PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
GL też człowiek.
Autor Wiadomość
skalpel 

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Sob Gru 23, 2006 13:29   

brawal akurat tak się skłąda że znam wszystkich przez ciebie wymienionych i to równiez osobiście nie tylko z nazwiska i z anegtot z nimi związanych :)

brawal 

Dział: Body
Wysłany: Sob Gru 23, 2006 13:53   

To pomyśl chwilę , jak ich losy się potoczyły .

skalpel 

Wysłany: Sob Gru 23, 2006 14:00   

ja ci nie odmawiam prawa do porównywania ale nie wrzucaj wszystkich do jednego wora bo to samo mozna zrobić z membrami i TL'ami i nie wiem czy porównanie nie wyszłoby na korzyść tych pierwszych (GL'i) :?: :) jak juz piszesz że GL to głupek to przynajmnie wskazuj palcem, który i dlaczego :?: to samo zresztą dotyczy TM i TL oraz całej reszty. uogólnienia sa najgorsze.

brawal 

Wysłany: Sob Gru 23, 2006 15:09   

Widzę że moja intryga dotycząca GLupka odniosła dobry skutek , ale dziwię ci się Skalpel że taki stary forumowicz broni GL-i . Jak sam przyznałeś wszyscy pracujemy dla pieniędzy .
Ponownie napiszę - Bycie GL-em to nie tylko splendor i przywileje , ale także obowiązki .Nikt ważny za późno się zorientował jakie powinien mieć "predyspozycje" , ale wkońcu ma za to zapłacone . Niestety nikt ważny nie ma teraz wyboru , albo będzie "dobry" dla kierownictwa albo dla membrów . Trzeciego wyjścia nie widzę , oprócz zmiany pracy .
Skalpel rzuć jakąś listę "normalnych" GL-i bo ja mam pamięć wzrokową , a wzrok coraz krótszy . [/fade]

nikt ważny 

Wysłany: Sob Gru 23, 2006 19:07   

cieszę się ze jast taki odzew na mój post ale do rzeczy.

brawal napisał/a:
Nikt ważny musiał sobie zdawać sprawę że bycie GL to nie tylko splendor i przywileje ale też i obowiązki. Szkoda że dopiero teraz się zorientował jakie musi mieć "predyspozycje". No ale ostatnia podwyżka (400zł) powinna mu otrzeć łzy

