PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
co o GM pisza inni.
Autor Wiadomość
makaron 

Dział: GA
  Wysłany: Sob Lis 25, 2006 1:02 pm   co o GM pisza inni.

http://www.kurier.wzz.org.pl/kz/kz236/5.shtml

prawde pisza!!

Anzelmo 

Wysłany: Nie Lis 26, 2006 1:18 am   

Dobry tekst heheh, sam należe do związków i zastanawiam sie po co??? pracuje w tym bagnie 3 lata, i nie mam złudzen pisane przez mrs solidarek. teksty ze caly czas jest nas za malo i ze krzycza tylko ci co nie naleza do zwiazku staje sie nudne, i co najmniej drazniace. Co moplik to samo. Ale przynajmnie sie naj....em na biesiadzie. :evil:

ROBOLL 

Dział: GETTO
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 11:41 am   

Jeśli,to prawda,to jest tak jak ja myślę od dawna.A niektórzy pomylyli się i mają "troche" chore ambicje

skalpel 

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 7:40 pm   

ciekawe jak do tej informacji mają się nasze wolne piątki :?:

Cytat:
General Motors, jak podał magazyn Automotive News Europe (ANE), poszukuje idealnego miejsca w tej części Europy dla swoich nowych zakładów, które zamierza wybudować całkowicie od podstaw.

Okazuje się, iż istniejące już fabryki mają w sumie zbyt małą zdolność produkcyjną i nie mogą sprostać rosnącemu popytowi. "Wciąż szukamy nowych sposobów na zwiększenie naszej produkcji w centralnej i wschodniej części Europy" - powiedział w rozmowie z ANE Chris Lacey, dyrektor wykonawczy General Motors na tę część Europy.

http://biznes.onet.pl/0,1570078,wiadomosci.html

cos mi tu nie pasuje :(

r754 

Wysłany: Czw Lip 12, 2007 11:54 am   

Coś ? Od początku to nie pasuje. Niby taki wzrost i w ogóle. Ale w Polsce w GMMP akurat nie. Akurat nie ma zamówień. Dziwnym trafem po wakacjach mają się rozpocząć negocjacje płacowe... Już podejrzewam jaka będzie linia obrony pracodawcy.

Ostatni Sprawiedliwy 

Wysłany: Nie Sie 05, 2007 10:18 am   

Wydaje mi się, Makaron, że artykuł który przytaczasz trzeba czytać z ogromną rezerwą. Powszechnie wiadomo, że sierpień 80 to związek awanturników i prostaków, a w tym artykule doskonale widać że chodzi im jedynie o oczernienie i obrazę NSZZ
Solidarność działających w naszym zakładzie. Swoją drogą dziękujmy bogu że w GMMP nie ma takich związków jak ten "sierpień 80", bo w życiu nikt by nic tutaj już nie osiągnął poza ciągłymi sporami pomiędzy związkami...

skalpel 

Wysłany: Nie Sie 05, 2007 12:30 pm   

Ostatni Sprawiedliwy napisał/a:
Wydaje mi się, Makaron, że artykuł który przytaczasz trzeba czytać z ogromną rezerwą. Powszechnie wiadomo, że sierpień 80 to związek awanturników i prostaków, a w tym artykule doskonale widać że chodzi im jedynie o oczernienie i obrazę NSZZ
Solidarność działających w naszym zakładzie. Swoją drogą dziękujmy bogu że w GMMP nie ma takich związków jak ten "sierpień 80", bo w życiu nikt by nic tutaj już nie osiągnął poza ciągłymi sporami pomiędzy związkami...

no to masz pecha bo juz jest. a z tym obrażaniem i oczernianiem NSZZ to lekko pojechałes po bandzie. zobacz co ten twój (chyba) ukochany NSZZ robił do tej pory u nas i sobie to przemyśl.

poczekamy, pozyjemy i zobaczymy czy bedzie to tylko zwiazek, który ma za zadanie kontrować poczynania Sławusia. byłoby źle dla nas wszystkich gdyby tak było bo dyrekcja zacierałaby tylko łapki ale ja cały czas bede powtarzał że to Sławus powinien dostac kopa. jest w NSZZ wielu madrych ludzi na naszym zakładzie, z którymi da się normalnie pogadać i widać ze sa również opozycją dla Sławusia tylko dlaczego go toleruja i pozwalaja na jego dalsze działanie :?: :(

