PRACOWNICZE.NET Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
A może by tak strajk??
Autor Wiadomość
GismO

Wysłany: Czw Lis 30, 2006 19:42   A może by tak strajk??

Elo:P No wiec jak w temacie. I nie żartuje z tym tylko wiadomo że na produkcji są ludzie hmm normalni i dziobaki niestety;/ Listonosze mogli to czemu my nie:P Niech te h..e z biura wyjda i pokaza na co ich stac. Jesoo ale mnei ta robota wqoorwia jush. Napiszcie co o tym sadzicie ale ja mysle o tym na powaznie !!!!

Black 

Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 20:03   

hm wypowiadalem sie na temat strajku w innym teamcie ale jeszcze raz powtorze aby taki strajk mial sens musialy by stanac wszytskie 3 zmiany czyli postoj lini na 24 h koszt postoju szacowany by byl na okolo 9,5mln zlotych :cool: wtedy moze by sie obudzili bo watpie ze zwolnia wszystkich pracownikow :cool:

brudnawoda 

Wysłany: Czw Lis 30, 2006 22:47   

GismO, problem tkwi w czymś innym.Co tydzień w poniedziałek o 14.05 są spotkania u Zibiego. Obecnych- 0. Spotkania kwartalne- obecnych TM- 0. Wniosek : ilość problemów pracowników = 0. Przekazywanie rzeczy które nas bolą TL czy GL nie ma sensu gdyż ich nie przekazują dalej, bo boją się, że będą postrzegani jako osoby stważające problemy których nikt nie lubi. Występowanie indywidualne też jest wbrew logice gdyż takich ludzi traktują jak podjudzaczy. Sęk w tym, że każdy patrzy na swój koniec nosa i dlatego tak trudno zebrać nawet kilkanaście osób by porozmawiać o naszych problemach i coś próbować zmienić. A rozmowy na palarni, szatni trzeba wsadzić między książki.....Firma tylko z tego korzysta, że nie ma w nas determinacji i jedności w działaniach. Przykre, ale prawdziwe..... :sad:

Black 

Wysłany: Pią Gru 01, 2006 15:34   

dlaczego tak trudno zebrac kilka osob hmm bo wiekszosc i tak nie wierze w to ze mogloby sie cokolwiek zmienic :neutral: wiec lepiej sie nie narazac :neutral:

doliniarz 

Wysłany: Pią Gru 08, 2006 18:36   popieram

myśle, że mozna by coś takiego zrobić... ja popieram inicjatywe.... moze jak wzrośnie liczba odwiedzających te forum to umówimy się na jeden dzien i wszyscy weżmiemy urlop na rządanie :) :)

Black 

Wysłany: Pią Gru 08, 2006 22:58   

hmm no mozna by bylo cos takiego zrobic ale napewno znajdzie sie kilka osob co sie przeciwstawia i legnie to jak kazdy plan ..zeby odniesc jakis sukces musza wszysycy pracownicy strajkowac :cool:

brudnawoda 

Wysłany: Pią Gru 08, 2006 23:31   

Zobaczymy co będzie w kwietniu, ile ludzi odmówi podpisania urlopu........

GismO

Wysłany: Sob Gru 09, 2006 00:45   

Ja powiem tak, zgadzam sie w pełni że nikt sie nie odważy otworzyć ryja ze jest cos nie tak, szczerze dzis otwarłem i zobacze jakie konsekwencje z tego beda bo sobie nie dam dmuchać w kasze jak to inni TL robia do k.... nedzy ;/ Nic nie wiedziałem ze są takie spotkania u Zibiego.. bo nikt nigdy chyba na takim nie był. Z checia bym poszedł powiedzieć jak jest naprawde ... ale znowu bede kapusiem i tak w kółko... Qrwa mam dosc tej firmy... moze ci co chca cos zmienić... spotkamy sie gdzieś i hmm bardziej poważnie pogadamy o tym co powiedzieć Zibiemu co ??

Black 

Wysłany: Sob Gru 09, 2006 11:08   

brudnawoda, slyszalem ze maja puscic liste po oplu kto niezgadza sie z kwietniowym urlopem :cool: bodajze Solidarnosc ma takowa zorganizowac ,problem w tym ze tam beda musieli sie podpisac z imienia i nazwiska haha czyli urlop w kwietniu murowany :lol: i niech nikt nie mowi ze Solidarnosc nic nei robi w tej sprawie :lol: yebane dupowla(d)zy

brudnawoda 

Wysłany: Sob Gru 09, 2006 12:23   

Przypadek 1. Facio ma 20 dni urlopu a firma zaplanowała 22, więc braknie mu 2 dni które teoretycznie będą bezpłatne. Prawda jest taka, że ZAWSZE może odmówić podpisania ich i w tym przypadku firma musi mu zapewnić pracę lub wypłatę tzw. postojowego w wys. chyba 60 % dniówki.
Przypadek 2. Zawsze ze względu na interes firmy pracownicy zgadzają się na urlop przez pracodawcę zaplanowany, tylko pracodawca NIE MOŻE ZMUSIĆ pracownika do wybrania takiego urlopu! Każdy z nas może odmówić podpisania indywidualnie, bo kto chce siedzieć w kwietniu w domu a na dworze króluje błoto i 5 stopni. Jasne, że będą tłumaczyć, że działasz na szkodę firmy, tylko muszą pamiętać, że nie wbrew prawu. Będąc pracodawcą takie problemy mają wpisane w zakres obowiązków! Zawsze tak jak w przypadku 1 mogą zapewnić pracę lub wypłacić postojowe.Bo co będzie jak zaplanują nagle 35 dni postoju?

LIGOPTYRYSTA 

Wysłany: Nie Gru 10, 2006 22:14   

Ludzie obudżcie się.Spójrzcie na kalendarz pracy i w taki sposób będziemy pracować i urlopować w przyszłym roku.Nie łudżcie się,że ktoś coś zmieni.

Black 

Wysłany: Nie Gru 10, 2006 22:29   

LIGOPTYRYSTA napisał/a:
Ludzie obudżcie się.Spójrzcie na kalendarz pracy i w taki sposób będziemy pracować i urlopować w przyszłym roku.Nie łudżcie się,że ktoś coś zmieni.

jeszcze nie spie :cool: widzialem :mrgreen: chciales powiedziec ze ty bedziesz urlopowal i pracowal w przyszlym roku bo ja ich mam w dupie :twisted: ktos moze nie ale ty mozesz ja moge i mamy do tego prawo :cool:

brudnawoda 

Wysłany: Nie Gru 10, 2006 23:26   

LIGOPTYRYSTA-Jo, jo, tylko kto Ci wyrwał kulki? Nie gniewaj się ale chyba je gdzieś zgubiłeś."Ktoś coś zmieni"-nie licz na innych, tylko na siebie.

Black 

Wysłany: Pon Gru 11, 2006 12:39   

brudnawoda napisał/a:
LIGOPTYRYSTA-Jo, jo, tylko kto Ci wyrwał kulki? Nie gniewaj się ale chyba je gdzieś zgubiłeś."Ktoś coś zmieni"-nie licz na innych, tylko na siebie.

no dlatego jest tak jak jest wiekszosc osob mysli w ten sposob dlatego tez nic nei jest robione w kierunku poprawienia warunkow wrecz przeciwnie :???: Panowie samo sie kuva nie zrobi :cool:

brudnawoda 

Wysłany: Pon Gru 11, 2006 21:10   

A o czym ja pisałem, by zacząć od siebie a nie czekać jak inni coś zrobią.

Odpowiedz do tematu