|
komentarze do "Moplika" |
| Autor |
Wiadomość |
LIGOPTYRYSTA

|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 11:26 am
|
|
|
| Coś ci się namieszało w główce.Jaki związek Ty chcesz zakładać?Podziemną partyzantkę?Nie darzysz ludzi zaufaniem i czego oczekujesz w zamian? |
|
|
|
|
 |
|
|
Bochun

|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 4:11 pm
|
|
|
| LIGOPTYRYSTA napisał/a: | | Coś ci się namieszało w główce.Jaki związek Ty chcesz zakładać?Podziemną partyzantkę?Nie darzysz ludzi zaufaniem i czego oczekujesz w zamian? |
Zajmij się LIGOPTYRYSTA zabawą w swoim gronie przedszkolaków,to wam swietnie wychodzi ,a od nas i prawdziwych spraw się po prostu odstukaj. Jak przedszkolak robisz szum w piaskownicy, bo przecież tutaj jestes 3gwiazdkowy bochater( tyle głupot tu napisałeś).Tylko rozrzucasz piasek dookoła siebie, a chcesz, żeby ktokolwiek, nie mówiąc już o nas brał cię na poważnie.
Jak będziemy budować nową piaskownice pomyślimy o tobie.
P.s Nie odpisuj prosze nie chcę marnować czasu. |
|
|
|
|
 |
LIGOPTYRYSTA

|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 10:33 am
|
|
|
| Co Ty możesz wiedzieć człowieku.....................???,a post,który napisałeś powyżej wezmę pod uwagę w przyszłości. |
|
|
|
|
 |
Hiro

|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 3:51 pm
|
|
|
Bochun, ale twoje komentarze są śmieszne, jak taki człowiek chce mieć poważny związek i pomagać innym pracownikom. Z tego, co wyczytałem z twoich postów to tylko ty i twoi najbliżsi koledzy macie jak to piszesz "jaja i honor". Może jednak ty powinieneś wrócić do przedszkola i pobawić się w piaskownicy albo lepiej wyrzuć się na śmietnik, bo z taką postawą do innych to w tym waszym związku będziesz tylko ty. Jestem ciekawy co z tego wyjdzie. |
|
|
|
|
 |
Bochun

|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 4:46 pm
|
|
|
| LIGOPTYRYSTA napisał/a: | | Co Ty możesz wiedzieć człowieku.....................???,a post,który napisałeś powyżej wezmę pod uwagę w przyszłości. |
Czegóż to nie niewiem?
Tego że jesteście tutaj tacy wygadani?.
Czytając was wydaje sie że na wydziałach jestescie nie do wyjebania i człowiek zastanawia sie gdzie oni pracuja ???,bo umnie takich niema (w mojej grupie same dupy)co je każdy jednakowo kopie.
Czegóż to niewiem?
Że wtym zakładzie kumpel kumpla (nie wspominając tego niby przewodniczącego)potrafi podjebać i oczekuje by się ludzie szanowali.
Że życie to nie gra komputerowa - Bo tu inne są zasady, nikt nie prosi "any key". Tutaj człowiek jest programistą, a nie graczem !!!!!
Czegóż to niewiem??????
P.s HIro dla ciebie tylko tyle potrafisz jeszcze - DŁUBAĆ W NOSIE ????
(MISS LAKIERNI CZEKA) |
|
|
|
|
 |
skalpel

