Dział: body
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 10:15 Kaizeny na złomie
Jakiś czas temu zauważyłem,że w koszu złomowym leżą zaciski do przewodów wodnych...Z tego co mi wiadomo to był to kogoś kaizen.To tak kończą u nas niektóre kaizeny.Ktoś wymyśli, inny poświęci czasu na wyszukiwanie materiału, inny poświęci czas na zrobienie tego kaizenu (a tych zacisków była masa) a teraz leżą sobie na złomie....Kupa kasy jak zwykle poszło w błoto ,przepraszam w złom...
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 13:18 Re: Kaizeny na złomie
memberek napisał/a:
Jakiś czas temu zauważyłem,że w koszu złomowym leżą zaciski do przewodów wodnych...Z tego co mi wiadomo to był to kogoś kaizen.To tak kończą u nas niektóre kaizeny.Ktoś wymyśli, inny poświęci czasu na wyszukiwanie materiału, inny poświęci czas na zrobienie tego kaizenu (a tych zacisków była masa) a teraz leżą sobie na złomie....Kupa kasy jak zwykle poszło w błoto ,przepraszam w złom...
To był kaizen J.Kapery-badziewie które musialo być zrealizowane z racji stanowiska pomyslodawcy...Nawet najmniej przydantne kaizeny GL,SM itd... są realizowane i często nagradzane,...Niestety...
a powiedzcie mi kto wymyślił te durne zawory na wężach o które wciąż zachaczam łbem. za niedługo ściągne sobie skalp...
zresztą i takich nie używamy bo brakuje im czerwonych rączek (poodpadały)????
i kto nadzoruje gdzie mają być umieszczone.. ???