|
hello |
| Autor |
Wiadomość |
Romeo

Dział: fitness
Miejsce pracy: Decath|on
|
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 17:04 hello
|
|
|
witam!!!
MAm pytanko. Kto planuje po okresie próbnym podpisać kolejna umowe?? Doszły mnie słuchy , że nasza ekipa magazynierów troszke się wykruszy. W sumie to trudno się dziwić. Nikt się nie spodziewał takiej harówki za takie marne pieniadze.zarabiamy tyle samo co ludzie pracujacy w sklepie, a praca jest bez porównania cięższa. |
_________________ Romeo |
|
|
|
|
 |
|
|
swojak

|
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 17:31 Re: hello
|
|
|
| Romeo napisał/a: | witam!!!
MAm pytanko. Kto planuje po okresie próbnym podpisać kolejna umowe?? Doszły mnie słuchy , że nasza ekipa magazynierów troszke się wykruszy. W sumie to trudno się dziwić. Nikt się nie spodziewał takiej harówki za takie marne pieniadze.zarabiamy tyle samo co ludzie pracujacy w sklepie, a praca jest bez porównania cięższa. |
No to chyba jałmużna a nie wypłata! |
|
|
|
|
 |
kmmw

Dział: magazynier
|
Wysłany: Sro Maj 21, 2008 00:15
|
|
|
| dokładnie...co do płacy...to marniuchnie:(niestety:((( |
|
|
|
|
 |
swojak

|
Wysłany: Sro Maj 21, 2008 17:35
|
|
|
jedna impreza,trochę browarów i koniec jałmużny.Teraz kolejny miesiąc trzeba przerobić:)
[ Dodano: Sro Maj 21, 2008 7:06 pm ]
A tak wogóle to jeszcze trochę i umowy Nam się będą pomału kończyć,więc życzę powodzenia w szukaniu nowych jeleni do pracy!!!Bo dla faceta to jest jałmużna a co dopiero jakbym miał rodzinę- na chleb i może smalec byłoby mnie stać:( |
|
|
|
|
 |
seaborg

|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 11:55
|
|
|
| swojak napisał/a: | jedna impreza,trochę browarów i koniec jałmużny.Teraz kolejny miesiąc trzeba przerobić:)
[ Dodano: Sro Maj 21, 2008 7:06 pm ]
A tak wogóle to jeszcze trochę i umowy Nam się będą pomału kończyć,więc życzę powodzenia w szukaniu nowych jeleni do pracy!!!Bo dla faceta to jest jałmużna a co dopiero jakbym miał rodzinę- na chleb i może smalec byłoby mnie stać:( |
hehe z taka kaska to cale zycie na garnuszku mamusi mozna siedziec porazka zobaczymy jak to sie wszystko potoczy ale nasza firma jednak faworyzuje osoby na poł etatu z ogloszen o prace przynajmniej tak wynika a wiadomo ,ze takie osoby zazwyczaj sie ucza zarabiaja na studia i to im wystarcza ale trzeba zaznaczyc połowa to turysci przychodza by odsiedziec swoje nie "odrobić" |
|
|
|
|
 |
swojak

|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 20:26 hehe
|
|
|
Oczywiście że faworyzowani a do tego pracownik na pół etatu ma przerwę 30 minutową tak jak pełnoetatowiec!!!Gdzie tu sprawiedliwość?!
-------------------------------------------------------
Kierownik zwraca się do magazyniera:
- Kolego wszystko robisz powoli: powoli myślisz, powoli piszesz,
powoli mówisz, powoli się poruszasz! Czy jest coś, co robisz szybko?
- Tak, szybko się męcze... |
|
|
|
|
 |
seaborg
Gość
|
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 09:10 PRZERWA
|
|
|
| Z tego co się orientuje 30minut przerwy przysługuje każdemu pracownikowi nawet na pół etatu pod warunkiem , że pracuje dłużej niż 4h ale też trzeba zaznaczyć pracujemy np. od 14 do 22 w tym 30 minut przerwy a przysługuje nam tylko 15 tu też jest niepisana umowa „robimy” 8h15minut i jest okej ale rozkłady autobusów są takie a nie inne i naprawdę nie da się zrobic pelnego dnia pracy bez wczesniejszego wyjścia z zakładu dużo osób przyjeżdża 57 , który odjeżdża 22h08 i jakby nie było robimy exodus z zakładu w czasie pracy. Pewnie niedługo będzie to problemem. PS dobry kawał swojak |
|
|
|
|
 |
Romeo