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 10:38 pm
|
|
|
| Bochun napisał/a: | | Nie dajcie Skalpelowi satysfakcji ,udowodnijcie że nie ma racji ,podpiszcie sie pod tym postem rekami i nogami udowodnijcie że macie "Jaja" że to o czym piszecie tutaj nie jest tylko waszym odreagowaniem na codzienność (tam jesteście nikim poniewierają wami) a tu anonimowo jesteście kimś potraficie opluć kogoś bo wiecie że nic wam nie grozi. |
a co mi po tej satysfakcji nie o nią tu chodzi.
ja się nawet przestałem temu wszystkiemu dziwić. część załogi to Adeccowcy. ci to się wogóle nie będą w nic angażować bo mają pietra że ich zwolnią wcześniej niż po roku a niektórzy łudzą się nadzieją na umowe z GMMP. kolejna grupa to "czasowniki" spietrani czy będą mieć przedłużona umowę. ci to nic nie zrobią bo sie również boją, może nawet bardziej niż Adecco, że im jej nikt nie przedłuży jak będą fikać. reszta z kontraktami stałymi i tak w dużej cześci rozgląda się za jakaś inną robotą więc po kiego się wychylać jak można sobie przezimować do momentu znalezienia czegoś lepszego. pozostała część się poustawiała i mają całą sprawę w miejscu gdzie plecy traca szlachetną nazwę bo im i tak jest dobrze. tu się podliże to dostanie D lub E na półrocze a jak się będzie starał to może i jakiś awansik da się ukręcić. więc dla odreagowania tego swojego strachu lub niemoty mają forum gdzie mogą sobie poużywać na kolegach, TL'ach, GL'ach i całej kadrze bo są anonimowi. niestety są i tacy co myślą że są anonimowi a nie mają nawet na tyle sprytu aby tego co paplają po kątach nie pisać toczka w toczkę na tym forum demaskując się w ten sposób. gdybym chciał z tego zrobić użytek to paru forumowiczów miałoby się z pyszna gdybym udał się z tą wiedzą do ich przełożonego a ja mógłbym nabić punktów do premii i pewnie nie tylko ja ale spoko chłopaki zwisa mi to i powiewa |
|
|
|
|
 |
Black

|
Wysłany: Pon Sty 15, 2007 4:47 pm
|
|
|
| Bochun napisał/a: | Czegóż to nie niewiem?Tego że jesteście tutaj tacy wygadani?.
Czytając was wydaje sie że na wydziałach jestescie nie do wyjebania i człowiek zastanawia sie gdzie oni pracuja ???,bo umnie takich niema (w mojej grupie same dupy)co je każdy jednakowo kopie.Czegóż to niewiem?Że wtym zakładzie kumpel kumpla (nie wspominając tego niby przewodniczącego)potrafi podjebać i oczekuje by się ludzie szanowali.
Że życie to nie gra komputerowa - Bo tu inne są zasady, nikt nie prosi "any key". Tutaj człowiek jest programistą, a nie graczem !!!!!
Czegóż to niewiem?????? |
Jak ty chcesz zakladac zwiazek zaw. skoro nie masz poszanowania drugiego czlowieka ?? albo jestes az tak glupi ,albo az tak nawiny skoro sadzisz ze ci sie TO uda |
_________________ By starsi nie stali pod deszczem co runął ze wszystkich zebranych wstydów
jest to krótka opowieść o Silsowskiej Radzie Żydów |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Wto Sty 16, 2007 6:11 pm
|
|
|
| można mieć zastrzeżenia do formy w jakiej Bochun przekazał to co leży mu na wątrobie ale jeśli chodzi o sedno sprawy to ma niestety dużo racji. wiele osób tu piszących nie ma takiej odwagi w realnym świecie jaka prezentuje na tym forum i to jest niestety smutna prawda. forum dodaje tej odwagi poprzez swoją anonimowość. i to jest chyba sens jego wypowiedzi. |
|
|
|
|
 |
|
|
wiarus

|
Wysłany: Wto Sty 23, 2007 2:54 am
|
|
|
| Bochun napisał/a: | Zajmij się LIGOPTYRYSTA zabawą w swoim gronie przedszkolaków,to wam swietnie wychodzi ,a od nas i prawdziwych spraw się po prostu odstukaj. Jak przedszkolak robisz szum w piaskownicy, bo przecież tutaj jestes 3gwiazdkowy bochater( tyle głupot tu napisałeś).Tylko rozrzucasz piasek dookoła siebie, a chcesz, żeby ktokolwiek, nie mówiąc już o nas brał cię na poważnie.
muszę przyznać że niezły początek. Zacząłem się zastanawiać ale pewne wypowiedzi ostudziły mój zapał |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Wto Sty 23, 2007 10:43 pm
|
|
|
| wiarus napisał/a: | | Bochun napisał/a: | Zajmij się LIGOPTYRYSTA zabawą w swoim gronie przedszkolaków,to wam swietnie wychodzi ,a od nas i prawdziwych spraw się po prostu odstukaj. Jak przedszkolak robisz szum w piaskownicy, bo przecież tutaj jestes 3gwiazdkowy bochater( tyle głupot tu napisałeś).Tylko rozrzucasz piasek dookoła siebie, a chcesz, żeby ktokolwiek, nie mówiąc już o nas brał cię na poważnie.
muszę przyznać że niezły początek. Zacząłem się zastanawiać ale pewne wypowiedzi ostudziły mój zapał |
zbyt szybko się zrażasz. chciałbys zeby wszyscy sobie kadzili jak to jest pięknie. to było zwykła męska wymiana zdań |
|
|
|
|
 |
mixerr

