PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy ktoś a może coś wie cokolwiek o Naszym wielkim strajku..
Autor Wiadomość
SILAS

Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 7:23 am   Czy ktoś a może coś wie cokolwiek o Naszym wielkim strajku..

Czy ktoś a może coś wie cokolwiek o Naszym wielkim strajku?? a może to tylko wielki szum wywołany przez specgrupę nieudaczników, których jedynym celem wożenie tyła po europie i użalanie sie nawzajem. TOTALNA KOMPROMITACJA straszyli strajkiem ostrzegawczym i co chwile słychać było NIE UGNIEMY SIĘ. A w chwili obecnej przechodząc po BODY i pytająć się o postęp rozmów czy status strajku u każdego jest tylko śmiech i tekst typu..." Jaki strajk, bo ja o niczym nie słyszałem".... . Mieli Nas na bierząco informować, co i jak a mieliśmy jakieś 3 masówki poparte tylko HASŁAMI których codzinnie można posłuchać sobie w TVP2 od 9 rano (Obrady Sejmu). Ucieszłbym się gdyby na forum zaglądał guru pan i władca Ciebiera i raczył poinformować co się dzieje, bo poparcie dostał i to nie małe.Chyba, że obecna przerwę spędza na Mauritiusie za kaskę od RR.
Koledzy z lini dajcie znać czy wiecie cos na temat rozmów na temat NASZEJ przyszłości.
Z góry dzięki.

memberek 

Dział: body
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 8:47 am   

Jest jakiś negocjator niby i toczone były rozmowy.Ja słyszałem,że niby po tej przerwie ma być referendum,ale to też tylko słyszałem..Masz rację SILAS,że nikt nic nie wie myślałem,że w Mopliku coś napiszą a tu cisza.Zobaczymy co się będzie działo po przerwie..

skalpel 

Dział: GMMP
Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 11:16 am   

może pustelnik25 wam odpowie :?:

acha ni nie negocjator tylko mediator :)

memberek 

Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 4:07 pm   

Byle nie Medium hehehehe

SILAS

Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 8:39 am   Niedawno puszczali negocjatora pewnie dlatego utkwiło mi to.

Niedawno puszczali negocjatora pewnie dlatego utkwiło mi to w głowie :mrgreen:

[ Dodano: Sob Kwi 28, 2007 8:56 am ]
Koledzy sami widzicie, że nie tylko nasz kochany "NADZóR" ma Nas za głupszuch od siebie, ale i związki. Gdzie te czasy kiedy Solidarność naprawdę znaczyła walkę o dobro tych z najniżeszego szczebla fabryki. Obecnie z Solidarności pozostała ( tak mi się wydaje ) nazwa dzięki której można zwiedzić Europę i zabalować.
Myślę, że nie tylko ja twierdzę, iż gorsza rzeczą od złych wiadomości jest ich brak
Podobnie jak w rozmowie z Gl-ami czy TL-ami "Nic nie wiem....Nie wiem.....Nie mam pojęcia....Nie mam info"
Pracuję tu jakieś 3 lata i powiedzcie czy można pogonić solidarność aby robiła to co na wiecach przed czy po pracy.
Wcześniej jakoś była nadzieja jak widziałem Solidaruchów na wiecu, ale teraz wiem, że to była tylko PROPAGANDA.
Zapraszam na forumowy dział GM pozdrawia Nas tam Nasz kolega z Kaizenu Artur.
Miłego wypoczynku kolegom z Body. Trzeba zbierać siły na gorące lato w puszce na BODY :mrgreen:

pustelnik25

Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 6:04 pm   

skalpel napisał/a:

a czymże ja skalpel sobie zaskarbiłem taką Twą przychylność :shock: ?przykro mi iż uraziłem Twą dumę(czy jakby to nazwać).PRZEPRASZAM

skalpel 

Dział: GMMP
Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 12:16 am   

pustelnik25 napisał/a:
skalpel napisał/a:

a czymże ja skalpel sobie zaskarbiłem taką Twą przychylność :shock: ?przykro mi iż uraziłem Twą dumę(czy jakby to nazwać).PRZEPRASZAM

