PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Kobiety jak fecaci
Autor Wiadomość
Nestea 

Dział: Univers
Miejsce pracy: Decath|on
  Wysłany: Sro Cze 25, 2008 11:10 pm   Kobiety jak fecaci

Dziewczyny nie wkurza was to ze musimy nosic ciezke paczki? odwalamy robote jak faceci niedlugo nadamy sie do Strong Menow yeahhh !! na umowie jest napisane dokladnie ile mozemy nosic a góra ma to w d***

Rambdalski 

Wysłany: Sro Cze 25, 2008 11:19 pm   

Idzcie do Xaviera, jeszcz jeszcze PIP (Państwowa Inspekcja Pracy)

mixerek 

Dział: Decathlon
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 8:41 am   

no jak wpadlaby PIP to bylo by j***ne ale nie dla nas ale dla firmy ale dziewczyny macie racje nie dawajcie sie wykorzystywac walczcie o swoje powodzenia

wysoki_sklad 

Wysłany: Czw Cze 26, 2008 10:42 am   

Z tego co pamietam to na umowie jest napisane ze:

w przypadku facetow - paczka wieksza lub rowna 50kg = 15min odpoczynku i dopiero wtedy mozna wziasc nastepna tak duza paczke

w przypadku dziewczyn jest taka sama zasada tylko ciezar paczki to chyba 20kg i wiecej

Ale nie zapominajcie, ze to nie polega na tym ze dziewczyna wezmie paczke 20kg po czym 15min siedzi i odpoczywa i potem bierze nastepna, tylko jesli zdarzy sie ze wezmie ciezsza paczke niz 20kg to przez najblizsze 15min musi brac mniejsze, a dopiero po 15min nastepna wieksza.

I z tego co pamietam, a pracowalem na mix'ach, tranzycie itp. to nie za wiele tam bardzo ciezkich paczek. Wyjatkiem sa paczki z wysokiego skladu typu rowery, sprzet do cwiczen, obciazenia itp. Ale kto wam dziewczyny kaze to nosic nonstop? Wezmiecie jedna taka (o ile dacie rade) a potem przez 15min mozecie sobie nosic paczki ktore jedna reka uniesiecie... :mrgreen: Pozatym pracuje tam wiekszosc chlopakow wiec zostawcie noszenie najciezszych rzeczy im..

swojak 

Wysłany: Czw Cze 26, 2008 9:12 pm   :(:(:(

Z tego co pamietam to na umowie jest napisane ze:

w przypadku facetow - paczka wieksza lub rowna 50kg = 15min odpoczynku i dopiero wtedy mozna wziasc nastepna tak duza paczke !!!

TY SIĘ Pa******ki TAK NIE WYMĄDRZAJ,BO W KODEKSIE JEST NAPISANE ŻE KOBIETY DŻWIGAJĄ OD 12-20 KG MAKSYMALNIE A NIE 20 KG I WIĘCEJ. NA UNIVERSACH NIE MA LEKKICH PACZEK,CHYBA ŻE TY NALEŻYSZ DO TYCH LŻEJSZYCH- PACZEK..JAK WIDZĘ,ŻE DZIEWCZYNA KTÓRA WAŻY 40 KG I DŻWIGA PACZKĘ TAKIEJ SAMEJ WAGI JAK ONA TO AŻ MNIE W DUPIE SZCZYPI.WIDZĘ,ŻE TY TEŻ PRZESZEDŁEŚ DOSKONAŁE SZKOLENIE JAK WYRUCHAĆ PRACOWNIKA!!!

MojitoFun 

Dział: Rampa
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 12:51 am   

W umowie macie jasno okreslone zasady i tylko do tego sie stosujcie... ja wole pomóc dziewczynie albo samemu cos przenieśc niż wyjść na frajera. Gentelmanem trza być :] Umowa umową, ale jest jeszcze kultura (o ile kotoś posiada)...

