|
GL też człowiek. |
| Autor |
Wiadomość |
brawal

.gif)
Dział: Body
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Pią Mar 02, 2007 23:19
|
|
|
| Masz rację Members , ja już dwa miesiące czekam na odpowiedź od Pana Nikt Ważny . |
_________________ A kapusta rzecze smutnie: "Moi drodzy, po co kłótnie, Po co wasze swary głupie, Wnet i tak zginiemy w zupie!" |
|
|
|
|
 |
|
|
nikt ważny

|
Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 13:33
|
|
|
| brawal napisał/a: | | Masz rację Members , ja już dwa miesiące czekam na odpowiedź od Pana Nikt Ważny . |
a na jaką to odpowiedź czekasz tak długo? czyżby brakło ci odwagi i nie zapytałeś swojego GL'a o jego rzekomą podwyżkę ? no ja myślałem ża taki wygadany gość jak ty nie ma z tym problemów a może co również zakładam twój GL'a zbył cię i sam nie udzielił ci odpowiedzi ? no to ja ci jednak jej krótko udziele.
nowo awansowani GL'e na dzień dobry dostali po ok. 3stówy do swoich wypłat czyli w tym momencie zrównali się w wypłatach z TM utrzymania ruchu. fajnie nie ? TM ma taki sam szmal jak GL to tylko w naszej firmie jest chyba możliwe.
po jakimś czasie tzw. próby, podobno wyrównano im zarobek z najniższym jaki może mieć GL i to pewnie o tę podwyżkę robił się taki szum.
poza tym jak wiesz ty masz tzw. widełki. czy się na nie łapiesz to już inna sprawa ale GL'e nie mają widełek płacowych. nasz zarobek zawiera się w pewnym przedziale kwotowym, jakim to nawet ja sam nie wiem. co jakiś czas dyrektorzy i szefowie wydziałów zbierają się więc i weryfikuja zarobki GL. w zależności od tego jak jest oceniany GL, dyrektor w swojej łasce dorzuca mu jakąś kasę ale może też być tak że GL przez cały czas pełnienia tej funkcji nie znajdzie uznania w oczach szefa i nie dostaje nic oprócz tego co ty tzn. podwyżke inflacyjną. oczywiście przy jego stawce kwota jest wyższa bo to wynika z czystej matematyki i chyba tego ci nie musze tłumaczyć ? tak że szum się zrobił bo ktoś coś usłyszałale nie wiedział o co chodzi i poszła plota o podwyżkach dla GL'i. możesz mi wierzyć lub nie ale podwyżek żadnych nie było oprócz tego co ci opisałem. a tych szczęśliwców, którzy załapali się na przychylność RR można policzyć na palcach jednej ręki.
o to ci chodziło czy coś jaśniej wyklarować ? moim zdaniem błędem jest że takich informacji nie podaje się publicznie co powoduje właśnie tego typu domysły i plotki. ktoś jednak uznał że ta wiadomość jest tak wstydliwa jak pewne schorzenie no ale nie mi o tym decydować.
przepraszam jeśli na twój kolejny post znowu odpowiem za jakieś 2 miesiące ale ja naprawdę mam lepsze zajęcia niż ślęczenie przed monitorem komputera i czytanie wszystkiego co piszą na tym forum. baw się dobrze. do nastepnego razu |
|
|
|
|
 |
brawal

.gif)
|
Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 18:59
|
|
|
| Cytat: |
Do Pana Nikt Ważny .
Proszę uważnie przeczytać wszystkie moje posty ( ze zrozumieniem ).
|
| Cytat: | | "Pisząc arkusz otwartego awansu na GL-a jak Pan sobie wyobrażał tę pracę". |
Jeszcze jaśniej mam napisać ? |
_________________ A kapusta rzecze smutnie: "Moi drodzy, po co kłótnie, Po co wasze swary głupie, Wnet i tak zginiemy w zupie!" |
|
|
|
|
 |
memberek

Dział: body
|
Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 23:16
|
|
|
| Szczeże mówiąc nie znam porządnego GLa ,chociaż Michałek B. czasami był znośny ale reszta to ludzie którzy nie maja pojęcia o niczym a wypowiadają sie..Teraz obecnie nie mam GLa ale już tyle przeżyłem ich,że stwierdzam ,że najlepszym GLem był teraźniejszy SM Irek O.Powaga.Facet miał jaja i wiedział co i jak no ale to było w latach 1998;1990 |
_________________ GMMP-nie polecam... |
|
|
|
|
 |
laotee

|
Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 11:57
|
|
|
| Siemka wszystkim . I co ja tu czytam ktoś w końcu poruszył temat G.L. no i w końcu któryś z nich się odezwał na forum odważny facet ..ale do rzeczy przez tyle lat pracy w oplu a pracuje już tu 8 lat poznałem wszystkich,, PANóW G.L. ; I TYCH PRAWDZIWYCH których można by wyliczyć na palcach jednej ręki mowa tu oczywiście o G.A i uwierzcie mi są wśród nich tacy z prawdziwego zdarzenia i tacy którzy w ogóle nie nadają się do pracy z ludźmi kilka przykładów ; G.L z napraw zmiana zielona Jacek J. z tym facetem można konie kraść był moim T.L i powiem wam już jako T.L. nie jednokrotnie stawał w obronie membra postawił się nawet samemu Darkowi P. drugim takim G.L jest (był...obecnie S.M. zmiana zielona ) Piotr S. też niejednokrotnie bronił swoich podwładnych a i obecnie jako S.M. jeszcze jest ,,,człowiekiem''' Nie można też pominąć Krzysztofa D. który też zalicza się do tych nielicznych, ale oczywiście to są tylko nieliczne wyjątki bo po przeciwnej stronie stoją tacy jak W.B o którym można było przeczytać całe historie w każdym kiblu i jest też warszawiak z drzwi ....oczywiście nie można zapomnieć o tym co po trupach do celu Piotr N. takich jak oni to jest w firnie wielu ...ale największą plamą dla tej firmy są G.L którzy swoją wiedzą inteligencją przynoszą wstyd tej firmie wystarczy przeczytać to co piszą np. DżWI albo BUL czy PSZEJśCIE TO JEST CHLUBA naszej firmy ...... |
|
|
|
|
 |
members

