|
Będą zwolnienia w Oplu i Isuzu |
| Autor |
Wiadomość |
murarz13

Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 07:42 Będą zwolnienia w Oplu i Isuzu
|
|
|
| Cytat: | | Szykują się redukcje etatów w fabrykach General Motors. Zwolnienia nie ominą także pracowników z Polski. W gliwickim Oplu, pracę może stracić ok. 200 osób, w tyskim Isuzu 50. Związki działające w koncernie już zapowiadają, że nie pozwolą na przymusowe redukcje. Ich zdaniem, zarząd musi zrobić wszystko, by pracownicy sami tego chcieli i zaoferować im atrakcyjne warunki. Negocjacje ewentualnych odpraw powinny rozpocząć się jak najszybciej - alarmują związkowcy. |
źródło: RadioeM.pl |
|
|
|
|
 |
|
|
memberek

Dział: body
|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 16:26
|
|
|
| Podobno chodzi o ludzi z Premiera,Kirchoffa,i sils-a |
_________________ GMMP-nie polecam... |
|
|
|
|
 |
GORG

|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 23:01
|
|
|
| Doliczyłbym do tego jeszcze zmniejszenie zatrudnienia adecco |
_________________ Pozdrowionka Piast Gliwice
 |
|
|
|
|
 |
BigBrotherTM

.jpg)
Dział: SCG
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 14:39
|
|
|
Ja też mysle ze to sie rozbije na podfirmy w fabryce. To bedzie oczywiscie mniejsze zlo...
Pozdrawiam |
_________________ Bylem, jestem, bede wszedzie i nigdzie
UWAZAJCIE.....wam tez wystawie opinie |
|
|
|
|
 |
murarz13

|
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 15:31
|
|
|
| To po co do SCG ciągle przyjmują nowych jak teraz chcą zwalniać? |
|
|
|
|
 |
memberek

Dział: body
|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 10:01
|
|
|
| murarz13 napisał/a: | | To po co do SCG ciągle przyjmują nowych jak teraz chcą zwalniać? |
Bo SCG mają przenieść całe gdzieś indziej na strefe,tak słyszałem.. |
_________________ GMMP-nie polecam... |
|
|
|
|
 |
Bochun

|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 16:17
|
|
|
Szlag mnie trafił jak przeczytałem protest Solidaruchów odnośnie zwolnień ludzi po L-4
Zakłamane ścierwa jak można taką ściemę wciskać ludziom a oni to kupują szanowny Ciebiera od 3 miechów wie o tym fakcie i nic nie robił w tej sprawie do czasu jak wszystkich nie pozwalniali a teraz wielkie larmo niby robi, bo ludzi nie ma i się nie odezwą a może zrobi coś z tym faktem, że mają zwolnić po jednym Adecowcu z grupy na wszystkich zmianach od kwietnia pewnie nic na ten temat nie wie zrobi halo jak ich zwolnią?? Udowodnij Sławeczku jak o ludzi walczysz sprzeciw się temu zanim będzie po fakcie.
Były solidaruch obecnie niezrzeszony zdradzony przez Solidaruchów w 2000 roku wtedy to dzieki Sławuśiowi prace straciło 200 pracowników |
|
|
|
|
 |
|
|
skalpel

Dział: GMMP
|
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 18:20
|
|
|
a co cię tak bulwersuje
on nawt ostatnio podkablował na policję że konkurencyjny związek organizuje heppening. z tym że napaplał że to ma być nielegalna pikieta. ale pewnie wszyste dlatego że on jak nikt inny przestrzega prawa :):)
trzeba by ufundowac nagrodę "Hipokryta Roku" od paru lat miałby jak znalazł to trofeum u siebie na biurku.
a co do zwolnionych to on nie ma czasu się tym zajmowac bo robi karierę w zagranicznych strukturach związkowych. to przecież światowy człowiek |
|
|
|
|
 |
GORG

|
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 19:37
|
|
|
...Skalpel... ale znając życie ty albo ja jak byśmy byli na jego miejscu tak samo byli byśmy obsmarowani |
_________________ Pozdrowionka Piast Gliwice
 |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 11:10
|
|
|
| proszę cię GORG nie porównuj mnie z tym typem. tak nisko nigdy nie upadnę. |
|
|
|
|
 |
Bochun