|
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 3:54 pm
|
|
|
związek zawodowy o nazwie solidarnośc i Sławek C. znów się przypomnieli tylko nie koniecznie z tej dobrej strony, a konkretnie mi chodzi o porozumienie w sprawie nowych premii w naszym wspaniałym GM. Dzięki Sławek |
|
|
|
|
 |
rybak

|
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 5:05 pm
|
|
|
| Może trochę więcej szczegółów Mixer |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 10:46 pm
|
|
|
| mixerr napisał/a: | związek zawodowy o nazwie solidarnośc i Sławek C. znów się przypomnieli tylko nie koniecznie z tej dobrej strony, a konkretnie mi chodzi o porozumienie w sprawie nowych premii w naszym wspaniałym GM. Dzięki Sławek |
z tego co mnie się obiło o uszy to solidaruchy nie maczały w tym swoich brudnych paluchów. to inicjatywa naszego bossa. ale powtarzam to tylko zasłyszana informacja zwana plotką
[ Dodano: Pon Kwi 02, 2007 11:16 pm ]
nikt nie omentuje tego dwutygodnika satyryczno-plotkarskiego to ja znowu dorzuce pare groszy
| Cytat: | | To bowiem – jak nauczał Jan Paweł II – człowiek musi być podmiotem wszelkiej działalności gospodarczej. Firmy powinny istnieć dla ludzi, a nie wyłącznie dla zysku. Pieniądz w żadnym wypadku nie może być ważniejszy od człowieka. |
Sławek na miły Bóg co ty wypisujesz w tej "gazetce". człowieku jeśli już podpierasz się autorytetem JPII to przynajmniej zacznij traktować tak ludzi jak on nauczał. jak można wykorzystywać wizerunek Papieża do argumentowania swoich działań w jednym artykule a w drugim pisać rzeczy, za które on by się oblał wstydem. człowieku skoro udajesz takiego przedstawiciela pokolenia JPII to zacznij tak postepować jak on nauczał. jeśłi nie wiesz o czym on mówił i do czego nawoływał to ci trzeba pamięć odświeżyć albo jesteś ostatnim hipokrytą. on uczył o miłosci bliźniego, o szanowaniu człowieka, o wybaczaniu i zacieraniu podziałów. to on modlił sie w synagodze w meczecie, w cerkwi. ty albo tego nie wiesz albo jego nauki do ciebie nie trafiły i wykorzystujesz je tylko jako slogan reklamowy dla swoich działań.
| Cytat: | | Ustalano je bowiem – wzorem dawnej agentury służby świeżo zlikwidowanych – metodą „na oko”, która jest zawodna sama z siebie. Być może niektórym przypomniały się młode lata, kiedy to podczas szkoleń operacyjnych trenowali szybkie liczenie wrogiego tłumu (i przy okazji sztukę zapamiętywania twarzy). Niewątpliwie łza się mogła zakręcić w oku, bo kto by przypuszczał, że metody walki z demokratyczną opozycją przydadzą się do „dialogu” z załogą światowego koncernu. |
cytaty z http://www.solidarnosc-op...?article_id=184
jak możesz sugerować wogóle ze ktoś pracował w SB lub w innych służach reżimowych skoro ta załoga jest tak młoda że większość nie pamięta nawet stanu wojennego. ty sugerujesz że ludzie przechodzili szkolenia esbeckie. człowieku może zaraz zrobisz nam na zakładzie lustrację w wersji PiSowskiej. walnij ty się w ten swój łeb najlepiej z rozpędu uderz w jakis betonowy mur moze ci się polepszy. ty chcesz robić rewolucje w zakładzie obrzucajac ludzi błotem i dzieląc ich na swoich i ubeków chciałbym ci delikatnie przypomnieć że nie kto inny jak ty w ubiegłym roku denuncjowałeś ludzi z Body do dyrekcji i to jest fakt a nie jakies tam twoje chore domysły |
|
|
|
|
 |
batonik