Dział: GA
|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 01:26
|
|
|
| Cytat: | | oczywiście nie można zapomnieć o tym co po trupach do celu Piotr N. takich jak oni to jest w firnie wielu |
jesli mysle o tym samym - ze zmiany BLUE - to calkowicie sie z tym zgodze
jeszcze jak byl TL-em byl facet z jajem a teraz mu ciezko czesc powiedziec
zebym nie powiedzial ze zachowuje sie jak piz.... (wulgarnie damska czesc ciala)
a nawiazujac to byl przyczyna ( 50% ) MOPLIK-owskiego tamatu "smierdzaca sprawa" |
|
|
|
|
 |
Membersik

|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 19:37
|
|
|
No faktycznie czytając te wasze odpowiedzi na temat jacy to niesą Gl-owie czy Tl-owie to aż mi słów brakuje, czasami koledzy trzeba się stuknąć w te wasze puste łepetyny. Nie sztuka jest wrzucić wszystkich do jednego wora czy nawet pisać niestworzone rzeczy.
Bo naprawdę niema nic gorszego jak ośmieszanie drugiego człowieka.
Problem w tym że jak podajecie czyjeś nazwisko na forum to nagle padają oskarżenia pod jego adresem od kilku gości naraz którym być może obgadywany delikwent wszedł za skórę. Ale jestem pewien że jakby któryś z was podał swoje nazwisko i obojętnie czy by był membrem gl czy tl reszta też obgadała by go tak że niezostało by na nim suchej nitki.
Jestem tylko jednego zdania: JAK COŚ MASZ TO KOGOŚ TO ODWAŻ SIĘ POWIEDZIEĆ MU TO PROSTO W OCZY, a nie dyskutować jako anonim. PANOWIE NIE MACIE JAJ.
Uważam że problem nie tkwi w tym kto jaki jest tylko w tym kto ile zarabia, porównujecie się z jakimiś tl czy gl bo myślicie że jesteście mądrzejsi od nich i że Wy piastowlibyście lepiej ten urząd niż on to nic innego jak tylko czysta zazdrość oto że on może więcej od was
że nie musi zgrzewać czy robić tego co wy, i że zarabia więcej. Wszyscy jesteśmy ludzmi i każdemu może się zdarzyć jakaś pomyłka, ale mówię wam panowie są porządni ludzie w tej fabryce tylko że Wy i ich niewidzicie lepiej pośmiać się z kogoś popisać jakieś brednie bo to tylko znajduje uznanie na tym forum.
Ja pracuję w grupie u TATY to nikt inny jak Robert J i panowie mogę wam powiedzieć że mimo iż czasem mu coś odpier...li to faktycznie jest to spoko gościu z którym można dojśc do porozumienia i tylko ci którzy stoją z boku jub pracują na innej zmianie faktycznie go obgadują. Panowie były święta zróbcie sobie jeszcze raz pożądny rachunek sumienia i nie piszcie postów poto żeby je pisać i kogoś upokożyć. Jesteście jak ryloki na kopalni i przekupy na bazarze.
Pozdro dla wszystkich ze zm Red MC Zafira |
|
|
|
|
 |
skalpel

Dział: GMMP
|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 21:01
|
|
|
| Membersik napisał/a: | | No faktycznie czytając te wasze odpowiedzi na temat jacy to niesą Gl-owie czy Tl-owie to aż mi słów brakuje,... |
no to teraz się naczytasz na swój temat. ale nie mów potem ze cię nie ostrzegałem |
|
|
|
|
 |
|
|
brawal

.gif)
|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 17:35
|
|
|
| Cytat: | | Masz rację Members , ja już dwa miesiące czekam na odpowiedź od Pana Nikt Ważny . |
| Cytat: | | przepraszam jeśli na twój kolejny post znowu odpowiem za jakieś 2 miesiące ale ja naprawdę mam lepsze zajęcia niż ślęczenie przed monitorem komputera i czytanie wszystkiego co piszą na tym forum. baw się dobrze. do nastepnego razu |
Teraz to ja już pół roku czekam na odpowiedź od Pana Nikt Ważny .
Chciałem podyskutować , ale GL-ska przypadłość zawsze wychodzi na wierzch: " Nie dyskutuj ze mną głupi membrze , twój GL do ciebie mówi ... ". |
|
|
|
|
 |
Kamerton

|
Wysłany: Nie Lis 18, 2007 15:39
|
|
|
A Jezus przyjdzie w sandałach |
_________________ Kamerton |
|
|
|
|
 |
ALIS:)

|
Wysłany: Sro Lut 13, 2008 21:03
|
|
|
ja uwazam ze sa dobrzy i zli ludzie,tak samo sa wpozo gele i straszni..uuu domyslcie sie ale trzeba ich poznac i samemu ocenic. |
|
|
|
|
 |
|
|