Dział: fitness
|
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 22:17
|
|
|
| Kodeks pracy kodeksem ale na początku umowa była taka , że mamy 30 min pracy bez oddawania tych 15 min. Później zaczęli coś kombinować. |
_________________ Romeo |
|
|
|
|
 |
|
|
seaborg

|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 00:18
|
|
|
| widać co i rusz dochodza nowe pomysły jak wydusic wiecej z czlowieka hehe , szczerze mowiąc przerwa 15min np dla wysokiego składu to byłaby farsa zanim dojda i wrócą to 10 minut zleci |
_________________ jesli nie wiesz o co chodzi to zawsze chodzi o kaske |
|
|
|
|
 |
kmmw

Dział: magazynier
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 23:15
|
|
|
| z tego co słyszałem to dużo osób chce już niepodpisywać po 3 miesiącach umowy...może to da Xavierowi coś do myślenia, że coś jest nie tak...co Wy o tym myślicie?? |
|
|
|
|
 |
seaborg

|
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 08:09
|
|
|
hmm w każdym magazynie decathlonowskim są odejścia i w tym też będą i nikt tego nie zatrzyma ale liczyć na szybką poprawę warunków płacy nie ma sensu dobrze widzimy wszyscy co się święci |
|
|
|
|
 |
swojak

|
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 19:14 :(
|
|
|
| Podobno Xavier nie może nic zrobić bo to Warszawa decyduje,ale myślę że dla chcącego nic trudnego.Na większe pieniądze w murzynowie nie ma co liczyć!!! |
|
|
|
|
 |
seaborg

|
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 23:13 Nasza praca jest warta 322.63 EURO
|
|
|
| Pamiętacie wszyscy Korneliusza chłopak zarabia we Wloszech 1000 Euro większość zarabia tak samo w jego magazynie my nie mamy nawet 1/3 tego brakuje prawie 11 Euro prawie robi wielką różnicę a teraz powiem wam jak to przeczytać jesteśmy „prawie” w 1/3 Europejczykami dla Decathlonu …. i to jest tragiczne |
|
|
|
|
 |
MojitoFun
Gość
|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 00:11
|
|
|
| Seaborg - zwróć tylko uwage na to ze Kornel płaci 600 euro za mieszkanie miesięcznie, na moje oko są tak samo ruchani jak my tylko ze proporcjonalnie do wydatków... Nie ma co przeliczać bo u nas tez chleb nie kosztuje 12zł... |
|
|
|
|
 |
seaborg
Gość
|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 19:20
|
|
|
| wiem ale patrzac na to z obiektywnej strony sa produkty , ktore naprawde cenowo nie odbiegaja ,az tak bardzo jak w innych krajach europy a mieszkamy niestety w kraju podwyzek ale tylko i wylacznie cen towarów i usług jak na to nie patrząc a wracajac do Kornela hmmm to cena najmu mieszkania jest dosc wysoka ale kalkulujac czy ktos z nas pracowalby za granicą za pensję, która w wiekszosci idzie na opłaty nie po to sie jeździ na "saksy" jesli zostaje mu 400 Euro to jedzenie i inne wydatki pochlonęlyby jego pensję wygląda to tak pracuj bo musisz za coś przeżyć ... jak dla mnie lipa napewno musi cos zaoszczedzic bo by tam nie siedzial |
|
|
|
|
 |
|
|