Ostatni Sprawiedliwy 

Wysłany: Nie Sie 05, 2007 3:34 pm   

No to z tym że już jest to naprawdę mnie zmartwiłeś... Teraz to pewnie będzie już tylko gorzej... Zresztą, nawet jeśli Sławuś chce zrobić coś dobrego, to tacy jak ci z sierpnia 80 skutecznie mu to uniemożliwiają...

skalpel 

Wysłany: Nie Sie 05, 2007 6:14 pm   

...Sławuś chce zrobić coś dobrego, to tacy jak ci z sierpnia 80 skutecznie mu to uniemożliwiają...

no toś mnie załatwił. jak ja się teraz w pracy pokażę z takimi popękanymi zajadami :?: :) :) :)

rybak

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 4:31 pm   

Skalpel ale pewnie te 1500 zł które Ci wypłacili to wziąłeś?
Czy może je oddałeś i powiedziałeś że ich nie chcesz bo to Solidarność załatwiła?

skalpel 

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 5:14 pm   

rybak napisał/a:
Czy może je oddałeś i powiedziałeś że ich nie chcesz bo to Solidarność załatwiła?

wiesz co będe teraz nieskromny.

gdyby nie te pisanie na tym forum, które Sławus wnikliwie czyta (wiem na 100%)
gdyby nie akcje na Body
gdyby nie strach przed zapowiedziami powstania Sierpnia'80

Sławuś nawet by dupy nie ruszył i zobaczyłbys te 2500 nie 1500 jak swinia błękit.
nie raz nie dwa pisałem dlaczego on nagle zrobił się taki aktywny nie będe się juz powtarzał. ale najpierw troche pomyśl zanim mi odpowiesz w podobny sposób.

Ostatni Sprawiedliwy 

Wysłany: Pon Sie 13, 2007 9:23 am   

skalpel napisał/a:
rybak napisał/a:

wiesz co będe teraz nieskromny.

gdyby nie te pisanie na tym forum, które Sławus wnikliwie czyta (wiem na 100%)
gdyby nie akcje na Body
gdyby nie strach przed zapowiedziami powstania Sierpnia'80

Sławuś nawet by dupy nie ruszył i zobaczyłbys te 2500 nie 1500 jak swinia błękit.
nie raz nie dwa pisałem dlaczego on nagle zrobił się taki aktywny nie będe się juz powtarzał. ale najpierw troche pomyśl zanim mi odpowiesz w podobny sposób.

No Skalpelku to typowe, przypisać sobie i sobie podobnym zasługi całych związków... Dziękujemy Skalpel! Gdyby nie ty to nikt by nam nie dał premii... Zobaczymy co nam ten wspaniały sierpień załatwi... Ale jeśli jest pełen takich Skalpelów, to śmiem wątpić żeby dał nam coś więcej niż serię narzekań na Solidarność... Wierzę za to że kiedy solidarność znowu coś zwojuje, to sierpień przypisze to sobie, wzorem Skalpela...

skalpel 

Wysłany: Czw Sie 16, 2007 12:13 am   

No Skalpelku to typowe, przypisać sobie i sobie podobnym zasługi całych związków... Dziękujemy Skalpel! Gdyby nie ty to nikt by nam nie dał premii... Zobaczymy co nam ten wspaniały sierpień załatwi... Ale jeśli jest pełen takich Skalpelów, to śmiem wątpić żeby dał nam coś więcej niż serię narzekań na Solidarność... Wierzę za to że kiedy solidarność znowu coś zwojuje, to sierpień przypisze to sobie, wzorem Skalpela...

:oops: no to mi dowaliłeś towarzyszu że aż mi w pięty poszło. :cry: normalnie nie wiem co odpisać może tylko jedno. zmień szkał w okularach bo przez te juz bardzo kiepsko widzisz. :grin:

rybak

Wysłany: Czw Sie 16, 2007 12:30 pm   

No to pamiętajcie jak będzie za mała podwyżka od stycznia to z tym proszę do Skalpela.
Bo to on nam tą podwyżkę negocjuje i załatwia.

GORG 

Wysłany: Czw Sie 16, 2007 2:55 pm   

Jest tu najaktywniejszy to może coś załatwi :roll:

Odpowiedz do tematu