ci Romualdzie za te ZNACZNE PODWYŻKI, dziekuje Solidarności za to że solidnie wszystkich poinformowała o tych warunkach,dziękuje wszystkim ciemnym membrom którzy sie zgodzili na te ochłapy ,pokazaliśmy ze potrafimy walczyć o swoje, następne podwyżki juz w przyszłym roku słyszałem ze bedzie to wyglądało tak iż dyrekcja zaproponuje cukierki do wypłaty a zanając życie wszyscy sie na to zgodzą bo będą myśleli tak jak teraz-ZE WIECEJ SIE NIE DA!!
Jak chcecie zobaczyć znaczne podwyżki to chętnie prześle moje rachunki za czynsz,gaz,prąd i paliwo

skalpel 

Dział: GMMP
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 18:45   

nie narzekajcie. przeciez macie jeszcze DB Credit. Sławuś wam załatwił tani, bez zbędnych formalności :)

krismilka 

Wysłany: Czw Gru 06, 2007 11:52   

To nie jest nie jest podwyżka tylko dodatek 500 zł do pierwszych widełek. Więc może nie nadawajcie temu czemuś szumnych nazw typu "dodatek do podstawy" itd. Z mojego punktu widzenia (a jestem w Adecco) to tą szumną podwyżkę możecie sobie wsadzić (nie powiem gdzie). Miną co najmniej 2 lata zanim w ogóle mogę marzyć o tych wspaniałych 500 złoty :D Powodzenia w dalszych negocjacjach i oby tak dalej.

GORG 

Wysłany: Czw Gru 06, 2007 15:35   

krismilka napisał/a:
To nie jest nie jest podwyżka tylko dodatek 500 zł do pierwszych widełek. Więc może nie nadawajcie temu czemuś szumnych nazw typu "dodatek do podstawy" itd. Z mojego punktu widzenia (a jestem w Adecco) to tą szumną podwyżkę możecie sobie wsadzić (nie powiem gdzie). Miną co najmniej 2 lata zanim w ogóle mogę marzyć o tych wspaniałych 500 złoty :D Powodzenia w dalszych negocjacjach i oby tak dalej.
Chyba nie myślałeś że te negocjacje obejmą Adecco . To że nie obejmują pierwszych widełek oplowców to już osobny temat>>>>>

skalpel 

Dział: GMMP
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 21:28   

chyba nie do końca chłopaki przeczytaliście uważnie to porozumienie :(

krismilka 

Wysłany: Sob Gru 08, 2007 12:22   

@ GORG
Z całym szacunkiem ale gdy chodziły pytania o to czy się zgadamy na podwyżkę była mowa o "DODATKU DO PODSTAWY". Rozumiem że Adecco nie zostało objęte tą podwyżką ale nie rozumiem czemu coś co jest dodatkiem do pierwszych widełek jest szumnie nazwane "DODATEK DO PODSTAWY". I jeszcze na masówce w stołówce zaprezentowane to osiągnięcie jako "wielki sukces" (zastosowano również groźbę że związki dalej wspólnie będą się nami opiekować :D ) To tyle moich pytań mam nadzieję że nie są one zbyt "niewygodne"

GORG 

Wysłany: Sob Gru 08, 2007 14:35   

Tak jak wyżej napisałem kto dostanie i kiedy to jest osobny temat ,szkoda że jest to kolejny temat do podziału na lepszych i gorszych :cry:

kiero 

Wysłany: Czw Gru 27, 2007 20:50   

no i mamy+ 1% podwyzki od nowego roku stało sie wypisalismy.

Odpowiedz do tematu