mixerek 

Wysłany: Pią Cze 27, 2008 9:18 am   

tak tak to prawda kultura musi byc a np P.Pa******ki wykorzystuje tak maksymalnie ludzi ze nalezy mu sie odznaka z tytułem "JESTEM GENERAŁEM KTÓRY WIE JAK WYRUCHAĆ PRACOWNIKÓW" PACZEK SKONCZ TE SWOJE pierdoły pociskac i zacznij wkoncu myslec ta mozgownica no chyba ze podrodze w zyciu ci gdzies wyparowała i sie kultury nie nauczyłeś :evil:

wysoki_sklad 

Wysłany: Pią Cze 27, 2008 10:23 am   

do mixerka:

po 1: nie jestem G.Pa******ki i nie sadze zeby on chcial sie udzielac tu na forum

po 2: jak jestes taki kozak bo widze ze ostro sypiesz tekstami na internecie to przyjdz do nas na dzial frajerze i powiedz to Paczkowi prosto w oczy ok? wkurrwiac mnie juz zaczynasz...nastepna osoba co na internecie potrafi sie zalic i nic wiecej :???:

shv1 

Wysłany: Pią Cze 27, 2008 10:34 am   

Panowie, przypominam że od załatwiania spraw prywatnych, żali i innych inwektyw jest tylko i wyłącznie PW

Proszę na temat :idea:

duszek kacperek 

Wysłany: Pią Cze 27, 2008 12:18 pm   

jakbyśmy czekały na faceta do ciężkiej paczki to by nas zima przy tym zastała. poza tym, panowie (niektórzy, w przypadku mojego Univeru na pewno) wolą chować się między regałami niz pomagać, więc....

[ Dodano: Pią Cze 27, 2008 12:21 pm ]
a co jeszcze? przecież nie ma na czym usiąść, bo krzesła pozabierali.

swojak 

Wysłany: Pią Cze 27, 2008 8:50 pm   he

Widzę Pa******ki że Cię zabolało, a jednak się udzielasz!Wszyscy wiedzą że to Ty bo nie ma równie przemądrzałego kolesia na wysokim składzie(zresztą na całym magazynie).Z tym nie udzielaniem na forach też bym nie przesadzał,bo z tego co się orientuję poprzednie zamknięte było Twoim dziełem!Ale z tego co zauważyłem nie tylko Ty jesteś leniwcem.Większość kierowników zaczyna wprowadzać swoje rządy i zaczynają Nas coraz bardziej cisnąć.Nawet z grafikami jest problem bo chyba myślą że marzeniem każdego jest praca na popołudnie i w weekendy.

Rambdalski 

Wysłany: Nie Cze 29, 2008 3:43 pm   

Swojak co do innych kierowników to po części masz racje, zmienili się ostatnio. Krzesła są pozabierane, zakaz rozmów podczas Pickingu ( jak dla mnie totalna przesada), wychodzenia do szatni... (jak ktoś potrzebuje wziąść tabletke przebiwbolowa to musi sie tłumaczyc) I większe donoszenie na pracowników przez Kierowników. Robi się mały totalitaryzm... Natomiast jest jeszcze druga strona medalu, Xavier nad sobą też ma kogoś, Kierownicy mają nad soba Xaviera, my Kierowników więc oczywiste jest to, że będziemy mieć najgorzej i najwięcej będziemy marudzić :PWięcej wypowiedziec sie nie mogę bo zajścia są usłyszane os osob trzecich. Szkoda ze tak się robi bo na początku było lepiej.

piku 

Wysłany: Nie Cze 29, 2008 5:26 pm   

Swojak nie uzywaj nazwisk. Jesli chcesz koniecznie cos napisac, to uzyj pseudonimu lub okresl inaczej o kogo Ci chodzi. Nie zabraniam Ci wyrazac swojego zdania, ale uszanuj dobre imie kolegow z pracy. Dzieki.

mixerek 

Wysłany: Sro Lip 02, 2008 7:22 pm   

dokładnie nie używajcie nazwisk najlepiej opisac o kogo chodzi a wtedy bedzie wiadomo oczywiscie teraz robi sie sajgon zreszta teraz to zeby miec dobrego kierownika to chyba mu musisz pół litra postawic zebys mial wolne

HydroCanabinol 

Dział: Rampa(Wyspa Cieni)
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 10:55 am   

Mixerek :

1.Pierwsze kierownik, G.P nikogo nie wykorzystuje...

Ale olać i na temat, w sumie fakt :/ jak patrze a tu dziewczyna, szczupła ...Podnosi paczkę, z którą ja mam kłopot :| Ale też jest tak, że nie :P chyba niektóre koleżanki się boją zapytać o pomoc ??. I tak jak napisał MojitoFun, trzymajcie sie umowy do 12 kilogramów, spontaniczne do 25 chyba a resztę j**ać nie ruszajcie ciężkich paczek. I z apelacją proście o pomoc jak coś jest za ciężkie zawsze pomożemy :P !

Odpowiedz do tematu