Wysłany: Czw Lis 22, 2007 10:09 am Do czego to doszło?!
Spójrzmy i powiedzmy całej Polsce do czego doprowadziła polityka naszej firmy albo tylko kierownictwa wydziału ( tego chyba się nie dowiemy ).
Kiedyś w "normalnych" zakładach jak ktoś się zwalniał to mówił od razu, chwalił się gdzie idzie a nawet ile będzie zarabiać. Każdy miał możliwość pożegnania się z kolegą, z którym pracowało się przez lata. Tutaj dochodzi do paranoji. Człowiek boi się nawet głośno myśleć bo jeszcze w papiery nasrają. Odszedł kolega i co? Dowiedzieliśmy się dopiero w dniu kiedy załatwiał obiegówkę.
Na marginesie, czy wie ktoś co powiedział pracownik, który ostatnio się zwolnił w HR czy też Smutasowi? Ponoć ostro było.
_________________ "Nadzieja matką głupich? Nie! Wręcz przeciwnie, nadzieja to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość."
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 5:05 pm
Mam znajomego z body, złożył papiery do jakiegoś zakładu w strefie, nikomu nic nie powiedział, potem rozmowa kwalifikacyjna, o zarobkach ( ponoć dużo lepsze) wszysko cacy, ale jak się dowiedzieli że jeszcze pracuje i to w oplu, zaraz mu podziękowali.
Pytania???
Na szczęście ja już nie muszę martwić się tym co wyprawia się w tym chorym zakładzie, ale zostawiłem tam kumpli i dlatego interesuje się tym co się tutaj dzieje. Ostatnio dotarły do mnie słuchy, że firma chce przerzucić utrzymanie ruchu do firmy zewnętrznej. Logicznie miałoby to uzasadnienie, ponieważ za postoje płaciłaby firma zewnętrzna no i można obniżyć koszty, ponieważ UR zarabia trochę więcej i musi częściej przychodzić w nadgodzinach (to kosztuje), no i pracownicy UR zazwyczaj są na ostatnich widełkach ponieważ pracują (zazwyczaj) najdłużej. Jeśli możecie potwierdzić lub zaprzeczyć tej informacji to bardzo proszę o odpowiedź na forum.
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 1:30 pm
Jeśli mam być szczery to pierwsze słyszę żeby UR wyszło poza zakład, ale w tej firmie niestety wszystko jest możliwe, ,popytamy, zobaczymy. Ale gdyby tak się stało to chłopaki mają.....lekko przesrane.