|
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 17:08
|
|
|
Skalpel ja wiem, że to, że podkablował inne związki to prawda w tym jest najlepszy to jedyny słuszny związek na tym zakładzie wiem, bo siedziałem kiedyś bardzo blisko tego Pajaca czekam by ktoś z Solidaruchów się tu odezwał w jego obronie to wygarnę troszkę na jego temat i jego d**a o wycieczkach i szkoleniach sam brałem w tym udział.
[ Dodano: Pią Mar 21, 2008 9:54 am ]
Domyślam się, ze dyrektor Rytwiński zapowiedział się u Was w zakładowej Solidarności z pożegnalną bombonierką?
- Zaprosiliśmy szefa na spotkanie Komisji Zakładowej, chcieliśmy wyjaśnić na koniec kilka nie uregulowanych jeszcze spraw oraz podziękować za współpracę, bo były w ciągu tych kilku lat różne chwile, w minionym roku mieliśmy np. dwa spory zbiorowe. Dyrektor Rytwiński ma swój styl zarządzania firmą, czy dobry czy zły, nie nam teraz oceniać, bo oceni to historia. Jeżeli natomiast chodzi o trudne sprawy w przypadku których musieliśmy się dogadywać, to wydaje nam się, że w większości przypadków zwyciężał zdrowy rozsądek. Ani my nie parliśmy do niepotrzebnej konfrontacji która nie przynosiła zysków , a wręcz przeciwnie, a również i dyrekcja rozumiała, że warto pójść na kompromis. Przykładem są chociażby ostatnie dwa spory zbiorowe, oba płacowe
Proponuje mocno go ucałować za to, co dla was zrobił do dnia dzisiejszego.Np. Przymykanie oka na to, że siedzi was tam 3 a nie powinno, że pozwala wam udzielać pożyczki z funduszu socjalnego dla członków waszego związku by się z niego nie wypisywali a tym samym okrada nas pracowników, za paliwo do samochodów itp. Wiesz Sławeczku, o czym pisze czy potrzebujesz konkretów???
[ Dodano: Pią Mar 21, 2008 9:56 am ]
Zapomniałem to Wywiad :
Z wiceprzewodniczącym Komisji Międzyzakładowej NSZZ Solidarność w GM Manufacturing Poland Mirosławem Rzeźniczkiem rozmawiamy o najbliższej przyszłości gliwickiej fabryki Opla i ludzi związanych w Polsce z GM. |
|
|
|
|
 |
asus

|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 20:36
|
|
|
| Ale jazda...........ostro i bez zapitki. |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 23:11
|
|
|
| asus napisał/a: | | Ale jazda...........ostro i bez zapitki. |
bo to niestety smutna ale w 100% prawda, co pisze Bochun |
|
|
|
|
 |
Bochun

|
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 21:36
|
|
|
Domyślam się, ze dyrektor Rytwiński zapowiedział się u Was w zakładowej Solidarności z pożegnalną bombonierką?
- Zaprosiliśmy szefa na spotkanie Komisji Zakładowej, chcieliśmy wyjaśnić na koniec kilka nie uregulowanych jeszcze spraw oraz podziękować za współpracę, bo były w ciągu tych kilku lat różne chwile, w minionym roku mieliśmy np. dwa spory zbiorowe. Dyrektor Rytwiński ma swój styl zarządzania firmą, czy dobry czy zły, nie nam teraz oceniać, bo oceni to historia. Jeżeli natomiast chodzi o trudne sprawy w przypadku których musieliśmy się dogadywać, to wydaje nam się, że w większości przypadków zwyciężał zdrowy rozsądek. Ani my nie parliśmy do niepotrzebnej konfrontacji która nie przynosiła zysków , a wręcz przeciwnie, a również i dyrekcja rozumiała, że warto pójść na kompromis. Przykładem są chociażby ostatnie dwa spory zbiorowe, oba płacowe
No i załatwili sobie u Dyra warto było zapraszać i dupe lizać etacik dla najjaśniejszego Sipowca Malatynskiego jest parodia jak ktoś, kto zabrania pisania Raportów sipowcą może pełnić taką funkcje a co dopiero być na etacie no, ale jak się trzyma z dyrekcją to ma się przywileje nie panowie a swoją drogą nagle wcieło wszystkich Solidaruchów z Forum DZIWNE to |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|