Splendor powiadasz a ja się zapytam jakiż to splendor być GL’em :?: Wieszają na nas medale, obwożą po innych zakładach aby się nami pochwalić, udzielamy wywiadów prasowych, radiowych i telewizyjnych :?: Nasze fotografie są na czołówkach najważniejszych czasopism branżowych i każdy TM i TL ma portret swojego GL w domu na ścianie i oddaje mu co dzień cześć :?: A może ty coś dorzucisz :?:
Przywileje mówisz, a jakie :?: Czyżby obsługa na stołówce bez kolejki :?: Lepsze menu :?: Większa zniżka na samochody Opel i Chevrolet :?: Ładniejsze ubrania robocze :?: A może jeszcze coś innego :?: Jeśli uważasz za przywilej i splendor to że GL ma wyższą pensję od twojej (zakładam że jesteś TM) to moje gratulacje. Najnormalniejsza w świecie sprawa że ktoś w hierarchii zarządzania wyżej postawiony zarabia więcej. Chyba ze uważasz iż twój szef powinien zarabiać połowę tego co ty. Napisz więc na ten temat jakąś rozprawę i zamieść w jakimś piśmie fachowym, może dostaniesz Nobla z ekonomi albo z zarządzania :?: :) Obowiązki również znam. Z grubsza można to streścić tak:
1. dbanie o bezpieczeństwo,
2. pilnowanie produkcji (jakość, wydajność),
3. tworzenie dobrej atmosfery w grupie.
Piszesz o specjalnych predyspozycjach, o których być może nie wiedziałem. No, no, ciekawe. Analizując mój tekst i to co piszesz dochodzę do wniosku że powinienem być od samego początku zwykłym skur…. Nie zwracać uwagi na ludzi, patrzeć tylko na plan i we wszystkim kierować się jedynie sztywnym regulaminem :?: A to że się czujesz źle i prosisz mnie np. o lżejszą pracę danego dnia to co mnie to w końcu obchodzi. Źle się czujesz to idź do lekarza a jeśli on ci nie pomoże to zapierd… na linii do ścięcia białka bo regulamin nie przewiduje tego aby GL miał ludzkie uczucia i wali mnie czy ci dobrze czy źle. Jeśli masz pecha i się uczysz w systemie zaocznym, a pech chce że kolokwia masz w tygodniu gdy masz nocną zmianę to co mnie to obchodzi :?: Zasuwaj do roboty w piątek na nockę, bo już urlopu na żądanie nie masz a ja ci nie udzielę urlopu w piątek bo plan jest napięty a regulamin ani żaden przepis nie zmusza mnie abym miał jakimiś względami obdarzać kogoś kto się uczy. Liczy się plan produkcji a nie twoje zafajdane studia. Masz urodziny, rodzinka się zjechała, przyjdą kumple, będzie mega impreza ale w poniedziałek to się raczej nie będziesz dobrze czuł poza tym możesz być pod wpływem. A co mnie to obchodzi :?: Swój urlop na żądanie wykorzystałeś w pierwszych dwóch miechach na imprezy u innych, więc teraz nie chlej w niedziele tylko wal do roboty w poniedziałek rano i módl się aby alkohol po sobotniej bibce z ciebie wyparował. Przecież nigdzie w regulaminie nie ma że należy ci się jakiś urlop z okazji urodzinowego pijaństwa a najważniejszy jest plan produkcji, pamiętasz :?: W urzędzie masz do załatwienia ważna sprawę ale na nieszczęście musisz to zrobić o godz. 14, ty masz na rano i na bank nie zdążysz, urlopu ci szkoda więc może tak urwać się z roboty 30min. wcześniej to dasz radę :?: A mnie co do tego :?: Twój problem, twój spadek, dowód rejestracyjny, prawo jazdy i co tam jeszcze chcesz, albo bierz urlop na załatwienie sprawy w 10min. albo Se la vi. Kto mnie zmusi abym cię puścił wcześniej :?: Regulamin :?: Kodeks Pracy :?: A może coś o czym nie napisali w przepisach :?: Takie sytuacje można mnożyć. Więc jak :?: Postępujemy wg regulaminu i przepisów prawa czy czasami podchodzimy do pracownika jak do człowieka a nie trybika w maszynie produkcyjnej :?: Wg ciebie jestem d**a do kwadratu bo chciałem kierować się nie sztywnymi zasadami ale podejść do człowieka jak człowiek licząc że kiedyś ten człowiek i mnie tak potraktuje, OK. Zbliża się koniec okresu i wielu GL’i zmieni obszary pracy. Ja osobiście chyba zastosuje się do twojej sugestii i jeśli mnie przeniosą stanę się k**w.... Módl się tylko aby to nie była twoja grupa i żebyś sam na swojej skórze nie odczuł moich „predyspozycji” przywódczych :) Regulamin Pracy, Kodeks Pracy i wszelkie przepisy z nich wynikające będą sztywno egzekwowane i nie będzie przebacz. Po prostu Kamikaze boski wiatr. Oczywiście dotyczyć to będzie wszystkich w jednakowym stopniu no bo przecież ma być hu… ale jednakowo. Aha nie zapomnij wspomnieć kolegom że to dzięki twojej radzie będę służbistą skur… będę wdzięczny za twą pomoc oczywiście zgodnie z regulaminem :)

Podwyżka to niestety zwykłą plotka tak ze łez mi nie otrze :) ktoś słyszał że gdzieś dzwonią ale nie wie, w którym kościele. najlepiej zapytaj o to swojego GL'a jak ma jaja to ci wytłumaczyjak nie to ja to zrobię ale oczywiście po świętach bo chcę dać mu szanse :)

brawal napisał/a:
Niestety nikt ważny nie ma teraz wyboru , albo będzie "dobry" dla kierownictwa albo dla membrów . Trzeciego wyjścia nie widzę , oprócz zmiany pracy .

widze ze postrzegasz świat w czarno-białych barwach więc zakłądam że przyjałes do wiadomości iż twój GL może być skur.... dziwi mnie tylko dlaczego podnosisz krzyk gdy ten GL dokona ci wpisu albo najnormalniej opier... na lini :?:

brawal 

Wysłany: Sob Gru 23, 2006 20:20   

Do Pana Nikt Ważny .
Proszę uważnie przeczytać wszystkie moje posty ( ze zrozumieniem ).
Nie zazdroszczę sytuacji w jakiej się Pan znalazł .
Nie zamieniłbym się ani na zajmowane stanowisko ani na pensję .( Który GL powie mi prawdę że dostał podwyżkę ? Proszę zejść na ziemię .)
Ze swej strony podtrzymuję tezę "Pisząc arkusz otwartego awansu na GL-a jak Pan sobie wyobrażał tę pracę". Nie wiem jak długo i gdzie jest Pan GL-em ale po długości i jakości
postu sądzę że ma Pan już dosyć .Ale nikt nie obiecywał że będzie łatwo i przyjemnie .
Dziwi mnie tylko to że jest Pan taki bezradny w stosunku do swoich podwładnych ( a ma Pan tyle możliwości żeby "wyrównać" rachunki ).
Na koniec proszę przestać szlochać i proszę umierać jak prawdziwy mężczyzna .[/code]

skalpel 

Wysłany: Sob Gru 23, 2006 20:46   

brawal napisał/a:

Skalpel rzuć jakąś listę "normalnych" GL-i bo ja mam pamięć wzrokową , a wzrok coraz krótszy . [/fade]

a co uważasz za normalność. podaj jakies kryteria.

