To moze spróbujemy cos z tymzzrobic, ludzie tak nas nie mogą traktowac. Kazdy sam nic nie zrobi, może obmyślimy jakis hmmm plan, zbierzemy ekip[e i sie pójdzie do Zibiego czy cos. Co Wy na to ?
Ludziska na forum piszą o możliwości powstania nowego związku, może on jest nadzieją....Tylko jest mały problem, gdy spytałem o jakiś plan to dość,że nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi, to jeszcze ktoś wyzwał mnie od śmierdzących Solidarnością.....No i masz babo placek.......Dość,że nigdy nie należałem, tematem się człek interesuje, bo wkurza go te bagno, to jeszcze ubliżą.....Może po czasie ktoś z nich zrozumie,że człek nie chce się zapisać do drugiej na zakładzie, nic nie robiącej organizacji, dlatego pyta.
porshe, zapomnij kiedyś już tego próbowali. Potem były imienne rozmowy z prezesem no i całość ucichła bardzo szybko.
Nie wierze w to, że trzy zmiany się zjednoczą i zawalczą o podwyżki dla wszystkich (nie tylko dla starych pracowników).
[ Dodano: Pią Mar 09, 2007 8:01 pm ]
Szanowni Panowie i miłe Panie trzeba ruszyć tego SILSa, eżeji oplowcy mogą to czemu nie my.
Osobiście mnie też już denerwują nasze stawki wynagrodzeniowe, wpisy do akt membrom za byle co, i wogule traktowania nas jak ''byle co''.
Ja bym proponował tak:
1. Podwyżki dla każdego do 2200 zł brutto.
2. Zrobienie takich samych dopłat do obiadów jakie są w GMMP i na takich samych zasadach.
3. Żeby wpisy do akt (tzw ''Nagana'') nie powodowały utraty premii miesięcznych i kwartalnych.
4. Więcej przejść z Bumari i BP pod SILSa.
5. Dodatkowe premie specjalne dla osób, które mają bardzo dużo nadgodzin.
Mam nadzieję, że nasz przedstawiciel związkowy się w końcu ruszy.
Jeżeli nie to mam nadzieję, że 3 zmiany się w końcu zmobilizują i postawią na swoim.