Jaśko
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 00:00 Co sądzicie o planie "oszczędzania" :-)
Nasi wspaniali "specjaliści" rozpoczeli liczenie i okazało się, że oszczędzać chcą na "dniu otwartym", premiach dla tych co nie chorowali (możliwości wylosowania) i materiałach biurowych. Może wreszcie zaczną myśleć Ci, którzy chodzą do pracy z grypą itp. paskudztwem i zarażają innych (zdrowych). Jestem ciekaw jak daleko ktoś się posunie w dalszych "cięciach kosztów". Może wkręcą nam kita, że należy pracować jeszcze szybciej za np. połowę wynagrodzenia (aby być konkurencyjnym dla Tadżdżykistanu i wspomóc "biedny koncern GM zza oceanu" w jego trudnej sytuacji??). Co Wy o tym myślicie, ja uważam że jest to podcinanie gałęzi na której się siedzi.
_________________ kto mnie szuka ten mnie znajdzie...
antymoobing
Miejsce pracy: Inne
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 00:29
No przykra była ta wiadomośc.I dziwi mnie jeszcze to,że niektórzy nie potrafią jeszcze tego zrozumiec...Przecież polacy rządzą tą fabryka!Mądre słowa były kiedyś Pewnego pana o nazwisku Bismarck...Za czasów Anglika lub tam niemca,takiej sytuacjii jak jest teraz napewno by nie było.
_________________ Żyj tak jakbyś miał umrzec jutro,ucz się tak jakbyś miał życ wiecznie...