|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 12:06 pm
|
|
|
Tak w ogóle, to nie jest dyskusja na ten temat.
Powinniście założyć osobny, ale słowa uznania dla Bonusika, za słowa i za to co chce zrobić.
Całe BODY jest z Tobą |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 10:36 pm
|
|
|
no i stało się. to o czym nawet w najbardziej fantastycznych snach mi do głowy nie przychodziło. muszę pochwalić chłopaków z S za ich ostatni "dwutygodnik dezinformacyjny" a dokładnie o co chodzi no to po kolei.
przeczytałem dzis uważnie tekst "Niebieski mundurek" i aż mnie zjeżyło. ja tyle czasu żyłem w błogiej nieswiadomości co sobie szykuję po cichy we własnym domu. normalnie jak przeczytałem ten tekst i wróciłem do domu to z mety wylądowałem z głowa w szafie. tak w szafie, nie wsadzałem najpierw nosa do gara żeby zobaczyć co jest na obiad tylko swoje pierwsze kroki po przestapieniu progu mieszkania skierowałem wprost do szafy. zrobiłem tak żeby mi nie wyleciało z głowy co mam zrobić a po obiedzie to człowiek się rozleniwia i zapomina o różnych rzeczach. tym razem nie mogłem sobie na to pozwolić no bo przecież niebezpieczeństwo czychało na mnie pod moim własnym dachem a jak to u nas mówią Safety First. zapytacie o co właściwie mi chodzi już śpieszę wyjaśnić. po prostu wywaliłem z szafy wszystkie niebieskie koszule nawet te w pepitkę i delikatne paski no bo licho nie śpi. przecież jak ja bym sie w to ubrał i niedaj bóg wyszedł w tym na ulicę to masakra, grób, mogiła, kamikadze boski wiatr nie ma przebacz. przecież chodząc po ulicy w niebieskiej koszuli czycha na mnie tyle niebezpieczeństw. okolica, w której mieszkam pełna jest różnych meneli. oni tylko czekają na mnie i mnie podobnych żeby mi dokopać jak będę paradował w niebieskim wdzianku. na a jak zdarzyłoby się wracać do domu po zmroku to już można na mszę dawać i opłacać grabarza. ja lubię sobie połazić po zmroku po okolicy i co wtedy no niebieska koszula to praktycznie wyrok śmierci a niech mi się jeszcze zdarzy być lekko traconym to już amen w pacierzu, pewny grób. dlatego wszystkie niebieskie koszule poszły na szmaty. no przecież nie będę kusił losu. jeszcze mnie coś podkusi żeby się ubrać na niebiesko i co wtedy jakieś starowinki i awanturujących się lokatorów to bym pewnie ominął ale takiego menela to już nie mam najmniejszych szans. no przecież nie będę szybszy niż latająca flaszka po jabolu. a jak meneli będzie dwóch to przed kanonadą nawet sprytne manewry lawirowania nic nie dadzą. jedną flaszkę może bym i minął ale pewnie druga trafi mnie w potylicę i koniec. ludzie radzę wam dobrze posłuchajcie, wywalcie wszystkie niebieskie koszule na śmietnik albo oddajcie do Caritasu nich kto inny ma kłopoty przez kolor swojego ubrania.
tak się zastanawiam czy nie wywalić też białych bo jak się ludzie wkurzą na tych strajkujących lekarzy i pielęgniarki to może być i tak że chodząc na biało też się człowiek narazi na niebezpieczeństwo. no ale o tym nie ostrzegali w tym artykule. o rany zapomniałem jeszcze o kolorze zielonym a właściwie morskim, bo taki kolor mają ubranka chirurgów. te też trzeba wywalić bo ktoś może pomyśli że wyszliśmy na polowanie na ludzkie narzady do przeszczepów i też możemy zarobić w czerep.
teraz to się zaczynam zastanawiać jaki kolor jest bezpieczny bo prawie każdy się z czymś kojarzy. chyba trzeba będzie zostać naturystą ale to przy obecnych rządach równie bezpieczne jak kąpiel w basenie z głodnym rekinem. ludzie doradźcie coś.
w sumie to jestem chłopakom a szczególnie autorowi tekstu dozgonnie wdzieczny za ostrzeżenie. |
|
|
|
|
 |
|
|