no nie. przyatakowałeś mnie że moje czepianie sie tego filaru, tej opoki rzekłbym związku w naszym zakładzie jakim jest imć SC, jest juz nudne wieć wyszedłem (widzę jednak ze z mylnego) założenia iz jestes dobrze zorientowany w sprawach związkowych, że wręcz siedzisz w strukturach. jeśli się pomyliłem to sorrki :)

a ja się tak szybko nie obrażam :)

darth wader 

Wysłany: Pią Maj 04, 2007 12:43 pm   

najlepsze rozwiazanie dla Ciebiery i Rytwinskiego to Aushwitz

constantine 

Wysłany: Pią Maj 04, 2007 9:06 pm   

No kolego , teraz przesadziłeś , Aushwitz nie jest dla nikogo!!!!!!!!!!!!!!! Chyba tylko dla nas aby zobaczyć co było wielką tragedią!! Jeśli walnąłeś działę i piszesz bzdety to zapytaj rodziców albo poczytaj o ludzkim nieszczęściu. Prośba na przyszłość , nie życz nikomu tego nikomu więcej.

LIGOPTYRYSTA 

Wysłany: Pią Maj 04, 2007 10:52 pm   

constantine spójrz na sygnaturkę autora postu powyżej Twojego-i wszystko jasne.

macw 

Wysłany: Sob Maj 05, 2007 9:28 pm   

Piszcie Oświęcim jak nie potraficie Auschwitz- ze względu na szacunek do tego miejsca.......

memberek 

Wysłany: Nie Maj 06, 2007 9:34 am   

Ja wogóle nie wiem po co poruszamy temat Oświęcimia.Porównywanie naszego zakładu do obozów zagłady jest trochę nie na miejscu.

SILAS

Wysłany: Nie Maj 06, 2007 9:51 am   Koledzy z lini. Ja tylko zadałem pytanie czy ktoś wie....

co się dzieje teraz w Naszej sprawie. Wielu jak najgorzej życzy naszemu "Ojcu dyrektorowi" :mrgreen: jego d**a ale jak widać możemy sobie tylko pogadać.
Na miejscu czołowych związkowców nie spojżałbym teraz w oczy żadnemu "naiwnemu" pracownikowi. Ile to oni juz lat wydzierają kasę, jak im nie wstyd. Wg mnie Rydzyk nie jest takim złamasem jak elita solidaruchów bo on przynajmniej nie obiecuje złotych gór.
Constantine ma rację zostawcie Oświęcim......to jest bezcelowe na nasze problemy.

GORG 

Wysłany: Nie Maj 06, 2007 10:03 am   

SILAS napisał/a:
Na miejscu czołowych związkowców nie spojżałbym teraz w oczy żadnemu "naiwnemu" pracownikowi.
Nie wieszajcie jeszcze psów na Solidarności oni jeszcze swojej akcji nie skończyli ,po urlopie ma wejść Mediator i zobaczymy jak się akcja rozkręci na wszystko są jakieś procedury prawne, o których zwykłemu pracownikowi nic nie wiadomo a więc cierpliwości panowie

SILAS

Wysłany: Nie Maj 06, 2007 11:03 am   Chodzi tylko o tą ciszę,.....mileśmy być na bierząco....

Chodzi tylko o tą ciszę,.....mileśmy być na bierząco informowani co i jak. Jakby nie było to przemijający czas pracuje tylko dla zarządu. Co ze strajkiem ostrzegawczym. Prawo prawem ale jak górnicy strajkują to papier załatwiają w kilka godzin i robią co trzeba. Każdy obawia się strajku kopalni a u Nas..... Q..rwa wstążeczki w kolorze zielonym- oznaka nadzieji.
Jak dla mnie to żenujące, to nawet na protest nie zakrawa.
Z całym szacunkiem GORG czuć, że znasz się na prawie, ale do tego potrzebne jest zdecydowane działanie a nie gadanie.
Teraz pewnie coniektórzy napiszą, że tylko gadać umiemy.....Tak może to i prawda, ale ja nic nie obiecywałem. I nie robię dupy z gęby.
To do jutro koledzy

Odpowiedz do tematu