PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
FORD w Tychach
Autor Wiadomość
scotimf

Wysłany: Czw Sty 25, 2007 10:55   FORD w Tychach

Podobno Ford ma otworzyć fabrykę małych samochodów w Tychach. inf:http://biznes.onet.pl/g,1462327,wiadomosci.html

skalpel 

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Czw Sty 25, 2007 22:44   Re: FORD w Tychach

scotimf napisał/a:
Podobno Ford ma otworzyć fabrykę małych samochodów w Tychach. inf:http://biznes.onet.pl/g,1462327,wiadomosci.html

no co ty człowieku. do tak znienawidzonej konkurencji bys poszedł pracować :?: :razz:

mixerr 

Wysłany: Pią Sty 26, 2007 15:46   

a ty chyba nie wiesz o dzisiejsze wiadomości nt. premii. jak się dowiesz skalpel to może innaczej napiszesz swój post a ja cię wcalę nie atakuje więc nie mysl tak sobie. ludzie mają już dosc :twisted: :twisted: :twisted:

skalpel 

Wysłany: Pią Sty 26, 2007 22:52   

mixerr napisał/a:
a ty chyba nie wiesz o dzisiejsze wiadomości nt. premii. jak się dowiesz skalpel to może innaczej napiszesz swój post a ja cię wcalę nie atakuje więc nie mysl tak sobie. ludzie mają już dosc :twisted: :twisted: :twisted:

nie zauważyłes tego wywalonego jęzora na końcu mojego pasta :?: no trudno :(

a co do premii to cóż teraz mielismy raz na pół roku większy zastrzyk gotówki teraz ta kasa się rozmyje co kwartał bo te 150PLN co 3miechy to nawet nie bedzie odczuwalna kasa :( no ale premia półroczzna też niektórym nie pasowała więc nie da się zadowolić wszystkich.

a o Fordzie pisze z przekąsem ponieważ to jak wiadomo najwiekszy konkurent GM, przecież zawsze nam to powtarzano. i jeśli się ktoś łudzi ze tam będzie inaczej to mogę mu współczuć. chyba że Ford da conajmniej 50% wyższe zarobki niz GM :)

wiarus 

Wysłany: Pią Sty 26, 2007 23:32   

A tak w ogóle to przecież ford jest pionierem produkcji seryjnej. Oglądałem kiedyś dokument jak to pierwszy raz mierzono prawie już dzadkom czas wykonywania poszczególnych czynności. Po latach niezbyt dobrze wspominali te czasy. Fakt jedynie wyższe zarobki mogłyby zrekompensować ten skok z deszczu pod rynnę. Ale przykład MANA dowodzi, że wcale nie muszą być wyższe. :oops:

r754 

Wysłany: Sro Sty 31, 2007 19:12   

I na pewno nie będa wyższe. Oni nie dlatego się tu otwieraja ,że dobrze pracujemy tylko dlatego ,że ciepną hasło "1000 zł na reke" i się znajdzie pracowników .A dla nich to czysty zysk jak pracujemy prawie za darmo.

skalpel 

Wysłany: Czw Lut 01, 2007 22:55   

r754 napisał/a:
I na pewno nie będa wyższe. Oni nie dlatego się tu otwieraja ,że dobrze pracujemy tylko dlatego ,że ciepną hasło "1000 zł na reke" i się znajdzie pracowników .A dla nich to czysty zysk jak pracujemy prawie za darmo.

ponieważ niestety nadal jesteśmy trzecim światem dla normalnej Europu :(

Odpowiedz do tematu