brawal 

Wysłany: Sob Gru 23, 2006 22:09   

O nie skalpel , nie dam się wkręcić . To ty udowodnij że ja się mylę .[/code]

skalpel 

Wysłany: Nie Gru 24, 2006 00:11   

brawal napisał/a:
O nie skalpel , nie dam się wkręcić . To ty udowodnij że ja się mylę .[/code]

a kto chce cię wkręcić :?: podaj kryterium wg, którego można określić czy dany GL jest normalny czy nie. tylko tyle. znam paru w miarę rozsądnych ale znam też takich, którzy powinni pasać kozy a nie zarządzać ludźmi ale moje kryteria mogą być diametralnie różne od twoich.

brawal 

Wysłany: Nie Gru 24, 2006 00:24   

To rzuć parę nazwisk .

butcher 

Dział: Montaz
Wysłany: Nie Gru 24, 2006 00:48   

GORG chyba jednak nie masz racji z tym "pierdzeniem" i wpisem . jestem pracownikiem CH2 zmiany blue i nie mialo nic takiego miejsca. owszem chlopaki dostali "reprymende" od szefa za nieprzyjemne zapachy na lini, uwierzcie na slowo ze byly nieprzyjemne i ciagle ... ale ta pogadanka odbyla sie na prozbe najblizszych pracownikow tych "smierdzacych" delikwentoow ... ale zadnego wpisu do akt nie bylo z tego powodu ... plota poszla po zakladzie a nie potrzebnie . nawet oplik sie tym zają , tyle ze informacje wyssal chyba z dup.. ludzie zanim zaczniecie cos mowic to najpierw dowiedzcie sie jak bylo naprawde .. komus mozecie takim pierdo...leniem naprawde nasrac w papiery

GORG 

Wysłany: Nie Gru 24, 2006 11:39   

BUTCHER dziękuję za informację i sorry za mój post pisałem co słyszałem, przypływ chwili
ale teraz wiemy przynajmniej jak było naprawdę a swoją drogą nikt nie będzie trzymał gazów

wampirzek

Wysłany: Wto Gru 26, 2006 22:06   

brawal napisał/a:
To dlaczego Wampirzek tak bronisz GLupków .

bronie /niebronie uwazam ze to tez zwykli ludzie, i ze czesto przypierdal...my ise do nich za czesto, to w koncu takie kaprale szeregowi ichjeb..ą i przelozeni tez.
zarabiaja wiecej od TM/TL i dobrze jak na swoja robote i wieczne zjobki to i takza malo.
wnerwia mnie jedynie to ze w naszej rzeczywistosci szukamy ino zaczepki zamiast cieszyc sie z tego co mamy a to ze mamy zamalo to kazdy wie tylko co z tego ze bedziemy sie wsciekac na siebie

[ Dodano: Wto Gru 26, 2006 10:17 pm ]
Slejw napisał/a:
ja sie pytam dlaczego mamber w zatrzymaniu ruchu ma zarabiac wiecej od membra z linii a nawet od TLa

bo z membra z utrzymania ruchu zrobisz membra na linie, a w druga strone sie nie da, lub przynajmniej jest to bardzo praco i czasochłonne[/quote]

zapamietaj jedno startowales z takiej samej pozycji w zatrzymaniu ruchu co my na linii g**no wiedziales o robocie, jakos nie zaowazylem aby ludzie na linii bedacy po szkolach samochodowych zarabiali wiecej,
TM=TM itd i zarabiac powinni tak samo
roznica w zarobkach powinna byc jedynie w oparciu o staz pracy, jakies dodatkowe premie, nadgodziny itd, a nie zeby rownorzedne stanowiska w jednej firmie mialy tak rozne wynagrodzenie,
i nie ma sensu rozprawiac kto jest bardziej wyuczony a kto mniej - liczy si praktyka w zawodzie i praktyka w ogole, tylko szkoda ze nikt tego z kadry nie potrafi zrozumiec,

skalpel 

Wysłany: Wto Gru 26, 2006 22:55   

brawal napisał/a:
To rzuć parę nazwisk .

widzisz nie zrobię tego z przyczyny bardzo prozaicznej.
zaraz pare osób i pewnie ty również nazwałoby mnie dupowłazem i wazeliniarzem poza tym oszczędzę równiez w ten sposób owych GLi :) :) :)

Fantomas 

Wysłany: Czw Gru 28, 2006 20:29   nikt ważny

nie jest przecież totalnym idiotą czy downem.
Oczywiście to kawałek z całego stosu słów wylanych do karty forum, ale myślę, że nie należy obrażać ludzi chorych nie ze swojego wyboru. Down to z reguły dobry człowiek nie mogący nic poradzić na to kim jest, a GL w GM to z reguły zły człowiek mający wpływ na to czym się staje. Piszę celowo z reguły zły bo są i dobrzy GL owie jak pewnie wszyscy wiemy ale jest ich naprawdę mało....
szczęśliwego Nowego Roku

Odpowiedz do tematu