a ty chyba nie wiesz o dzisiejsze wiadomości nt. premii. jak się dowiesz skalpel to może innaczej napiszesz swój post a ja cię wcalę nie atakuje więc nie mysl tak sobie. ludzie mają już dosc
Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 22:52
mixerr napisał/a:
a ty chyba nie wiesz o dzisiejsze wiadomości nt. premii. jak się dowiesz skalpel to może innaczej napiszesz swój post a ja cię wcalę nie atakuje więc nie mysl tak sobie. ludzie mają już dosc
nie zauważyłes tego wywalonego jęzora na końcu mojego pasta no trudno
a co do premii to cóż teraz mielismy raz na pół roku większy zastrzyk gotówki teraz ta kasa się rozmyje co kwartał bo te 150PLN co 3miechy to nawet nie bedzie odczuwalna kasa no ale premia półroczzna też niektórym nie pasowała więc nie da się zadowolić wszystkich.
a o Fordzie pisze z przekąsem ponieważ to jak wiadomo najwiekszy konkurent GM, przecież zawsze nam to powtarzano. i jeśli się ktoś łudzi ze tam będzie inaczej to mogę mu współczuć. chyba że Ford da conajmniej 50% wyższe zarobki niz GM
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 23:32
A tak w ogóle to przecież ford jest pionierem produkcji seryjnej. Oglądałem kiedyś dokument jak to pierwszy raz mierzono prawie już dzadkom czas wykonywania poszczególnych czynności. Po latach niezbyt dobrze wspominali te czasy. Fakt jedynie wyższe zarobki mogłyby zrekompensować ten skok z deszczu pod rynnę. Ale przykład MANA dowodzi, że wcale nie muszą być wyższe.
I na pewno nie będa wyższe. Oni nie dlatego się tu otwieraja ,że dobrze pracujemy tylko dlatego ,że ciepną hasło "1000 zł na reke" i się znajdzie pracowników .A dla nich to czysty zysk jak pracujemy prawie za darmo.
Dział: GMMP
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 22:55
r754 napisał/a:
I na pewno nie będa wyższe. Oni nie dlatego się tu otwieraja ,że dobrze pracujemy tylko dlatego ,że ciepną hasło "1000 zł na reke" i się znajdzie pracowników .A dla nich to czysty zysk jak pracujemy prawie za darmo.
ponieważ niestety nadal jesteśmy trzecim światem dla normalnej Europu